עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט למחשב ביתי ב-2500 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

המחשב מיועד לגלישה\סרטים\אופיס (כבד, הרבה אפליקציות במקביל)

מעבד - AMD ATHLON II X4 635 BOX ₪572.00

לוח אם - GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ₪473.00

זכרונות - CORSAIR 2GB 1333MHZ ₪518.00

כונן קשיח - SAMSUNG 1TB SPINPOINT F3 32MB ₪358.00

מארז סלוני - ANTEC NSK1480 + 350W PSU ₪486.00

צורב - SAMSUNG-SATA S223FBS ₪109.00

הרכבת מחשב ללא תוכנות ₪89.00

נקודות בהן אני מתלבט:

מעבד - המליצו לי הרבה על האינטל I3, אבל בחנות P_SEE בירושלים מתעקשים שבאותו מחיר ה-AMD נותן תמורה טובה בהרבה (ולוח אם טוב בהרבה). האם הם צודקים?

מאוורר - הם טוענים שלא צריך (גם עבור ה-I3), האמנם?!

מארז - ביקשתי מארז שקט יפה וקומפקטי יחסית, האם ה-1480 מארז מוצלח? המליצו לי פה בחום על ה-2480, שעולה 150 שקל יותר. האם הוא שווה את ההפרש?

תודה

פורסם
מעבד - המליצו לי הרבה על האינטל I3, אבל בחנות P_SEE בירושלים מתעקשים שבאותו מחיר ה-AMD נותן תמורה טובה בהרבה (ולוח אם טוב בהרבה). האם הם צודקים?

והם צודקים. אומנם אם אתה משווה לדוגמא את הi3 שהוא כפול ליבה (אבל עם 4 נימים) מול מרובע ליבה של AMD באותו מחיר, עדיין ברוב הפעמים האינטל יקח בקצת. אבל אם אתה תשווה את לוחות האם, אתה מקבל יותר פיצ'רים ויציאות מAMD ועוד במחיר נמוך יותרמאשר באינטל לכן בכללי אמליץ גם כן על מערכת מבוססת AMD.

מאוורר - הם טוענים שלא צריך (גם עבור ה-I3), האמנם?!

אין צורך, היות וגרסת המעבד היא BOX לכן אתה מקבל מאוורר סטוק מהחברה ביחד עם המעבד. הקירור הזה יכול להרעיש פה ושם בעיקר בשעות מאמץ ממושכות, לכן אם אתה רוצה ב100-120 שקלים בערך אפשר לקנות קירור טוב בהרבה אולם לא חובה כמובן.

מארז - ביקשתי מארז שקט יפה וקומפקטי יחסית, האם ה-1480 מארז מוצלח? המליצו לי פה בחום על ה-2480, שעולה 150 שקל יותר. האם הוא שווה את ההפרש?

זה תלוי. אם תשים לב זה מארז "קופסא" ולא "מגדל". המארזים של אנטק איכותיים אך הNKSים (בעיקר בבאנדלים) לא הכי משתלמים שיש. במידה ואתה קונה בP-SEE לפי מה שראיתי אין להם מארזים קטנים אחרים.

המפרט שהביאו לך לא רע, אך כדי לחסוך מעט כסף אתה יכול לקחת מעבד X4 620 שעולה 50 שקלים פחות ואני בספק אם תרגיש הבדל כלשהו בביצועים, ולוח אם אפשר לקחת את הלוח הבא שאיני חושב שהוא יגביל אותך בצורה כלשהי (אלה אם כן יש לך בקשות מיוחדות...).

GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים