עבור לתוכן

מערכת הפעלה 64 ביט לעומת 32

Featured Replies

פורסם

לא נשמע לי, קודם כל, הגיוני במיוחד שהתוכנות האלו לא ירוצו על מערכת הפעלה 64 ביט.

tutorials לכל תוכנה של VM יש לך באתרים של התוכנות. תשים לב ש Workstation של VMWare עולה כסף בניגוד לקודמות שציינתי.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז חיפשתי בגוגל virtual machine עבור dev c++zz ועבור b2logic ובשניהם לא הגעתי לאתר הרשמי של החברות וגם לא להסברים איך לעשות את זה.

זה אולי לא הגיוני שהן לא יעבדו אבל זה המצב...

פורסם

מכונה וירטואלית היא לא ייעודית לתוכנה מסוימת אלא כשמה כן היא, מכונה מדומה. למה הכוונה? במחשב שלך מותקנת מערכת הפעלה - המארחת המארחת לצורך העניין. בעזרת תוכנות ה-VM השונות אתה פשוט יוצר מכונה וירטואלית (מתאחסנת) בתוך המערכת המארחת. אם תרצה זה ליצור "מחשב בתוך מחשב".

השימוש נורא פשוט. אני ממליץ אישית על VirtualBox לשימושים כמו שלך.

אתה מתקין אותה ואז יוצר את המכונה הוירטואלית. לאחר מכן אתה פשוט מתקין מערכת הפעלה 32Bit לתוך המכונה הוירטואלית ובמערכת ההפעלה הזאת מתקין את התוכנות ה"בעייתיות". יש גם תיעוד באתר.

אגב, אפשרות שקצת פרחה מזכרוני, איזה גרסת מערכת הפעלה אתה מקבל במחשב שלך (אני מתכוון ל-Home Premium, Professional , Ultimate)?

עריכה: בעצם זה לגמרי לא משנה. ב-Windows 7 יש אפשרות להריץ את Windows XP במכונה וירטואלית המבוססת על Virtual PC (שהיא תוכנה ליצירת מכונה וירטואלית של MS).

אחר כך כנס לאתר של XP Mode והורד משם את Windows XP mode. שים לב רק שבתפריטי הבחירה עלייך לבחור בגרסת 32 סיביות ולפחות בגרסת Professional (כי אחרת לא תוכל להוריד).

פורסם
  • מחבר

מעולה

עכשיו ההסבר מובן. את המחשב אני אקנה רק עוד כמה ימים ורק אז אני אוכל לנסות.

ה- XP Mode תופס נפח כמו של XP מלא? והגירסה שמורידים היא מלאה או ניסיון בלבד? (הכוונה שלא תינעל לי לאחר מס' ימים).

אני אתן לנושא קצת לשקוע ואחכה למחשב בשביל לשאול בזמן אמת ולא סתם באוויר.

תודה!

פורסם

מכונה וירטואלית עובדת קצת אחרת. אתה מקצה לה שטח בכונן הקשיח (כמובן שכדאי להקצות לה שטח מספיק) ונפח זיכרון (לדוגמה 1GB). מבחינתה אותו נפח בכונן הקשיח ואותו נפח זיכרון שהקצית הם המשאבים בהם משתמש המכונה.

המכונה וירטואלית עצמה היא פשוט קובץ (לרוב מספר קבצים). צור תיקייה מתאימה בו יאוחסנו הקבצים ותפעיל את המכונה רק כשאתה זקוק לה.

ה-XP Mode הוא גרסה מלאה של Windows XP ללא שום מגבלה או צורך להזין מספר סידורי או לבצע אקטיבציה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

עדכונים בעוד מספר ימים.

פורסם
  • מחבר

הקפצה לטובת שאלה נוספת- האם הסיראל למערכת ההפעלה (64bit) שאני מקבל מבאג היא חד פעמית?

הבנתי שיכול להיות שלאחר מחיקתה לטובת התקנות 32bit (בשל מספר רב של אי תאימויות עם תוכנות) יכול להיות שלא יהיה ניתן להשתמש בסריאל שוב.

תודה מראש!

פורסם

צריך לברר את זה עם MS, אבל בעקרון התשובה היא לא. המספר הסידורי תקף למערכת שלך ללא הגבלת זמן.

כמו שאמרתי, מבירור שאני עשיתי נאמר לי שהרישיון תקף לשתי הגרסאות גם 32 וגם 64 סיביות (בתנאי כמובן שכל פעם מותקנת אחת מהן בלבד).

בנוגע לאקטיבציה, כל מערכת יכולה לעבור 10 אקטיבציות (אם אני לא טועה) באמצעות הכלי המובנה. לאחר מכן יש צורך להתקשר ל-MS, להזין את המספר הסידורי, לקבל מהמענה הקולי קוד אקטיבציה חדש ולהזין אותו ידנית. במקרה שזה לא עובד מסיבה כלשהי יוצרים קשר עם נציג שירות שנותן את הקוד (כל עוד לא עברת על תנאי הרישיון כמובן, ואתה לא).

באופן כללי, אקטיבציה היא הדאגה האחרונה שצריכה להיות לך, אבל מומלץ לברר עם נציג של MS כי אני לא בקיא בנבכי הרישוי המפותלים של MS ולכן עדיף לקבל אישור לזה ממקור מוסמך כדי לוודא שלא תהיינה בעיות בלתי צפויות.

פורסם
  • מחבר

המון תודה לך!

אני אתקשר למייקרוסופט בראשון ואעדכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים