עבור לתוכן

תיקון מחשב נייד בחול

Featured Replies

פורסם

רכשתי לפני שבוע מחשב נייד מסוג סוני VAIO בארה"ב ( BEST BUY )

אחי הביא לי אותו לארץ ולשמחתי לא עצרו במכס

אבל ... שאני פותח את המחשב ושם את המסך בזווית המקסימלית כל המסך מתעוות

וממש יש מריחה של כל הצבעים על המסך

דיברתי בטלפון עם BEST BUY והם הציעו להחליף את המחשב .

אחי חוזר לארה"ב בשבוע הבא והוא יוכל להחליף לי אותו

האם שהוא ישלח לי אותו חזרה

לארץ אני אהיה חייב לשלם מע"מ ??

תודה לכולם

פורסם

שיצהיר עליו במכס ביציאה מהארץ וכך תחסוך את התשלום

פורסם

אם חברך יצהיר עליו ויתקנו אותו - לא תשלם מע"מ. אם יחליפו במחשב חדש - לפי חוק תצטרך לשלם. ככה זה במכס על דברי דואר, אני מניח שזה ככה גם בשדה התעופה.

פורסם

אבל ... שאני פותח את המחשב ושם את המסך בזווית המקסימלית כל המסך מתעוות

וממש יש מריחה של כל הצבעים על המסך

תוכל אולי להסביר בצורה ברורה יותר את התופעה? לחילופין, לצלם תמונה (במצלמה) ולהעלות לכאן?

פורסם
  • מחבר

אני יעלה תמונה מאוחר יותר

הכוונה שלי שאני מדליק את המחשב והמסך פתוח בזוית רגילה ( בניצב למקלדת ) את התמונה נראת רגיל

אבל אם אני מגדיל את הזוית כך שהמסך יהיה פתוח לזוית המקסימאלית אז כל הצבעים משתנים לצבע תכלת

ויש ריצוד על המסך כמו כן פסים לכל אורכו ושאני מחזיר את המסך להיות ניצב למקלדת הכל חוזר להיות תקין

פורסם

עד כמה שאני מכיר את חוקי המכס אין שום קשר בין ההצהרה שלך ביציאה לבין דברים ששלחו לך בחזרה. אם אתה מקבל מחשב נייד לארץ לא משנה אם הוא משומש או חדש, אתה תצטרך לשלם מכס.

אם היית יוצא עם המחשב וחוזר איתו, אז לא הייתה בעיה, כי אף אחד לא היה בודק אותך עליו. לא מצהירים גם על דברים שהם משומשים.

גם אם היית שולח אותו מישראל והיו מתקנים אותו ומחזירים לך, אז לא היית משלם מכס. אבל יש לך עלויות שילוח + ביטוח די גבוהות.

פורסם
  • מחבר

אני מעלה כאן תמונות אפשר לראות את המריחה של הצבעים על החלון של המסנגר למרות

צרפתי 3 תמונות אחד איך זה נראה הבמצב תקין ושניים איך רואים את המריחה של הצבעים

[attachment deleted by admin]

פורסם

התיאור של הבעיה, כולל התמונות, וכן העובדה שהתופעה תלויה בזווית הפתיחה של המסך מרמזים על בעיה של מגעים בכבל המחבר את לוח האם של המחשב למסך.

ייתכן שניתן לתקן זאת בלי להחליף את המחשב, אך זה עשוי לדרוש החלפת הכבל, פלוס טרחה.

נראה שעדיף במקרה כזה יהיה לשלם את המע"מ לפי הערך המוצהר של המחשב בקבלה.

שווה לבדוק מול רשויות המכס האם יש דרך להוציא את המחשב פיזית, ולהצהיר ביציאה שהמחשב יוצא לתיקון, כך שמסמכי הייצוא יהיו תקפים ולא יחייבו אותך במע"מ כאשר המחשב נשלח חזרה אליך בדואר. פשוט זה לא יהיה.

פורסם

פעם אחת הייתי תמים ושלחתי דיסק קשיח לחו"ל. היצרן אמר לי שאם הדיסק מקולקל הם יחליפו ללא תשלום. החוויה של להעביר את המוצר הזה דרך המכס חזרה, עם כל הפרוצדורה גרמה לי לא לרצות לעשות את זה שוב לעולם.

אני מציע לך שאחיך יקח את המחשב, יחליפו לך את המחשב בחדש שם, הוא יבדוק את המחשב בעצמו כמה ימים, ואז מקסימום שמישהו אחר יחזיר לך אותו לארץ. גם אם זה יקח קצת זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים