עבור לתוכן

מה ההבדל בין mod לבין div ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחר מבחן בפסקל והפסדתי שני השיעורים האחרונים. השלמתי את החומר אבל לא ממש הבנתי מה תפקיד ה mod ובמה הוא שונה מ div

עזרה בבקשה :-[

פורסם

a div b היא פעולה שמחזירה את מספר הפעמים ש-b נכנס ב-a ללא שארית ו-a mod b היא פעולה שמחזירה את השארית.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם כל פעם שאני רוצה לחלק אני צריך לבצע שתי פעולות?

פורסם

Mod and div are only for integer, if you want to divide and get the actual result use a real type variable.

If you do 8 mod 9 + 8 div 9 you will get 2 not the real result of 8/9, neither of the actions does real division.

Edit: I confused the numbers there, fixed.

פורסם
  • מחבר

ומה זה פרוצדורה?!

לא הבנתי בשביל מה צריך את זה..... ???

פורסם

פרוצדורה, היא תת תכנית. היא מתחילה לפני הbegin של התכנית הראשית, ולפרוצדורה הזאת יש משתנים משלה ופועלות משלה. היא תכנית קטנה בתוך בתכנית הראשית. הפרוצדורה הזאת יכולה לקבל ולהחזיר ערכים מהתכנית הראשית ואל תהכנית הראשית, ובשביל שהיא תתבצע צריך לקרוא לה.

צריך את זה בשביל שאם אתה רוצה שאיזה קטע תכנית יתבצע לך מספר פעמים בתכנית, לא כל הזמן תצטרך לכתוב אותו מחדש בתכנית, וזו גם כתיבה יותר מבנית וברורה.

אם אתה גם צריך לדעת למחבן שלך איך לכתוב פרוצדורות ואיך לעבוד איתן תגיד.

כי ההבדל בין div ל mod ממש רחוק מבחינת החומר לפרוצדורות.

פורסם

אני למדתי את זה בתחילת כיתה יא

15div5 =3

15mod10=5

אחד נותן לך כמה פעמיים מספר נכנס במספר אחר ופעם שנייה מה השארית שנשארת לך

כמו בדוגמא ש 10 נגנס פעם אחת ב 10 והשארית היא 5 ו 5 נכנס 3 פעמיים ב 15

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לתת לי דוגמה לפרוצדורה?

ותודה על התשובות! :-*

עזרתם לי

פורסם

דוגמא:

procedure printnum(A:Integer;B:Real);

Var

I:Integer;

Begin

For I:= 1 to A do

writeln(b);

End;

לפרוצדורה הזו, שקראתי לה למשל printnum, אתה מכניס מספר שלם A וREAL בשם B והפרוצדורה תדפיס את בי איי פעמים.

אתה משתמש בזה בצורה הבאה, נגיד אני רוצה שהמספר 5.3 יודפס 7 פעמים:

printnum(7,5.3);

יש אפשרות גם לשים לפני הגדרת המשתנה שהפרוצדורה מקבלת מקבל (איפה שהA והB שם) VAR, לפני אחד מהמשתנים, ואז את אותו משתנה אתה יכול לשנות מתוך הפרוצדורה (עד אז הוא "READ ONLY" - אתה יכול לשנות אותו אבל זה לא משפיע על המשתנה האמיתי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים