עבור לתוכן

מעבדים - מה עדיף

Featured Replies

פורסם

היי,

הייתי מעוניין לשאול מה יותר עדיף:

מעבד בעל 4 ליבות, מסדרה ישנה יחסית, נגיד core 2 Quad (לדוגמה Q8200 או Q8400)

לעומת מעבד דו-ליבתי, מהסדרה החדשה יותר, i5, נגיד (באותה רמת מחיר), i5 750.

כמו-כן, שמתי לב שבסקשן המפרטים המומלצים, מעבדי AMD שולטים בתדירות הופעתם - אני מניח שבעיקר עקב שיקולי מחיר.

האם מעבדים אלו אינם נופלים ברמתם מאלו של INTEL, בשום פרמטר? (חום, ביצועים, OC, אורך חיים, טכנולוגיית Hyper-Threading שלמיטב ידיעתי אינה קיימת בAMD) או בקיצור, האם באמת שווה ללכת על AMD לעומת אינטל??? האם אינטל זה רק מותג?

אם כן- אודה להמלצת דגם שיתאים לדרישות המצ"ב, ברמת מחיר דומה/זהה.

עיקר השימושים יהיו לתכנות, וכן המחשב ישמש לצפייה בסרטים (1080p).

כמו-כן, ייתכן והמערכת תשמש גם להרצת שרת, לא משהו כבד במיוחד (tomcat או glassfish), ללא תעבורה רצינית.

בעתיד, יש להניח הלא רחוק יחסית, אני אהיה מעוניין לבצע OC.

באופן כללי, אם יש מפרט שנראה מתאים לך, בתקציב של 2.5-3K, אודה לפרסומו/הפנייה אליו.

תודה מראש!!

אחלה שבת חברים

פורסם

1. CI5 750 הוא מעבד מרובע ליבה, והוא חזק מהותית מQ8200 / Q8400 שהם לא משתלמים במיוחד.

2. היתרון של מעבדים בתושבת הישנה הוא שאפשר להרכיב עבורה מערכת זולה יותר מאחר וישנם לוחות זולים עבור הסוקט.

לגבי מפרט יש צורך בפירוט לגבי ציוד היקפי וצורך במערכת הפעל וחשיבות לשקט.

פורסם

דאבל פוסט אסור על פי חוקי הפורום.

לדעתי עדיף להמשיך בדיון כאן ולא בפורום מעבדים, לוחות אם וזיכרונות כי למיטב הבנתי אתה שואל על מערכת שלמה ולא רק על הרכיבים הללו. אם אתה מעוניין לדון באופן נקודתי רק על אחד מהרכיבים הנ"ל, תעדכן וניתן יהיה להמשיך את הדיון בפורום המתאים.

פורסם
  • מחבר

דאבל פוסט אסור על פי חוקי הפורום.

לדעתי עדיף להמשיך בדיון כאן ולא בפורום מעבדים, לוחות אם וזיכרונות כי למיטב הבנתי אתה שואל על מערכת שלמה ולא רק על הרכיבים הללו. אם אתה מעוניין לדון באופן נקודתי רק על אחד מהרכיבים הנ"ל, תעדכן וניתן יהיה להמשיך את הדיון בפורום המתאים.

--> צודק/ת, לפעמים המוח פשוט לא עובד.. :silly:

תודה אגב, על התגובה בפורום מעבדים.

yz101:

אני באמת אשמח להיעזר במומחה/ית בהרכבת מפרט מלא.

תקציב: 2.5-3k.

אני צריך מערכת הכוללת מעבד, (אני חושב ללכת על המלצתך - i5 750), זכרון - אני חושב על 4GB,

M/B - אשמח מאוד להמלצה,

לגבי כרטיס מסך - חבר המליץ לי להמתין עם הקניה, ובינתיים להשתמש בזה של הONBOARD, ולהשקיע יותר במעבד וכו'. -- מה דעתך בנושא?

לדבריו, הנכונים, תמיד אני אוכל להוסיף אח"כ כרטיס כשארצה להתחיל לשחק ו/או לשדרג.

HDD - 2TB,

לגבי קירור, אני חושב להתקין בזמן הקרוב קירור מים (אני אהיה מעוניין לבצע OC, ברמה בינונית-גבוהה)

יש חשיבות לשקט (כנראה שאני אתקין את המערכת בסלון) - אני מניח שקרור מים יפתור חלק גדול מהעניין.

אין צורך במסך.

את השרת אני מתכוון להריץ ללא שימוש בVM, (למרות ששימוש בJAVA הינו למעשה שימוש VM).

אני מתכוון להתקין על המחשב win7 ואולי גם ubuntu 10.04 (או על vm בכ"ז??)

חשוב לי שהמערכת תהיה מהירה ככל האפשר.

אודה להצעות/שיפורים/המלצות באם יש,

תודה ואחלה שבוע.

פורסם

1. אם אתה מעוניין ב-Core i5-750 אז אין שבב גראפי מובנה. לדעתי האישית המעבד הזה גם לא משתלם במיוחד בתקציב שלך ולאור שאר הדרישות.

2. קירור מים מאוד מיותר, לא נכנס בתקציב שלך, יש מספיק אפשרויות לקירור אוויר שתהיינה שקטות מספיק.

3. אני חושב שיהיה הכי טוב אם תחילה תענה על השאלון שבסטיקי שבראש הפורום ומשם יהיה קל יותר להמשיך.

פורסם
  • מחבר

סבבה, אני ממלא ע"פ הפורמט

1. תקציב מקסימלי - 3K. ניתן לנצל במלואו.

2. שמושים עיקריים: סביבות תכנות Eclipse, visual studio, תכני Full HD.

יתכן, כאמור, הרצת SERVER, כנראה של ב VM.

3. אין שום צורך בציוד היקפי כאמור.

4. קיים צורך בצורב, למעט אם הלוח תומך בIDE, ואז יש לי צורב ישן לשימוש.

6.השקט קריטי למדי - רמה 8-10.

7. OC בינוני עד כבד. אני אבצע אותו (אמנם כבר ביצעתי בעבר, אך עדיין אעזר במדריך שכאן)

8. המחשב יורכב בחנות, אין צורך במע' הפעלה.

10. רצוי מארז 'יפה', אחרי הכל אני מייעד אותו לסלון.

11. באם אפשר, אעדיף להוסיף כרטיס מסך בהמשך.

12. אופק שדרוג לזכרון - יהיה מאוד נחמד.

לגבי הקרור מים שציינתי, אני בכ"ז מעוניין להוסיף אותו.

בכל מקרה, מדובר בתקציב נפרד.

ד"א, האם המעבד Q9550 יהיה מועדף לאור דרישותיי?

אני די מעוניין במעבד מרובע ליבות, ע"מ לשמור על האופציות פתוחות לעתיד.

(ייתכן שאחזור להתעסק בעיבוד סאונד-תחביב שזנחתי)

שוב, המון תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים