עבור לתוכן

התלבטות בין שלושה מחשבי 13" לשימוש עסקי - עקרונית אין מגבלת תקציב

Featured Replies

פורסם

אני צריך מחשב לעבודה, בעיקר עבודות משרדיות אבל גם קצת פוטושופ (בסיסי ביותר). הגודל שבחרתי הינו 13" (אחרי שנים עם 14" החלטתי לתת דגש למשקל). המחשב מטייל איתי יום יום מהבית לעבודה ולכן המשקל חשוב מאוד וגם הכרחי תחנת עגינה. פעם בחודש-חודשיים אני טס לחו"ל עם המחשב ואז חשובה לי נוחיות העבודה.

פרמטרים אחרים אינם חשובים - זמן סוללה (קונה סוללות רזרביות לזמן הדרוש), בלוטות, יציאות, גודל דיסק קשיח.

אישית יש לי ניסיון מעולה עם דל ובחברה בה אני עובד יש נטייה ללנובו. לכן סיננתי לשלושה דגמים - לנובו X301, דל E4310 ודל ווסטרו V13 (כמובן שבכל דגם יש תתי דגמים ועוד הרבה אופציות לבחירה).

היתרון של ה-E4310 הוא תחנת העגינה הסטנדרטית שלו (ולא כל מיני פתרונות USB בעייתיים). הווסטרו אומנם בסיסי אבל יפהפה. לא ברור האם המקלדת מספיק נוחה לעבודה. הלנובו הוא קצת משניהם.

המחשב מתוכנן להירכש בארה"ב.

פורסם
  • מחבר

הרשימה מצטמצמת - צריך עזרה בהערכת הביצועים.

עכשיו ההתלבטות היא בין ה-X301 וה-Dell E4310. ההבדלים העיקריים ביניהם הם:

יתרונות לדל:

- מעבד i5 לדל לעומת Intel Core 2 Duo SU9400 ללנובו

- תחנת עגינה סטנדרטית

יתרונות ללנובו:

- עובי של 1.78 ס"מ בלבד לעומת 3.06 לדל.

- משקל 1.33 בלבד לעומת התחלתי של 1.54 בדל (בפועל כנראה יותר - המשקל הנ"ל עם סוללה 3 תאים בלבד)

מה ההבדל הצפוי בביצועי המעבדים? המעבד הנוכחי שלי (Dell D630) הוא T7300 Core 2 Duo. הוא בסדר, למרות שמדי פעם אני מרגיש שאני מחכה למחשב, אולם ייתכן שאני מחכה לרכיב אחר (דיסק 5400, 2 ג"ב זיכרון, מ"ה XP).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים