עבור לתוכן

בעיה מוזרה ומדאיגה במחשב - התפתחויות בעמוד 3

Featured Replies

פורסם

זה ממש מדאיג אותי. היום אני חוזר הביתה ומגלה שהמחשב שלי דולק. אני גם מגלה שהמסך דלוק אך חסרה תמונה, וכמובן תזוזות עכבר והקשה על המקלדת לא עוזרים.

אני לוחץ על הכפתור של הריסטרט וזה לא עושה כלום. אני מכבה את המחשב ע"י לחיצה של שש שניות על כפתור ההדלקה, והמחשב נכבה. איך שאני עוזב את הכפתור הוא נדלק מחדש לבד. רק אחרי מספר כיבויים כאלו או הפסקת זרם החשמל (הוצאת התקע או כיבוי הספק) אני מצליח להשכיב את המחשב לישון.

המסך תקין לגמרי, אני חושב. יש עליו הודעות POWER, דיגיטל אנלוג וכו' אז הוא לא נשרף. החיבורים יושבים בסדר גמור, ואין ריח של משהו שרוף בחדר או ליד המחשב - הדלת גם הייתה סגורה כל היום וכל הלילה אז אם התפשט ריח שרוף כלשהו הייתי מרגיש אותו.

ניסיתי הכל - לחבר מחדש, להוציא ולהכניס חזרה לשקע, לבדוק חיבורים - כלום. יכול להיות שההארדדיסק שלי נשרף? אבל גם אם כן - לא אמורות להופיע הכתובות הראשוניות של הביוס וכו'?

אולי הלוח אם נדפק? אני סבור שכן. זה לוח שקיבלתי אחרי שהקודם נדפק בחנות, ואני לא סומך עליהם שנתנו לי חדש כמו שאמרו שהוא.

מה אני עושה? מה יכולה להיות הבעיה? איך אני יכול לבצע troubleshooting נוסף, כלומר מה עוד לבדוק?

אין דרייבר או תוכנה מיוחדת שגורמת לבעיה, עד כמה שידוע לי - זה קורה גם ב-SAFE MODE, ואת הדרייברים לכרטיס התקנתי כבר מחדש.

אני יודע לגשת ל-EVENT VIEWER אם יש בזה צורך ולתת מידע ממנו (הוא מספר לי על KERNEL POWER משהו תחת CRITICAL EVENT).

אני חושד שזהו הלוח אם מכיוון שגם הביוס עצמו לא עולה וקיבלתי מסכים כחולים עם ההודעה DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL שאין לי מושג מה זה אומר. לא הצלחתי לדלות מידע נוסף מהמסכים הכחולים כי הם לא נשארים ליותר משתי שניות.

תודה מראש

פורסם

לא הבנתי משהו. המחשב לא עולה בכלל או שעולה ואז אתה מגיע למסך כחול?

אם הוא לא עולה הייתי מנסה לבדוק עם ספק כוח אחר (הרבה פעמים מקור בעיות דומות לזאת שתארת) ובודק גם לפי השלבים המתוארים בסטיקי של הפורום. זה יעזור לבודד מעט את הבעיה.

תבחן גם את הלוח חזותית, האם אתה מבחין בקבלים מנופחים או נוזלים?

קיים סיכוי שהלוח אם הוא מקור הבעיה, אך קשה לאשר או לקבוע זאת ביתר וודאות ללא ביצוע בדיקות נוספות.

פורסם
  • מחבר

המחשב עולה. כרגע הוא פועל ואני כותב ממנו. הבעיה היא שאני יודע שבנקודה כלשהי הוא פשוט... יפול.

בהתחלה הוא נדלק והמאווררים הסתובבו וחשמל זרם והלדים נדלקו והכל...... אבל המסך התנהג כאילו הוא לא מקבל אף אות מהכרטיס הגראפי. כשניסיתי לכבות את המחשב במצב שכזה, הוא פשוט נדלק חזרה מעצמו (אלא אם כן ניתקתי את הזרם).

עכשיו הוא פועל אבל כל כמה זמן יש לי מסך כחול, ריסטרטים ופעם אחת אפילו מערכת ההפעלה השתנתה (מה-THEME הרגיל שלי לזה הדיפאולט של הווינדוס) וכרטיס הרשת היה כאילו מנותק (לוח האם לא זיהה אותו). מה שמחזק את ההשערה שמדובר בדפקה בלוח ולא בספק.

חזותית אין שום בעיה במחשב. הכל נראה בסדר גמור, אין נזילות או התנפחויות או התפרצויות געשיות של סיליקון או PCBים במצב צבירה גז. אעקוב עכשיו אחרי הסטיקי ונראה מה יוצא מזה.

תודה על התגובה המהירה :)

פורסם

תיגע בלוח בדברים כמו קבלים ומוספטים (באיזור של מייצבים של המעבד / זכרונות / וכו) ותבדוק שהם לא חמים מדיי

יתכן שאתה אמור להחליף חומר קירור לצ'יפסטים

פורסם
  • מחבר

איך אני יודע במה לגעת ומה לא? זה לא יכול להזיק למחשב? אם אני אכבה אותו, אנתק מהחשמל ורק אז אגע (כדי למזער סכנות), האם זה שווה-ערך, או שהחום כבר יספיק לברוח?

עריכה:

כל המשחקים מתרסקים. בעבודה שוטפת בינתיים הכל בסדר אבל משחקים פשוט לא מוכנים לעבוד יותר מ-6 דקות ברצף.

פורסם

בנוסף לאמור לעיל, עדיין אי אפשר לשלול בעיה בספק כוח.

תבדוק גם את הזיכרון (עם memtest) ואת הכונן הקשיח (עם כלי האבחון של היצרן).

מה הטמפ' של הרכיבים?

ניסית לאפס BIOS?

אפשר לבדוק גם את קובצי ה-minidump למרות שלא בטוח שמהם יהיה ניתן לעלות את בעית החומרה הספציפית.

פורסם

אתה לא תהרוס כלום. כדיי שלא יהיה חשמל סטאטי תהיה מבודד מאדמה חיצונית ותחזיק את היד השניה אל מקום לא צבוע במארז כל הזמן שאתה בודק

הרכיבים יתקררו דיי מהר אחריי כיבוי / שינוי עומס של המעבד וכדומה

פורסם
  • מחבר

בודק כרגע עם MEMTEST. קשה לי להאמין שזו בעיה בזכרונות, אבל אולי זו בעיה בסלוטים.

הטמפרטורות של המעבד 36 בשתי הליבות (יש מזגן בחדר על 24 מעלות) ושל הכרטיס מסך 40-42 מעלות.

הביוס התאפס מעצמו בזמן כל הריסטרטים וכו'. היה לי OC ל-2.8 אבל עכשיו הוא ירד חזרה ל-2.4. ה-OC של הכרטיס נשמר, כי אני משתמש ב-MSI AFTERBURNER.

איך אני בודק MINIDUMP?

האם מידע מ-הEVENT VIEWER לא יועיל?

מה ה-KERNEL POWER הזה אומר?

בדקתי את החום באיזור הכללי, לא נראה שיש משהו חם בכלל. נגעתי בכמה דברים והכל נראה ומרגיש כשורה.

פורסם

תאפס גם את ה-OC לכרטיס מסך. תמיד כדאי לבטל כל OC לפני ביצוע הבדיקות.

מידע מה-Event Viewer תמיד מועיל רק שבמקרים כמו שלך השגיאה שתופיע שם היא ככל הנראה כללית מדי. איזה event של Kernel Power מופיע שם? 41, 42, אחר?

תעלה את הקובץ או הקבצים של ה-minidump לפה וננתח אותם. הקבצים נמצאים ב-

%systemroot%\minidump

יש לך אפשרות זמינה לבדוק עם ספק כוח אחר (כי אני חושב שלאחר כל הבדיקות הנ"ל, אם לא ימצא פתרון אחר, כדאי יהיה לעשות זאת)?

כמו כן

פורסם
  • מחבר

לינק להורדת קבצי המינידאמפ:

http://rapidshare.com/files/413943793/Minidump.rar

השגיאה שמופיעה היא 41. ביממה האחרונה היו לי גם כ-20 שגיאות דרייברים ID875, זה אומר משהו?

אין לי ספק כוח נוסף בהישג יד. יום ראשון אני במעבדה של TMS ננסה לפתור שם בעיות. שלושת רבעי מהמחשב שלי זה חלקים שהזמנתי מהם.

פורסם

תבדוק התחממות אל המוספטים עצמם באיזורים שונים של הלוח

קירור של הציפסט - אם החומר קירור לא תקין האלומיניום יהיה קר יותר כי לא עובר אליו חום מהציפ

פורסם
  • מחבר

בהנחה שאין לי מושג מה זה מוסטפה, איך אני בודק את זה?

פורסם

mosfets

463466.th.jpg

הם נמצאים באיזור הזה

vrmsm.th.jpg

פורסם

Event 41 לא אומר הרבה לצערי, הוא מצביע על כל האפשרויות שכבר העלינו כמקור לבעיה.

מניתוח קובצי ה-Minidump שלך עולים הדברים הבאים:

1. אזכור למנהל ההתקן של Nvidia ול-DirectX מכיוון שאתה אומר שהקריסות התרחשו במהלך משחקים זה לא ממש מפתיע (זה לא אומר שהם מקור הקריסה אלא שבזמן הקריסה הם פעלו). אתה יכול לנסות להסיר את מנהל ההתקן הקיים (עם יש כלי ייעודי להסרה אז עוד יותר טוב) ולעדכן למנהל ההתקן החדש רק כדי להסיר ספק.

2. במהלך שתי קריסות הקובץ rdyboost.sys היה טעון בזיכרון. הוא קשור לפונקצית ה-Ready Boost של Windows. אתה משתמש בהחסן נייד כלשהו בשביל לנצל את התכונה הזאת? אם כן, לצורך הבדיקה אל תשתמש בו ואפילו תבטל את פונקצית ה-Ready Boost מרשימת ה-Services (Start>Run>Service.msc.

3. שני אזכורים לקבצים שקשורים ב-USB, לצורך הבדיקה תנתק מה-USB הכל חוץ ממקלדת ועכבר ותבדוק אם יש שינוי כלשהו (אתה משתמש באיזה התקן "לא שגרתי" שמחובר ל-USB כמו טלפון נייד באופן קבוע, נגן או משהו דומה?)

4. גם לפי קובצי ה-minicump לאור התיאורים שלך של התופעה אני חושב שקיים פה סיכוי סביר יותר שמדובר בבעיית חומרה מאשר תוכנה. ככל הנראה ספק כוח או לוח אם (בהנחה שהרצת בדיקות לזיכרון ולכונן הקשיח והן יצאו תקינות).

פורסם
  • מחבר

1. ניסיתי כבר, לא עזר.

2. אין לי אף התקן נייד. מה שכן, האוזניות (RAZER MEGALODON) היו מחוברות ל-USB הקדמי במארז.

3. ל-USB מחוברים לי שני ה-USBים של ה-LYCOSA. ללייקוסה מחוברים גם הרמקולים והעכבר.

4. אני לא מצליח להפעיל את MEMTEST. אני משתמש ב-DAEMON TOOLS כדי לפתוח את ה-ISO אבל אין שם אף קובץ שאני יכול לעשות בו שימוש... למה זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים