עבור לתוכן

האם יש אפשרות להשתמש בשני ערוצי זכרון ולא שלושה במעבדי intel i7 x58

Featured Replies

פורסם

נכנסתי לאתר של gigabyte ושמתי לב שבמפרט של לוחות האם בצ'יפסט x58 רשום לגבי הזכרונות "memory - Dual/3 channel memory architecture"

לפי מה שאני יודע מעבדי הx58 מחייבים זכרון משולש אבל עכשיו אני רואה שהמפרט בלוח אם סותר את זה.

השאלה בנושא למעלה

תודה רבה.

פורסם

אפשר dual.

אין קשר ל X58 מלבד היותו לוח האם המתאים. בקר הזיכרון נמצא במעבד (החל מסדרת ה IX של אינטל ואילך)

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח ? אז מעבדי i7 9xx יכולים לעבוד יחד עם dual

לפי מה שאתה אומר אני יכול לשים שני סטיקים של 2gb ואז יהיה לי בסך הכל 4gb אם כן

אבקש המלצה לזכרונות של4gb למעבד i7 920 ולוח אם x58-ud3r ואני מעדיף מהירות של 1600 כי אין יותר מדי הבדלים במחירים.

תודה.

פורסם

אין על מה להמליץ בתחום הזיכרונות כמו בעבר (במיוחד מ-DDR2), כפי שאמרת אין יותר מידי הבדלים במחירים אבל גם אין יותר מידי הבדלים בביצועים. לכן ההמלצה היא כללית לא משנה באיזו חנות ומה המלאי מציע: הנפח הרצוי כמובן, שהתדר יהיה 1333-1600MHz ושמתח הזיכרון לא יעלה על 1.875V (בפלטפורמת tylersburg לפחות) אם כי תמיד עדיף כמה שפחות.

וזהו בעיקר. בעניין ה-DC אני אחזק את "עוד אחד" כי נראה שאתה קצת סקפטי, ניתן לעבוד ב-TC, DC וגם SC וזה טבעי לבקר הזיכרון.

אגב אם אפשר לשאול למה דווקא tylersburg (שבב X58) ולא ibex peak (שבבי P55,H55,H57,Q57)? כמובן שזו זכותך המלאה, אני רק שואל שמא הבחירה אינה נכונה לשימושים שלך, בהנחה כמובן שהרכיבים טרם נרכשו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני מאוד מעריך את הדעות של חברי הפורום ובמיוחד של המומחים לכן אני חבר פה ולכן אתה יכול לשאול שאלות כרצונך כמו שאני שואל. אז תודה על התעניינות.

השימושים הם בעיקר למשחקים ותכני full hd וקצת רינדור אחת הסיבות ששאלתי אם אפשר להשתמש בdc היא בגלל שאני יודע שאני לא צריך מעבר לזה

וזה סתם יהיה מיותר לקנות שלושה זכרונות.

מעבד מארז וכרטיס מסך יש לי בעתיד אני אשדרג את הכרטיס מסך לא כרגע אבל.

מעבד:i7 920

כרטיס מסך: 9800

מארז : cm 690

עכשיו אני מתכוון להשלים את המפרט בקרוב כמו כן אני ארכיב את המערכת בעצמי. אז ההתלבטות הכי גדולה שלי היא לגבי הזכרונות כי יותר מ4gb אני לא צריך

אז חשבתי בהתחלה לקנות 4סטיקים של 1gb כי לא ידעתי שאפשר להשתמש בפחות משלוש ערוצי זכרונות בx58 אז אם אפשר לקבל איזשהי המלצה אני אשמח.

לגבי לוח אם אני די סגור על x58-ud3r , ספק כוח seasonic 620 ודיסק קשיח וצורב אני סגור עליהם כך שמה שנשאר לדון בהם זה הלוח אם ובמיוחד הזכרונות[br]פורסם בתאריך: 14.08.2010 בשעה 23:58:10

NIKE נעלמת
פורסם
  • מחבר

!_Nike_! אפשר לקבל איזשהי המלצה?

פורסם

בהתאם לחוקי הפורום אל תקפיץ בבקשה הודעות לפני שחלפו 24 שעות. אנשים לא נמצאים בפורום 24 שעות ביממה ולפעמים מתפנים לענות רק בשעות הערב.

1. בקשר ללוח האם - קנה את לוח האם הזול ביותר בתושבת שמכיל את כל החיבורים (סוג וכמות) להם אתה זקוק.

2. בקשר לזיכרון -

אין על מה להמליץ בתחום הזיכרונות כמו בעבר (במיוחד מ-DDR2), כפי שאמרת אין יותר מידי הבדלים במחירים אבל גם אין יותר מידי הבדלים בביצועים. לכן ההמלצה היא כללית לא משנה באיזו חנות ומה המלאי מציע: הנפח הרצוי כמובן, שהתדר יהיה 1333-1600MHz ושמתח הזיכרון לא יעלה על 1.875V (בפלטפורמת tylersburg לפחות) אם כי תמיד עדיף כמה שפחות.

פשוט קנה את ערכת הזיכרונות או שני מודולים בודדים (מחברה מוכרת) הזולים ביותר שתמצא שעונים על הדרישות הנ"ל. אם מתוכנן OC אז קנה זיכרון בתדר שעון של 1600MHz, אם לא מתוכנן OC (או OC קטן-בינוני) אז גם זיכרון בתדר שעון של 1333MHz יספיק.

פורסם

בחרת לוח אם זול טוב (ergo מומלץ) מלכתחילה אז אין ממש מה לציין בנושא - X58A-UD3R - רק תדאג שזה אכן A במעמד הרכישה.

ולגבי הזיכרונות כפי שאמרתי 1600/1333MHz הכי זולים במתח של עד 1.875V :-*

לדוגמא: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5757

לשימושים שלך הייתי מעדיף i5-750 כי מחיר הפלטפורמה (כולל מחיר הלוח) הרבה יותר זול. אם מתעקשים אז אפשר i7-860 וגם במקרה הזה השילוב יהיה זול יותר, אם כי תלוי איזה לוח בוחרים. מאידך המעבד כבר ברשותך אז זה לא רלוונטי ואני לא רוצה לבאס אותך, יש לך אחלה מעבד ובקרוב אחלה שילוש :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לגבי הזכרונות אבל לא הבנתי למה אתה מכוון במשפט הזה

"(ergo מומלץ) מלכתחילה אז אין ממש מה לציין בנושא - X58A-UD3R - רק תדאג שזה אכן A במעמד הרכישה."

אתה מתכוון לזה שיש עוד לוח שהוא ex58-ud3r? אם כן אז הבנתי

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על הכל.

דרך אגב שמת לב שgigabyte הוציאו לוח אם חדש לx58 מעניין כמה הוא יעלה.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3571#ov

לפי הנתונים שאני רואה במפרט הוא אמור להיות זול יותר מud3r. מה אתה חושב שווה לחכות?

פורסם

אני לא נביא, אולי הוא יהיה זמין מחר ואולי עוד חודש :)

מה שכן אין יותר מידי הבדלים ביניהם כך שאני לא חושב שההבדל במחיר יהיה כל כך גדול.

6 SATA לעומת 10 SATA (כולל 6.0Gb/s ו-eSATA)

2 IDE לעומת 0 IDE

Firewire, clearing CMOS button ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים