עבור לתוכן

צריך מפרט למחשב גיימיניג ב5.2K כולל מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

לאחר 4 שנים, החלטתי לשדרג את המחשב (והמסך), למחשב שיחזיק גיימנייג בהגדרות גבוהות בינוניות (גבוהות בעיקר כמובן).

עיינתי בסטיקי, והבנתי שצריך לענות על שאלות מסוימות כדי שאוכל לקבל הצעות קונקרטיות.

. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.2 אלף שקל.

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל.

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אני מצפה להריץ משחקים על הגדרות גבוהות כלל הניתן, בנוסף אני אשתמש במחשב לצפיה בסרטים.

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר מאוד

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט, אז הרזולוציה תהיה בהתאם להצעות.

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מכל הסוגים, חלקם כבדים בסגנון Crysis, Bioshock.

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מצפה להריץ משחקים בשלב הזה על הגדרות גבוהות/בינוניות בשל מגבלת התקציב.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך.

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? יש צורך בצורב

5. במידהו יש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. צריך מפרט שלם

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10, השקט חשוב מאוד, במידה וזה פוגע מאוד ביכולות המחשב (בגלל התקציב), אז החשיבות שלי תרד ל7

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אוברקלוק כרגע לא בתוכניות שלי.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך לכלול מערכת הפעלה, אני מצפה מהחנות להרכיב את המחשב.

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. אני מעדיף לקנות את המחשב בKSP, בירושלים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? אין לי צורך במארז קומפקטי/ מעוצב.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא שדרוג משמעותי, בשנתיים שלוש הקרובות.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? רצוי.

תודה רבה לעוזרים, אתה עושים עבודת חסד לאנשים כמוני :), שלא יגנבו אותנו בחנות.

פורסם

למיטב ידיעתי בירושלים יש את P-SEE שנחשבת לחנות לא רעה בכלל, אבל המלאי בה מוגבל והמחיר מעט גבוה.

הנה מפרט מתאים ללא מסך. מסך אתה יכול לרכוש איזה שאתה רוצה (ממליץ על סמסונג, LG ודל). במידה ואתה תרכוש מסך עם רזולוציה גבוהה מ1050*1680, יהיה מומלץ להוסיף עוד 200 שקלים ולקחת את גרסת ה1GB של GTX460.

מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray

מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan

לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E

זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Patriot Signature Heatshield

זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Patriot Signature Heatshield

דיסקים קשיחים Samsung 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ

כרטיסי מסך GIGABYTE GTX460 768MB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E

צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem)

מארזים Antec Three Hundred Midi Tower Gamer Black Case (No PSU)

ספקי כוח SeaSonic 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 (Retail)

מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל

מחיר 4385 ₪

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה!

המפרט שהצאת לי שם אותי קצת על הקצה.

אני מעוניין לקנות מסך FULL HD (עד 950/1000 שקל גג), אבל זה יהיה בזבוז לקנות במקרה כזה כרטיס מסך רק של 768 MB, אולי כדאי לבדוק מערכת מבוססת AMD, או שעדיף להשקיע ולנקות Intel?

פורסם

בשביל השימוש המדובר, אפשר היה לבסס מערכת על AMD, אלא שמאחר ולKSP אין בהיצע דגמים מן הפלטפורמה הנוכחית שהם תקציביים, לא תראה כאן הוזלה מהותית. יחד עם זאת, ע"מ לכלול גרסאת GTX460 במפרט, ומסך FHD אני כן חושב שהבחירה בAMD תהיה הכרחית, שכן גרסאת ה1GB עולה כ230 ש"ח יותר מגרסאת ה768MB מה שמביא את המפרט של YAIRZ (שגם ככה כבר מגביל בבחירת מסך) לעלות כוללת של כ-5615 ש"ח מה שמשאיר אותנו עם סכום לא מספק מקסימלי של כ785 ש"ח למסך.

ביסוס המערכת על 955X5 ולוח AM3 יאפשר להוריד את העלות של המערכת לכדי 4390 ש"ח, שיאפשרו לכלול מסך בעלות הקרובה ל1000 ש"ח:

מעבדי ‏AMD‏

כמות

מחיר סה"כ

Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Box 1

845

845

לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ GIGABYTE

כמות

מחיר סה"כ

MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI 1

460

460

זכרונות‏ DDR III 1333Mhz

כמות

מחיר סה"כ

2GB Kingston 2

290

580

כרטיסי מסך‏ GIGABYTE

כמות

מחיר סה"כ

GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E 1

1270

1270

דיסקים קשיחים‏ Samsung

כמות

מחיר סה"כ

1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ 1

335

335

צורבים‏ LG

כמות

מחיר סה"כ

DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) 1

120

120

מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling

כמות

מחיר סה"כ

Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3) 1

110

110

מאווררים וגופי קירור‏ Scythe

כמות

מחיר סה"כ

S-Flex Quiet 12cm Case Fan 1200 RPM 1

65

65

מארזים‏ Thermaltake

כמות

מחיר סה"כ

V3 Black Edition Middle Tower Series Black Case (No PSU) 1

225

225

ספקי כוח‏ SeaSonic

כמות

מחיר סה"כ

600W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-600ET (Oem) 1

370

370

מסכים‏ SAMSUNG

כמות

מחיר סה"כ

P2350 23'' LCD 2ms DVI WideScreen Black 1

970

970

מחירון עבודות במעבדה‏

כמות

מחיר סה"כ

הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל 1

10

10

סה"כ

5360

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה Yz101.

מבחינת ביצועים, המחשב המבוסס AMD שהוצע יותר חזק מהמחשב שמבוסס Intel? (במידה ואני אוכל להכניס כרטיסי מסך שווים של 1G).

שאלה נוספת, ראיתי שבKSP אין כרטיסי מסך של ATI וNvidia, כרטיסים של GIGABTYE נחשבים איכותיים וטובים?

תודה על העזרה חבר'ה!

פורסם

1. לא, מעבד הCI5 760 של אינטל חזק יותר, אבל הוא יקר יותר ודורש גם פלטפורמה נלווית יקרה יותר, ובמשחקים ההבדל בביצועים בפועל לא מהותי במיוחד.

2. החברות ATI וNVIDIA הינן, לפחות עקרונית, יצרניות של מעבדים גרפיים, חברות צד שלישי קונות מהן את המעבדים הגרפיים ואת התוכניות לייצור כרטיס ומייצרות את הכרטיסים בפועל. ולשאלה, כן, כרטיסים של GIGABYTE נחשבים איכותיים וטובים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה על העזרה.

אני לא צריך כרטיס קול?, ראיתי שאף אחד ממכם לא כלל את זה.

פורסם

כרטיס קול איכותי (וכרטיס רשת) כלולים כבר בלוח-האם.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

שני המפרטים שהוצאו אמורים להיות שקטים (שהמחשב יעבוד בשקט?).

פורסם

המפרט אמורים להיות שקטים יחסית אך לא מאוד מאוד שקטים (שכן בשביל מחשב שקט עוד יותר, יש צורך להוציא עוד כמה מאות שקלים או להחליש את החומרה) בעיקר במנוחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים