עבור לתוכן

מערכת הפעלה 64 ביט לעומת 32

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לקנות מחשב נייד של דל (inspiron n 1050) בבאג ושם המחשב מגיע אוטומטית עם מערכת הפעלה windows 64 bit. יש לי 4 ג'יגה זיכרון.

הבנתי שעל 4 ג'יגה תעבוד טוב יותר המערכת של ה- 32, כשבבפועל היא מנצלת קצת פחות מ-4, כי המערכת של ה-64 משתמשת בדיוק בחצי- רק ב- 2 ג'יגה.

אין אפשרות בחנות להחליף ל-32 ורציתי לדעת אם אני צודק ואז אני לא אקנה שם או שאני בכלל טועה.

יש לציין שהאיש שהתייעצתי איתו עובד באינטל וספץ במחשבים.

תודה!

פורסם

על מה אתה מדבר?

מה זה "מערכת של ה-64 משתמשת בדיוק בחצי- רק ב- 2 ג'יגה"? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

לא יודע.. נראה לי שהטעו אותי.

האם יש איזשהו חיסרון של המערכת הפעלה הזו על זו של ה- 32?

האם אין סכנה שהיא תנסה לגשת ליותר מ-4? (כי היא יכולה עד 8 )

האם matlab ואורקאד עובדים עליה?

מלחיץ אותי קצת כי בקניית המחשב אני לא מקבל CD או serial של ההתקנה ולכן אם משהו לא יעבוד עליה אכלתי אותה.

פורסם

אין שום חסרון כשמדובר במערכת שאתה קונה. אתה מוזמן לפנות לסטיקי בנושא שבראש פורום 'Windows' שבפורום כדי ללמוד פרטים נוספים.

במחשב יש מחיצת שחזור שמכילה Image של מחיצת מערכת ההפעלה, כך שאתה תמיד (כל עוד לא מחקת את המחיצה הזאת) יכול לשחזר את המערכת למצבה ההתחלתי. בנוסף, המספר הסידורי של המערכת מוטבע על מדבקה בחלקו התחתון של המחשב. כך שאם תרצה התקנה נקייה בלי כל ה"זבל" שדוחף היצרן בהתקנה שלו, כל שעלייך לעשות הוא להשיג מדיה של מערכת ההפעלה (ניתן להזמין מ-MS תמורת תשלום סמלי) ולהתקין את המערכת. כך שהמבחינה הזאת אין לך מה לדאוג. מה עוד שלפי שיחה שהייתה לי עם נציג MS בנושא. המספר הסידורי, גם של גרסת OEM, תקף עבור מערכת 64Bit ו-32Bit (אך לא במקביל). אם נניח תתקל בבעיות עם המערכת שלך (מה שככל הנראה לא יקרה), תוכל להשיג מדיה של גרסת 32Bit ולהתקין אותה.

לא יודע אם יש את התוכנות שציינת בגרסת 64Bit אך מן הסתם שגם אם הן קיימות רק בגרסת 32Bit הן יעבוד בשכבת תאימות ולא אמורה להיות לך שום בעיה.

ולסיום הערת אגב. אני נתקל בפורום יותר ויותר בתופעה של כאלה שחברים/מכרים/בני משפחה שהם מהנדסי "מחשבים"/טכנאי מחשבים ועוד שלל תפקידים ומשרות ממליצים להם המלצות לא נכונות או לפעמים אפילו מוטעות. יש הבדל גדול בין בן אדם שעובד במקום עבודה מסוים ו/או הוא מהנדס תוכנה/חומרה ו/או הוא כל דבר אחר ובין הידע הנדרש בתחומים שחורגים מתחום ההתמחות שלו. לא שאני אומר שזה בלתי אפשרי, יש גם הרבה כאלה, ובטח שאין לי כוונה לזלזל בבן אדם איתו התייעצת, אני רק אומר שמקום עבודה או "תואר" של בן אדם לא צריכים להיות חותמת גומי.

פורסם
  • מחבר

הי,

תודה.

בדקתי במחשב אחר שיש לי בבית ובאמת ראיתי שם מדבקה של מייקרוסופט עם מספר שאני מניח שהוא הסריאלי.

מספר שאלות לחידוד ברשותך:

1) אני קצת חדש בתחום ולכן תסלח לי מראש על השאלות האלה אבל מי אלה MS? ומה אני אמור לבקש מהם? כנ"ל לגבי OEM.

2) מתשובתך אני מבין שכן ניתן להמיר את מערכת ההפעלה מ- 64 ל- 32 ביט. האם צריך להסיר לשם כך את כל הדרייברים שתומכים בתוכנות כך שיעבדו עם 64 ביט? (מטלאב למשל).

3) יש תוכנות שלא מצאתי לגביהן תשובה אם הן עובדות או לא במערכת ההפעלה של ה- 64 ביט, אחת מהן היא הקומפיילר dev c++ 4.9.9.2

4) האם תוכל להסביר לי למה הכוונה בשכבת תאימות?

5) איזה זבל היצרן מכניס בהתקנה שעלי למחוק?

מערכת ההפעעלה הזו מרתיעה אותי וגורמת לי להעמיד בספק את קניית המחשב (היות שהוא מגיע אוטומטית עם מערכת הפעלה 64 ביט).

תודה שוב,

פורסם

1. MS = MICROSOFT. כאשר OEM הם היצרנים או הגרסא הבסיסית של הWINDOWS שהם שמים במחשב מבחינתך.

2. לא ניתן להמיר את המערכת, יש לבצע התקנה מחדש כדי לעבור מ64BIT ל32BIT, ולהתקין דרייברים בהתאם למה שהתקנת. אני לא משוכנע שהרשיון של WIN64 שאתה מקבל מתאים גם לWIN 32.

3. כמעט כל יישום 32BIT יעבוד על מערכת 64BIT, לעומת זאת, יישומים 16BIT כבר לא עובדים.

4. המחשב שמריץ WIN 64 מפעיל יישום 32BIT במצב תאימות, או "שכבה" אם נוח להסתכל על זה כך.

5. כל יצרן והשטויות שלו, גרסאות הדגמה מוגבלות בזמן של תוכנות, עזרים (שלא עוזרים לאף אחד) קטלוגים וכד'...

אין לך מה להרתע מלרכוש מחשב עם WIN 7 64BIT, זו רק מגמה הולכת ומתרחבת.

פורסם

אין לך מה להרתע מלרכוש מחשב עם WIN 7 64BIT, זו רק מגמה הולכת ומתרחבת.

הכוונה בהודעה הקודמת שלי הייתה להגיד בדיוק את זה (רק שרציתי גם לפרט קצת וכנראה גרמתי ליותר נזק מתועלת). לא רואה שום סיבה בגללה אתה צריך להימנע מרכישת המחשב.

בקשר לרישיון. אני עמדתי בפני מצב דומה, רכישת גרסת OEM של מערכת ההפעלה ובגלל יישום מסוים שעובד רק בסביבת 32Bit (בגלל מודולים מסוימים שדורשים תמיכה ב-16Bit) שהיה די חיוני לי לא יכולתי לקנות מערכת 64Bit. לכן, יצרתי קשר עם Microsoft וביררתי את העניין עם נציג שלהם (כי כבר די החלטתי שאם זה לא אפשרי אני אקנה את גרסת ה-64Bit, כי כאמור זאת המגמה של שוק התוכנה, ואמצא פתרון אחר לעבודה עם אותו יישום). התשובה שלו הייתה שכן, גם בגרסת OEM ניתן להשתמש באותו הרישיון עבור שתי הסביבות השונות, אך לא ניתן להשתמש בהן במקביל (כלומר הרישיון יכול לפעול על מחשב אחד בלבד). לאחר מספר ימים של מחשבה (על זה ועל נושאים אחרים) החלטתי לוודא את התשובה הזאת, שוב יצרתי קשר עם Microsoft ונציג אחר ענה לי בדיוק את אותה תשובה. כדי להסיר ספק מכיוון שאני באמת לא בקיא בנכבי הרישוי של MS אני מציע שתתקשר אליהם או תשתמש בצ'אט המקוון באתר התמיכה של Microsoft כדי לברר זאת.

אני לא רואה סיבה שבגללה התוכנות שציינת לא יעבדו בסביבת 64Bit, כך שגם מזה אין לך מה לחשוש במיוחד.

פורסם
  • מחבר

הי

המון תודה על התשובות, בהחלט הרגעת אותי.

בכל מקרה אני אשאל לגבי מס' תוכנות ספציפי כדי להיות בטוח שהן עובדות גם במערכת ההפעלה הזו.

כמה מהן הן modelSim, Spice, DevC++zz כך שאם במקרה אתה מכיר אותן- חסכת לי :-)[br]פורסם בתאריך: 17.08.2010 בשעה 11:20:53

בדקתי ויש תוכנה בשם b2logic שלא תומכת ב- 64 ביט. התוכנה הכרחית כבר לסמסטר הראשון.

נראה לי שאני פשוט אמחק את מערכת ההפעלה ואתקין אחת של 32 ביט...

פורסם

איך בדקת שהיא לא עובדת?

מעבר לזה יש לך מצב תאימות שאתה יכול להגדיר לכל יישום.

פורסם
  • מחבר

מצרף לך קישור להודעה שהעלתי בפורום של אס"ט שם ענה לי בחור לגבי התוכנה הזו-

http://forums.asat.org.il/viewtopic.php?f=14&t=267485&p=3602228#p3602228

גם חיפשתי בגוגל וראיתי שהיא לא תומכת ב- 64 סיביות. לעשות קורס שלם על המחשבים שם נראה לי לא ריאלי...

כרגע האפשרות היחידה שנותרה היא למחוק את מערכת ההפעלה של ה- 64 שאני מקבל עם המחשב ולהתקין אחת של 32. לאחר שאני אסיים את הקורס הזה אני אחזור ל-64 שתשמש אותי בעיקר ליישומים הכבדים יותר.

זאת נראית לי האפשרות הכי פחות רעה... :(

פורסם

אתה לא עוקב אחרי מה שכותבים לך.

יש גם מצב תאימות המערכת ההפעלה וגם יכולת להריץ יישומים מתוך VM.

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות להרחיב?

קצת טירון בכל מה שקשור למערכת ההפעלה..

למה הכוונה יכולת להריץ יישומים מתוך VM?

בקישור שנתתי לך הבחור אומר מפורשות שהתוכנה לא עבדה לו על גירסת 64 ביט ולכן הוא נאלץ להפעיל אותה דרך XP..

פורסם

הבחור הזה כנראה לא מבין בעצמו כל כך מה הוא עושה.

עוד מתקופת Windows XP (המערכת יצאה לפני תשע שנים להזכירך) ניתן להריץ כל יישום במצב של תאימות אחורה בקלות רבה.

גם תוכנות שממש עיקשו כמו דרייברים ספציפפים ותוןכנות סריקה שהיצרן פשוט חסר כל אינטרס להתאים אותם למחשבים מודרניים ניתן להריץ, שוב שלי שום בעיות, מvirtual machine שניתן להקים תוך זמן קצר עם Virtual PC/VirtualBox/VMWare Workstation.

פורסם

VM = Virtual Machine כלומר מכונה וירטואלית בה תוכל להתקין מערכת הפעלה אחרת בגרסת 32 סיביות ולהריץ אותה מתוך מערכת ההפעלה הראשית שלך.

באמת גם לפי אתר יצרן התוכנה כתוב במפורש שהיא לא פועלת בסביבת 32 סיביות (ניחוש והשערה שלי שהסיבה לכך היא שיש לה מודולים מסוימים שיש להם עדיין צורך ברכיבי 16 סיביות).

אם מדובר בתוכנה אחת בלבד, הפתרון הכי פשוט יהיה להריץ אותה בתוך מכונה וירטואלית כפי שהציע multicore. קל ופשוט יותר מאשר להתחיל להתקין ולהחליף מערכות הפעלה. זה פתרון מאוד מקובל ונוח להתמודד עם יישומים (כולל מנהלי התקן) "מיושנים" שיש איתם בעיות תאימות כאלה ואחרות.

עריכה: multicore הקדים אותי

פורסם
  • מחבר

קודם כל המון תודה על התשובות. אני לומד ממכם המון.

שנית- האם יש מדריך שאני יכול למצוא שמסביר לי כיצד מקימים את המכונההווירטואלית הזאת צעד אחר צעד?

ממה שאני מבין כנראה שגם לקומפיילר Dev c++zz יש בעיה לרוץ על מערכת הפעלה של 64 סיביות. אז כנראה שגם לה אני אצטרך לעשות את אותו טריק.

מתחיל להישמע קצת בעייתי כל הסיפור הזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים