עבור לתוכן

שאלה קטנה לגבי אחריות של מחשבים ניידים מתוצרת HP

Featured Replies

פורסם

אם רכשתי מחשב ויש לו אחריות לשנתיים והלך המטען אחרי שנה, למטען עדיין ישנה אחריות או שזה הולך שנתיים למחשב ושנה לנלווים (למשל כמו במזגנים/מקררים/מכונות כביסה).

כי כרגע HP לא עובדים ומעניין אותי לדעת, שאני אדע אם לצערי אני הולך לשלם כמה מאות על מטען חדש או שזה יהיה חינם במסגרת האחריות.

פורסם

למטענים יש בדרך כלל 1/2 שנה אחריות עד שנה.ככה זה אצל כל החברות

פורסם

במקרה אתמול דיברתי עם בחור שמטפל בנושאי האחריות בHP - גם אם יש לך אחריות ל3 שנים , האחריות על הסוללה והמטען היא לשנה אחת.

איזה מחשב יש לך?

פורסם
  • מחבר

dv6 - 1260ej

פורסם

שלחתי בתחילת החודש את המחשב לתיקון במסגרת האחריות, הוא בשנה ו8 חודש לאחריות (מתוך שנתיים), בין השאר החליפו לי מטען שלא פעל...

פורסם

ואמרו לך שתצטרך לשלם??

בכל מקרה , באתר של HP (העולמי) על המחשב שלך רשום בסעיף האחריות:

2 years, carry-in, parts and labour

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/en/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3872814-4005448.html

ייתכן והמטען כלול באחריות - לך תדע... :nixweiss:

בלי שום קשר , אתה יכול לקנות מטען מקורי של HP באזור ה300 ש"ח

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1353

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על האינפורמציה, אני שמח שזה אולי כולל את המטען כי ממש אין לי עכשיו 300 שקלים מיותרים בשביל זה.

מזל שיש לי מטען נוסף מה-Dell Latitude E6400 שיש לי בנוסף..

בהתחלה חשבתי שהמחשב הלך כי הוא לא נדלק ורק צפצף.. חיפשתי בגוגל על המקרה והיה רשום שאולי אין טעינה או שהמטען לא טוב וסתם ניסיתי עם המטען השני וברוך השם טפו טפו זה המטען היה דפוק ולא המחשב.

שוב תודה רבה על העזרה והקישורים והבדיקה :xyxthumbs:

נוסף בעריכה - באתר שצירפת מטען ל-6400 עולה 255 והוא גם מתאים אז ככה שאם חס וחלילה אני אצטרך לקנות הנה חסכתי 45 שקלים חח ;D

פורסם

אין בעיה!!

סתם לידע כללי , באיזו מעבדה שמת את המחשב לתיקון והאם אתה יודע תוך כמה זמן תקבל את המחשב בחזרה?

פורסם
  • מחבר

אין בעיה!!

סתם לידע כללי , באיזו מעבדה שמת את המחשב לתיקון והאם אתה יודע תוך כמה זמן תקבל את המחשב בחזרה?

לא ניגשתי בכלל למעבדה, אחותי אמרה לי כבר בתחילת השבוע שהוא מצפצף אז אמרתי לה שתשים את הסוללה בפנים (כי המחשב בשימוש יומיומי רצוף אז הוא מחובר לחשמל בלי הסוללה כדי שהיא לא תתקלקל) ואז שהיא שמה את הסוללה אכן זה פתר, אבל בתכלס עכשיו שאני יודע שהבעיה היתה במטען אז בעצם הוא צפצף כי לא היה לו מקור חשמל ושהיתה הסוללה הוא השתמש כמובן בכוח שלה ושזאת הסתיימה המחשב צפצף מאתמול ורק היום התעסקתי בזה.

אז ככה שבע"ה יום ראשון אני אברר לאן אני אמור לפנות כי מעולם לא השתמשתי באחריות ואני מקווה שזאת פעם ראשונה ואחרונה.

פורסם

אההה... התבלבלתי בינך לבין הבחור שרשם שהחליפו לו מטען...

בכל מקרה , אני ממליץ לך לא לעבוד עם המחשב מחובר לחשמל בלי סוללה - מספיק נפילת מתח קטנה שיכולה לגרום נזק גדול יותר למחשב...

הכי "בריא" למחשב ולסוללה זה הטענה מלאה ועבודה בלי חיבור חשמל עד שהיא מתרוקנת מתחת לאחוז מסויים (מתחת ל20% נניח...)

פורסם
  • מחבר

אההה... התבלבלתי בינך לבין הבחור שרשם שהחליפו לו מטען...

בכל מקרה , אני ממליץ לך לא לעבוד עם המחשב מחובר לחשמל בלי סוללה - מספיק נפילת מתח קטנה שיכולה לגרום נזק גדול יותר למחשב...

הכי "בריא" למחשב ולסוללה זה הטענה מלאה ועבודה בלי חיבור חשמל עד שהיא מתרוקנת מתחת לאחוז מסויים (מתחת ל20% נניח...)

בטוח ? כי לי דווקא אמרו שאם יש לידי חשמל זמין כל הזמן אז יותר עדיף ומומלץ לחבר לחשמל ולהוציא את הסוללה מאשר להשתמש בסוללה (עם ובלי חשמל מחובר ביחד) שבעצם להשתמש בסוללה אך ורק שאין לידי חשמל זמין בכלל.

פורסם

אתה יודע איך זה , כל אחד והעצות שלו.... ;D

אני יודע שאם אני עובד על המחשב ופתאום יש הפסקת חשמל - עדיף שהסוללה תהיה מחוברת...

אני בדיוק עכשיו חונך מחשב HP חדש dv6-3050ej אחרי כמעט 4 שנים "שהתעללתי" בHP אחר G3051EA.

הוא היה אצלי מחובר לחשמל כמעט נונסטופ עד שבשנה האחרונה הסוללה לא החזיקה מעמד 10 דקות בלי חשמל...

ממספר חברים נאמר לי שהכי בריא לסוללה זה לטעון אותה רק שהיא ריקה ולא לחבר את המחשב כל הזמן לחשמל

פורסם
  • מחבר

אתה יודע איך זה , כל אחד והעצות שלו.... ;D

אני יודע שאם אני עובד על המחשב ופתאום יש הפסקת חשמל - עדיף שהסוללה תהיה מחוברת...

אני בדיוק עכשיו חונך מחשב HP חדש dv6-3050ej אחרי כמעט 4 שנים "שהתעללתי" בHP אחר G3051EA.

הוא היה אצלי מחובר לחשמל כמעט נונסטופ עד שבשנה האחרונה הסוללה לא החזיקה מעמד 10 דקות בלי חשמל...

ממספר חברים נאמר לי שהכי בריא לסוללה זה לטעון אותה רק שהיא ריקה ולא לחבר את המחשב כל הזמן לחשמל

אני רק רוצה להיות בטוח ששנינו הבנו אחד את השני -

הכוונה שלי שהמחשב הנייד מחובר לחשמל אבל הסוללה לא מחוברת למחשב אלא מנותקת לגמרי מונחת בארון, ממש כמו מחשב ביתי נייח.

הזמן היחיד שהמחשב עם הסוללה זה כאשר יוצאים מהבית או יושבים בגינה/מרפסת (ואז זה סוללה לבד בלי חשמל).

הזמן היחיד שהסוללה מחוברת ביחד לחשמל - זה אחרי שימוש בסוללה והגעה ל-10% ואז אני מטעין אותה במלואה ושהיא מלאה אני מוציא אותה.

פורסם

לא , הכוונה שלי שהסוללה תמיד מחוברת למחשב - החשמל הוא זה שמנותק או מחובר בהתאם למצב הסוללה.

רק כאשר הסוללה מגיעה למתחת מאחוז מסויים (10% או 20% זה לא ממש משנה) מחברים את המחשב לחשמל שיטעין את הסוללה - כשהיא תטען במלואה , מנתקים את החשמל וממשיכים לעבוד כרגיל.

בלי שום קשר , במידה והמחשב יהיה כבוי יותר מיומיים ברציפות - ממליצים לאחסן את המחשב כשהסוללה מופרדת ממנו.

בדרך שלך אולי אתה שומר על הסוללה לאורך זמן גבוה יותר (לא יודע עד כמה) אבל אתה מסתכן בנזק ממשי למחשב וגם באיבוד מידע חשוב (אם קיים כזה) - זה לפחות ממה שאני יודע...

פורסם

לא , הכוונה שלי שהסוללה תמיד מחוברת למחשב - החשמל הוא זה שמנותק או מחובר בהתאם למצב הסוללה.

רק כאשר הסוללה מגיעה למתחת מאחוז מסויים (10% או 20% זה לא ממש משנה) מחברים את המחשב לחשמל שיטעין את הסוללה - כשהיא תטען במלואה , מנתקים את החשמל וממשיכים לעבוד כרגיל.

בלי שום קשר , במידה והמחשב יהיה כבוי יותר מיומיים ברציפות - ממליצים לאחסן את המחשב כשהסוללה מופרדת ממנו.

בדרך שלך אולי אתה שומר על הסוללה לאורך זמן גבוה יותר (לא יודע עד כמה) אבל אתה מסתכן בנזק ממשי למחשב וגם באיבוד מידע חשוב (אם קיים כזה) - זה לפחות ממה שאני יודע...

השיטה שציינת לדעתי היא הבעייתית ביותר - לסוללה יש מחזורי טעינה - משהו עד 1000 בסה"כ ממה שידוע לי. ממה שאתה אומר כדאי לנצל אותם גם אם אין ממש צורך בסוללה. לא נראה לי הגיוני בעליל.

אני ממליץ לנתק את הסוללה, ואם עושים משהו חשוב, אז לחבר אותה. כשהיא בחוץ הומלץ לי (ע"י QTTP) לאחסנה במצב 50%. אני משתדל בכל מקרה אחת לחודש להשתמש בה.

יש המעדיפים שתהיה מחוברת כל הזמן למחשב, אבל אני שמעתי יותר מידי מקרים בהם הסוללה הלכה מהר מאוד בשיטה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים