עבור לתוכן

האם אני ארגיש בהבדל בין DDR3 במהירות של 1066MHZ למהירות של 1333MHZ?

Featured Replies

פורסם

הזמנתי היום מחשב באייבורי וכשבאתי הביתה שמתי לב שהזיכרון במיפרט הוא DDR3 1066MHZ ולא כמו שחשבתי במהירות של 1333

האם שווה לי לבטל את העיסקה ולקחת מחשב אחר עם זיכרון במהירות של 1333. או להשאיר את העסקה על כנה כי אין כל כך הבדל?

אני רוצה לציין שאינני מתכוון לשחק במחשב. מערכת ההפעלה תיהיה XP ובעתיד אני אתקין עליו WINDOWS 7.

הלוח אם הוא GA-MA785GMT-UD2H AM2 AMD GIGABYTE ומעבד הוא ATHLON II 620 Q.C AM3 AMD

פורסם

אך הגעת לזה שהזכרונות הם 1033 ( ישן מאוד ולא נמכר ) ושהם לא סתם עובדים כרגע ב 1033 ?

תוריד CPUZ מהלינק הבא,

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/CPU-Z.shtml

צלם לנו את לשוניות MEMORY ו SPD ותעלה תמונות של שניהם...

פורסם
  • מחבר

תקרא בבקשה את האשכול כמו שצריך.

פורסם

קראתי ועוד לא הבנתי מה אתה רוצה...

אתה חושב שהזכרון שלך 1066, אני חושב שהזכרון שלך הוא 1333 שרק מוגדר כ 1066...

אם אתה רוצה לעשות את הבדיקה שהצעתי לך אתה מוזמן...

פורסם

אני חושב שפותח הדיון התכוון שבמפרט המודפס שקיבל מופיע זיכרון בתדר 1066.

אני גם ממליץ לבצע את הבדיקה שהציע Lanzar כדי לוודא מהם הרכיבים הקיימים לך במחשב.

מעבר לסוגיה של האם שילמת עבור זיכרון בתדר 1333 שהוא לרוב יקר יותר קצת מזיכרון בתדר 1066 אך בפועל קיבלת זיכרון בתדר של 1066, אם אתה לא מתכנן OC למערכת אתה יכול להישאר עם הזיכרון הקיים.

פורסם
  • מחבר

אינני מתכנן OC ופשות כשאמרתי למוכר שאני רוצה לשדרג את הזיכרונות מ DDR2 ל DDR3 שכחתי לציין בפניו שאני רוצה זכרונות במהירות של 1333.

כשבאתי הביתה נזכרתי שלא אמרתי לו ובדקתי את ההזמנה וראיתי שכתוב 1066 MHZ

פורסם

זכרון 1066 ישן ולא נמכר בשום חנות.. מה שמפריע לו והוא שואל לגביו יכול להיפתר עם בדיקה קלה ב CPUZ ( לדעתי מדובר ב 1333 למרות מה שכתוב במפרט )

ופותח הדיון, במקום להגיד לי "תקרא טוב יותר" ולשחק איתי בחידונים תסביר את עצמך שוב, ואוליי כדאי שתעשה מה שמציעים לך, הרי בשביל זה אתה כאן לא ?

* עריכה

לפי דעתי הלוח שלך תומך רק ב DDR3, ככה ש DDR2 לא בא בחשבון, פשוט תעשה את הבדיקה וכולנו נפסיק לנחש.

פורסם

1. כמו שאמרתי, אני בהחלט תומך בהמלצה לבדיקת הרכיבים באופן כללי והזיכרון בפרט. מה שכתוב במפרט המודפס לא תמיד מייצג את הרכיבים שבמחשב. מאוד יתכן שכתוב זיכרון בתדר 1066 כי זה מה שמופיע במערכת המכירות של החנות (בייחוד אם קנית אחד ממפרטי המחשב המוכנים) אך בפועל קיבלת זיכרון אחר.

2. הלוח אכן תומך בזיכרון DDR3 בלבד, לא ממש ברור לי למה מלכתחילה היה לך שם זיכרון DDR2.

3. הפרשי התדר הם זניחים עד לא קיימים. גם אם קיבלת זיכרון בתדר 1066 לא תהיה לכך שום השפעה על העבודה היום יומית שלך עם המחשב (לפרטים נוספים פנה לסטיקי שאלות נפוצות של פורום מעבדים, לוחות אם וזכרונות).

פורסם
  • מחבר

המפרט הוא אכן מפרט שהיה מוכן וכלל בתוכו לוח אם שתומך רק ב DDR2 את הלוח שידרגתי ללוח אם שתומך בDDR3 בהתאם לזאת שודרג הכרטיס זיכרון מ DDR2 800 MHZ ל DDR3 1066 MHZ

השאלה שלי למעשה האם כדאי מחר להתקשר על הבקר לאייבורי ולבקש לשדרג למהירות של 1333?

כי כשאני יקבל את המחשב ואבדוק אותו בעזרת תוכנה והראה שאכן קיבלתי זיכרון של 1066MHZ כבר יהיה מאוחר מידי לעשות משהו בנידון.

[attachment deleted by admin]

פורסם

http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=619

לאייבורי אין DDR3 במהירות 1066 שוב, זה ישן ולא נמכר...

הם ידחפו לך עוד 200 שקל על זכרון שהם התכוונו לשים מראש :-\

יהיה בכל זאת 1066 ? סביר שהם ישדרגו לך ( למרות שהמחיר דומה )

ככה או ככה, מבחינת ביצועים לא יהיה הבדל בן 1066 הזה לבן 1333...

פורסם

בקיצור, תבדוק אם זה אכן 1066 ובמידה וכן אז תבקש להחליף, אפילו שזה כמעט ולא משפיע על הביצועים.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה לכולכם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים