עבור לתוכן

נשבר לי ה*** מהחום הזה. מישהו יודע איפה אפשר לקנות מפזר קור?!!?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

טוב זהו, נשברתי.

אחרי גל החום האחרון כבר לא חשבתי שיכול להיות יותר גרוע. אבל הנה זה מתקרב. הכל כבר רותח, אני הולך לעבודה, אני נמס, אני חוזר אחרי יום עבודה, אני נמס, נכנס הביתה, הבית רותח. לא מסוגל לחיות, לא לישון לא לתפקד. הכל רותח. פשוט תנור אחד גדול.

לאחרונה התחלתי להתלבט איך אני יכול לקרר את החדר שלי, שנמצא במצב קונסטנט של 45 מעלות, במקרה הטוב. פשוט לא מסוגל להתמודד עם זה יותר.

מכיוון ואין לי מזגן בחדר, ואין לי אופציה להתקין אחד בקומת החדר, אני מחפש פתרונות קירור אחרים...

ואז נזכרתי. בילדותי, לפני שהמזגנים הפכו למוצר נפוץ, היה מכשיר בשם DESERT COOLER, מפזר קור. מכשיר הפועל על מי קרח, שמפזר אויר קפוא ולח. זה היה תענוג, זה קירר את החדר וליחך אותו [מלשון לחות ;D ] תוך פרק זמן קצר. אומנם להעלות את רמת הלחות בחדר זה לא אידיאלי, אבל הי, אני ירושלמי, אין פה בקושי לחות, רק חום נוראי ויובש נוראי.

לסקפטים שביניכם:

http://en.wikipedia.org/wiki/Evaporative_cooler

ועכשיו לעניינינו:

האם למישהו יש מושג היכן ניתן לרכוש אחד? באמת שכבר לא איכפת לי איפה ואיך, מבחינתי אני אסע עד אילת כדי להביא אחד. אני לא מסוגל להעביר עוד יום אחד בחום הזה.

הבעיה העיקרית היא שאני לא יודע איפה לחפש. בחנויות אלקטרוניקה לא מבינים מה אני רוצה מהם, בחיפוש בגוגל אחר "מפזר קור" אני מוצא רק דיונים של ילדים מפגרים בFXP [לא בציניות, תחפשו, תווכחו ותזדעזעו בעצמכם], ובזאפ החיפוש אחר "מקרר, קולר, מפזר קור" או כל ואריאציה בסגנון תנתב אותי או לקטגוריית "מקררים", או ל"מזגנים"

חםםםםםםםםםםם לי.

*כל הצעת קירור אחרת תתקבל בברכה*

תודה ויום [לא] טוב.

פורסם

לא זוכר מוצר כזה בארץ

גם לא לפני תקופת המזגנים

אני הייתי חושב במקום על פלופלור לתיקרה במקרה שיש מקום לזה

פורסם

למה אין אפשרות להתקין מזגן?

פורסם

כשהייתי גר באילת נתקלתי בזה קוראים לזה שם "מצנן" זה מין מזגן חרטבונה מין מקפיא פתוח בלי דלת.

פורסם

בחום הזה רק מזגן עוזר.

למה אתה לא יכול להתקין מזגן? רוב הסיכויים שיש דרך כלשהי שאפשר להתקין מזגן.

פורסם

כל אותם desert cooler עובדים טוב רק במזג אוויר יבש מאוד וגם אז האפקטיביות שלהם מוגבלת. הם עובדים על עיקרון של אידוי מים - אידוי נוזל הוא תהליך הדורש אנרגיה - זאת הסיבה לדוגמא שאנחנו מזיעים על מנת לצנן את הגוף שלנו. משב אוויר מהיר על נוזל מאיצה את קצב האידוי שלו (זאת הסיבה שאנחנו מאוד מזיעים או רטובים משב רוח מצנן אותנו) כמובן שאם האוויר ספוג בלחות - המים לא יתאדו וכל הקומבינה הזאת לא תהיה יותר אפקטיבית מסתם מאוורר.

פורסם

כל מה שאני יכול להגיד בקשר למזגן הנייד זה שחבר שלי מהצבא הביא אחד כזה והוא ממש ממש נחמד אבל לא מתקרב לרמה של מזגן אמיתי אז אם יש לך אפשרות עדיף מזגן אמיתי אם לא זאת היא אחלה חלופה

פורסם

הפתרון הכי זול וזמין הוא מאוורר פשוט.

תעשה מקלחת, או סתם תתיז על עצמך קצת מים

ושב מול מאוורר. זה יעבוד כמו הדזרט קולר אבל יעיל בהרבה כי האידוי הוא ישירות מעורך.

פורסם

תעשה מה שאני עושה ותבלה כל רגע אפשרי בבריכה הקרובה.

הסיבה היחידה שאני בכלל טורח להיגרר הביתה היא שהמחשב שלי לא חסין מים :nixweiss:

החום הזה הרג גם אותי, ובתחזיות פשוט מצחיקים-

"גל חום קיצוני, ימשך כל השבוע וימשיך לתוך שבוע הבא"

אנחנו נמצאים כבר 5 שבועות ב "גל החום" הזה. זה לא גל חום ולא נעליים, זה פשוט הקיץ הכי חם במאות האחרונות, או אי פעם.

פורסם

אני שם גיגית פלסטיק מלאה מים לידי בשביל הרגליים

נותן הרגשה טובה

בנוסף למאורר

ככה אני גם דבוק למחשב :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים