עבור לתוכן

כמה שאלות על מחשבים ניידים ועל אחד ספציפי

Featured Replies

פורסם

לפני כמה זמן פתחתי נושא על מחשב נייד ב3500 שקל נכון להיום התקציב עלה ל4600 ש"ח עם חריגה של 100 ש"ח.

חשובה מאוד אחריות של לפחות שנתיים ומעלה.

השימושים במחשב הנייד הם צפיה בסרטים באיכות FULL HD , עבודה משרדית, גלישה וגיימינג .

1) התקציב עלה לכן חשבתי על נייד חדש לחבר מה אתם אומרים עליו או איזה חלופה אתם מציעים במחיר דומה

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15822

2)תחנת העגינה פועל בעזרת הכרטיס במחשב הנייד או שהיא פועל על כרטיס פנימי שנמצא בה ?

http://www.pcdepot.co.il/sale.asp?pid=211&salenum=

3)תחנת העגינה טוענת את המחשב בזמן שהוא מחובר אליה גם בזמן שהוא פועל?

4)אין סכנה לחבר מחשב נייד לתחנת עגינה לזמן רב ואיך תחנת עגינה יכולה להיות אוניברסלית ארי כל מחשב נייד צורך חשמל בכמות שונה?

5)איך כבל USB 2 יחיד (בין תחנת העגינה לנייד) יכול לעביר לתחנת העגינה גם קול , וידאו , נתונים מעכבר ומקלדת,נתונים מהתקני DOK וגם להטעין את המחשב ביחד זה לא יותר מדי בשביל USB יחיד ?

פורסם

1) המסך של הנייד לא תומך בFullHD. כרטיס המסך חזק, מעבר לכך אין בו משהו מיוחד.

2) לא הבנתי את השאלה. זו תחנה שמתחברת בUSB.

3) תחנת עגינה שמתחברת בUSB לא טוענת את המחשב הנייד בכלל.

4) היא לא טוענת את המחשב, כפי שאמרתי, ובסה"כ מדובר במפצל USB מתוחכם.

5) זה כן יותר מידי, ולכן אל תצפה לוידאו איכותי בקצב פריימים גבוה. לשאר הדברים הקצב אמור להספיק.

פורסם
  • מחבר

1) המסך של הנייד לא תומך בFullHD. כרטיס המסך חזק, מעבר לכך אין בו משהו מיוחד.

2) לא הבנתי את השאלה. זו תחנה שמתחברת בUSB.

3) תחנת עגינה שמתחברת בUSB לא טוענת את המחשב הנייד בכלל.

4) היא לא טוענת את המחשב, כפי שאמרתי, ובסה"כ מדובר במפצל USB מתוחכם.

5) זה כן יותר מידי, ולכן אל תצפה לוידאו איכותי בקצב פריימים גבוה. לשאר הדברים הקצב אמור להספיק.

1) המחשב יתחבר דרך HDMI למסך חיצוני דרך החיבור הקיים בנייד, כן אבל השאלה אם זאת החבילה הכי משתלמת שאפשר להשיג במחיר כזה או שאפשר לקבל קצת יותר.

2)לפי כל מה שספרת לי על תחנות עגינה הם לא ממש שימושיות כמו שחשבתי אפשר פשוט לקנות מפצל USB של 4 ולחבר את המסך רגיל למחשב בזמן הטענה וזהו לא ?

עוד שתי שאלות חדשות

1)אם יש אפשרות לעשות שהמחשב לא יעשה שימוש בסוללה כאשר הוא מחובר לחשמל?

2)מתי יוצאים לשוק כל סידרת ה4X0M של NVIDIA (לניידים) ?

פורסם

1) המחשב יתחבר דרך HDMI למסך חיצוני דרך החיבור הקיים בנייד, כן אבל השאלה אם זאת החבילה הכי משתלמת שאפשר להשיג במחיר כזה או שאפשר לקבל קצת יותר.

אני לא יכול לענות על השאלה הזו. מה משתלם ומה לא זה מאוד סובייקטיבי ותלוי בצרכים (שפירטת) ובהעדפות האישיות של כל-אחד.

לבטח תוכל להשיג מחשב עם מעבד עדיף במחיר, אבל אז אולי תצטרך להתפשר על כרטיס מסך, או גודל דיסק. תוכל להשיג מחשב יותר קטן ונייד, אבל תתפשר על ביצועים. הכל שאלה של מה אתה מעדיף.

2)לפי כל מה שספרת לי על תחנות עגינה הם לא ממש שימושיות כמו שחשבתי אפשר פשוט לקנות מפצל USB של 4 ולחבר את המסך רגיל למחשב בזמן הטענה וזהו לא ?

זוהי דעתי על תחנות עגינה שמתחברות בUSB. יש להם יתרונות שעשויים לבוא לידי ביטוי במצבים מסוימים (למשל עבודה עם מסכים מרובים, אבל בתנאי שאתה לא עושה משהו שדורש רוחב פס גבוה כמו סרטים/משחקים עם קצב תמונות משתנה מהר). מעבר לזה, זה סה"כ חוסך את כמות הכבלים שאתה צריך לחבר לנייד ותו לו.

אני כן אוהב תחנות עגינה ייעודיות (שנתמכות לרוב רק ע"י מחשבים עסקיים). תחנת עגינה כזו היא פתרון הרבה יותר אלגנטי לסידור הכבלים על השולחן, היא חוסכת מקום (כי הנייד יושב עליה ולא מדובר בסתם קופסה חיצונית נוספת על השולחן שלך), הן מתחברות בחיבור ייעודי מהיר ללוח האם, כך שהביצועים שלהן גבוהים יותר, המחשב יכול להיטען כשהוא יושב בתוך התחנה, ובדגמים מתקדמים יש אפשרויות הרחבה הרבה יותר משמעותיות (למשל סלוט לדיסק קשיח / צורב או אפילו סלוט לכרטיס מסך חיצוני).

כמובן, כמו שאמרתי, זה רלוונטי למחשבים עסקיים בלבד, וזה לא הכיוון שאתה מתסכל בו.

1)אם יש אפשרות לעשות שהמחשב לא יעשה שימוש בסוללה כאשר הוא מחובר לחשמל?

כשהמחשב מחובר לחשמל, הוא לא משתמש בסוללה. אולי הוא רק מטעין אותה (אם היא עוד לא טעונה).

2)מתי יוצאים לשוק כל סידרת ה4X0M של NVIDIA (לניידים) ?

לא יודע. תצטרך לעשות חיפוש או לשאול מישהו אחר.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לענות על השאלה הזו. מה משתלם ומה לא זה מאוד סובייקטיבי ותלוי בצרכים (שפירטת) ובהעדפות האישיות של כל-אחד.

לבטח תוכל להשיג מחשב עם מעבד עדיף במחיר, אבל אז אולי תצטרך להתפשר על כרטיס מסך, או גודל דיסק. תוכל להשיג מחשב יותר קטן ונייד, אבל תתפשר על ביצועים. הכל שאלה של מה אתה מעדיף.

זוהי דעתי על תחנות עגינה שמתחברות בUSB. יש להם יתרונות שעשויים לבוא לידי ביטוי במצבים מסוימים (למשל עבודה עם מסכים מרובים, אבל בתנאי שאתה לא עושה משהו שדורש רוחב פס גבוה כמו סרטים/משחקים עם קצב תמונות משתנה מהר). מעבר לזה, זה סה"כ חוסך את כמות הכבלים שאתה צריך לחבר לנייד ותו לו.

אני כן אוהב תחנות עגינה ייעודיות (שנתמכות לרוב רק ע"י מחשבים עסקיים). תחנת עגינה כזו היא פתרון הרבה יותר אלגנטי לסידור הכבלים על השולחן, היא חוסכת מקום (כי הנייד יושב עליה ולא מדובר בסתם קופסה חיצונית נוספת על השולחן שלך), הן מתחברות בחיבור ייעודי מהיר ללוח האם, כך שהביצועים שלהן גבוהים יותר, המחשב יכול להיטען כשהוא יושב בתוך התחנה, ובדגמים מתקדמים יש אפשרויות הרחבה הרבה יותר משמעותיות (למשל סלוט לדיסק קשיח / צורב או אפילו סלוט לכרטיס מסך חיצוני).

כמובן, כמו שאמרתי, זה רלוונטי למחשבים עסקיים בלבד, וזה לא הכיוון שאתה מתסכל בו.

כשהמחשב מחובר לחשמל, הוא לא משתמש בסוללה. אולי הוא רק מטעין אותה (אם היא עוד לא טעונה).

לא יודע. תצטרך לעשות חיפוש או לשאול מישהו אחר.

איזה הסבר מצוין!

כרגע עדיף כרטיס מסך חזק ולא מעבד האמת שגם המעבד לא חלש במיוחד.

המחשב כאן הוא לחבר והוא לא מתכוון לקנות מחשב יקר מאוד כמו שכבר ראית, לעומתו אני די פתוח להצעות. השאלה אם במחשבים עסקים יש כרטיס מסך חזק כי בכול זאת אני רוצה גם להנות מידי פעם אם כבר אני משקיע. אני חשבתי בהתחלה ללכת על M11X שעולה 8,000 ש"ח בערך, אבל הגודל שלו גורם לי לחשוש מחוסר הנוחות לשחק בו. אולי תוכל להציע לי עסקי איכותי במחיר הזה עם תחנת עגינה רצינית כמו אלו שספרת אליהן ?

פורסם

ניידים עסקיים נפוצים בארץ שתומכים בתחנת עגינה הם:

Lenovo Thinkpad (סדרות ,W,T,L,X ולא SL)

HP Elitebook

DELL Latitude/Precision

יש מגוון רחב מאוד של דגמים ומחירים. קח בחשבון שעלות תחנת העגינה עצמה היא עוד 500-1000 שקלים (אם כי אפשר למצוא משומשות בזול יותר ביד-2). סביר להניח שלא תמצא דגם עסקי שמשתווה בביצועים לדגם צרכני רגיל באותו מחיר. כמו כן, בניידים עסקיים כמעט ואין כרטיסי מסך חזקים במיוחד (למעט דגמי workstation שהם לרוב מאוד מאוד יקרים).

פורסם
  • מחבר

ניידים עסקיים נפוצים בארץ שתומכים בתחנת עגינה הם:

Lenovo Thinkpad (סדרות ,W,T,L,X ולא SL)

HP Elitebook

DELL Latitude/Precision

יש מגוון רחב מאוד של דגמים ומחירים. קח בחשבון שעלות תחנת העגינה עצמה היא עוד 500-1000 שקלים (אם כי אפשר למצוא משומשות בזול יותר ביד-2). סביר להניח שלא תמצא דגם עסקי שמשתווה בביצועים לדגם צרכני רגיל באותו מחיר. כמו כן, בניידים עסקיים כמעט ואין כרטיסי מסך חזקים במיוחד (למעט דגמי workstation שהם לרוב מאוד מאוד יקרים).

נבדוק ונראה תודה על העזרה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים