עבור לתוכן

בעיות עם זכרון חדש - מחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה קטנה במחשב.

המפרט שלי:

Intel Core 2 Quad Q9450

Gigabyte EP43-DS3L

GeForce 9600 GT

זכרון ישן -

OCZ Vista Upgrade 2gb

זכרונות חדשים -

Mushkin Enhanced 2x2gb

מערכת הפעלה - וינדוס 7

קצת רקע:

לפני חודש בערך קניתי זכרונות חדשים - Mushkin Enhanced 2x2gb

חיברתי את הזכרונות והם היו ביחד עם הזכרון הישן שלי - OCZ 2gb והכל עבד מצויין. חשוב לציין שהם עובדים על אותה מהירות ואותו סוג DDR.

לפני שבועיים בערך המחשב התחיל לעשות בעיות - הייתי מדליק אותו, הכל היה נשמע תקין, המאווררים מתחילים לעבוד, אבל עוד לפני שהמסך נדלק הוא היה נכבה לבד ואז נדלק לבד. שוב המאווררים מתחילים לעבוד, ועוד לפני שהמסך נדלק הוא נכבה לבד. ככה חוזר על עצמו עד שאני מנתק אותו מהחשמל.

החלטתי להוציא את הזכרון הישן, חשבתי שאולי יש בעיית תאימות שלו עם הזכרון החדש. אז הוצאתי אותו, ושוב המחשב עבד מצויין... אבל רק ליומיים. אחרי זה הבעיה חזרה על עצמה, למרות שבדקתי הגדרות בביוס בשביל לראות שהזכרון מוגדר שם כמו שצריך והכל היה תקין.

חיברתי את הזכרונות בהפרש של סלוט אחד מהשני, ושוב המחשב עבד. אבל גם זה - רק לכמה ימים. אותה בעיה שוב חוזרת על עצמה...

אני בבית רק בסופי שבוע, והיום כשהדלקתי את המחשב קיבלתי שגיאה שלא ראיתי בעבר (למרות שאח שלי מוסר שהיא הייתה כל השבוע) - כשאני מדליק את המחשב כתוב Scanning Bios Image in Hard Drive . ואז כתוב שהוא משחזר את הביוס... והמחשב נכבה. אחרי כמה שניות הוא נדלק לבד - ושוב עושה את אותו התהליך. ככה עד שאני מנתק אותו מהחשמל.

כשאני מוציא את הזכרונות החדשים ומחבר את הזכרון הישן - הכל עובד מצויין.

עדכנתי ביום חמישי את הביוס לגרסה F8 - והמחשב עבד מצויין עם 2 הזכרונות. הייתי בטוח שפתרתי את הבעיה...

כשהדלקתי את המחשב היום הוא שוב סירב לעלות. המאווררים התחילו לעבוד, אבל זהו. לא נראה שמשהו קורה שם... המסך לא נדלק ואין לי מושג מה הולך. ואז אחרי חצי דקה בערך הוא נכבה. אחרי כמה שניות מדליק את עצמו מחדש והתהליך חוזר על עצמו עד שאני מנתק את המחשב מהחשמל.

ניתקתי כרטיס זכרון אחד, והמחשב עבד מצויין. חיברתי את השני במקומו, המחשב עבד מצויין. חיברתי את שניהם ביחד - המחשב שוב לא עולה.

ניתקתי אחד מהם וחיברתי את הזכרון הישן שיש לי - והמחשב עובד מצויין.

מה הולך כאן?? איך אני פותר את זה? כל הזמן אני חושב שסידרתי את הבעיה כי המחשב עובד, אבל אז אחרי כמה ימים הבעיה חוזרת.

מישהו כאן יכול לעזור לי לפתור את הבעיה הזאתי? אני רוצה לחבר את ה2 זכרונות החדשים שיש לי ושזה יעבוד כמו שצריך...

פורסם

א- תאפס את הביוס ע"י הוצאת הסוללה ל 10 שניות

ב- תוציא את הזיכרונות ותנקה את המגעים עם אציטון

ג- תחליף משחה תאמית במעבד

פורסם

לא אציטון!!!

אציטון ממיס פלסטיק - עלול לגרום נזק ל-PCB.

למה להחליף משחה? בדקת מה הטמפרטורה של המעבד?

לאפס את הביוס גם כנראה לא יעזור. הרי הוא עשה לו עדכון.

מה שאולי כדאי לעשות, זה LOAD BIOS DEFAULTS דרך הביוס, אם לא עשית את זה אחרי העדכון.

פורסם
  • מחבר

אני בכלל לא משתמש במשחה... אין לי מושג איך משתמשים בזה

לגבי הטמרפטורה של המעבד - אין לי מושג. אני תכף אבדוק בביוס ואני אעדכן כאן...

ולא עשיתי את זה אחרי העדכון... אני אנסה עכשיו, תודה. עוד כמה דקות אני ארשום כאן מה יצא...[br]פורסם בתאריך: 21.08.2010 בשעה 12:32:44

טוב, שיניתי את ההגדרות להגדרות המומלצות כמו שאמרת לי, חיברתי את הכרטיס זכרון החדש במקום הישן - והבעיה עדיין קיימת, המחשב לא עולה.

לגבי הטמפרטורות של המעבד - 37

פורסם
  • מחבר

אפשר בבקשה עזרה? אני לא אהיה כל השבוע בבית ואני רוצה לנסות לפתור את זה השבוע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים