עבור לתוכן

טמפרטורות גבוהות של המעבד, סידור בריא יותר של הרכיבים במארז

Featured Replies

פורסם

היי.

לאחרונה שמתי לב שהטמפרטורה של המעבד עולה דראסטית למספרים שנראים קצת לא הגיוניים.

מדובר על מערכת חדשה אצלי המבוססת על i5-760.

ניסיתי לפשפש קצת ברשת ולא הצלחתי למצוא תשובות שהן מעבר לאוברקלוקינג (לא בעניין).

אז דבר ראשון - מהן הטמפרטורות הנורמליות למעבד הזה על stock cooler?

(אצלי הוא רץ ב-50-55 ב-idle ותחת מאמץ מזערי מגיע אף ל-70+ ואני נאלץ לכבותו)

דבר שני - על המעבד יושב לו Arctic Cooling Alpine 11 Pro כדי להוריד מעלה או שתיים,

אך הוא תופס המון מקום. על הלוח אם שלי (Gigabyte H55M-S2H) הזכרונות ממש צמודים

למעבד (מדובר על G.skill RipJaws עם גופי קירור משלהם), ברמה שיש מרווח של פחות מחצי

סנטימטר בין גוף הקירור של הזכרונות לגוף הקירור של המעבד. האם יש לכך השפעה ישירה על

העלייה בטמפרטורות? והאם הייתם ממליצים לרכוש גוף קירור עם צינורות (כך שיתנשא מעל למעבד

ולא יחסום את האיזור)?

בתודה,

שי. (:

פורסם

אולי לא שמתה גוף קירור בצורה הדוקה או שחסרה לך מחשב טרמית תבדוק את העניין...

פורסם

לגבי טמפ' סטוק אני לא יכול לומר לך, כי אצלי אין קרור סטוק.

בגדול אינט ממליצה למעבד הזה טמפ' של 72מעלות +-. (מדובר במספר שמופיע באתר הרשמי של אינטל, ככה שבפועל אפשר יותר, הם לקוחים לעצמם מקדם בטיחות).

אצלי המעבד במנוחה בטמפ' של 37 מעלות +-. במאמץ 100% (prime 95, OCCT) הוא מגיע ל69 מעלות +-.

אם יש לך גוף קירור על הזכרונות זו באמת עלולה להיות בעיה להרכיב קרור איכותי ובדרך כלל גם גדול. המעבד מתחמם יותר, עובד יותר ויקר יותר מהזכרונות ככה שלדעתי העדיפות היא למעבד.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה על תגובותיכם.

בסוף הלכתי על ה-Freezer Pro7, מה שפתר לי את כל הבעיות - הוא מושך אוויר גם מהזכרונות ומפזר את האוויר בצורה טובה.

במנוחה נמדדות בין 35-40 מעלות, ובמאמץ לא יותר מ-65.

האם כדאי לעשות אוברקלוק כדי שהזכרונות ירוצו על ה-1600 הנאטיבי שלהם?

כרגע הכל סטוק ורץ על 1333.

פורסם

לא כדאי..תשמור על המצב הקיים ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים