עבור לתוכן

האם יש בעיה להתפטר בלי סיבה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני שוקל להתפטר ממקום עבודה שהתחלתי בו, ויכול להיות שזו תהיה להם בעיה למצוא לי מחליף. האם יש בעיה להתפטר כי פתאום לא בא לי?

תודה.

פורסם

אף אחד לא יכול להכריח אותך להישאר. זו פשוט שאלה של מוסר, ועל זה רק אתה יכול לענות.

לדעתי כדאי שתנסה למצוא מחליף (תשאל חברים מי מעוניין לעבוד שם) וכשתמצא אחד רציני שיכול להחזיק שם הרבה זמן, תמסור לבוס שלך שאתה מתפטר אבל שדאגת למחליף ראוי.

פורסם

כמה זמן אתה עובד שם? כי יש עניין של חוקיות.

פורסם

יש לך חובת "הודעה מוקדמת" - אתה לא יכול לבוא ולומר "אני מתפטר" ולעזוב, אתה חייב לתת למעביד זמן למצוא לך מחליף (המעביד כמובן יכול לוותר ולתת לך לעזוב מוקדם יותר). זמן ההודעה המוקדמת משתנה בהתאם לחוזה שלך וכמה זמן שאתה עובד.

פורסם

אף אחד לא יכול להכריח אותך להישאר. זו פשוט שאלה של מוסר, ועל זה רק אתה יכול לענות.

לדעתי כדאי שתנסה למצוא מחליף (תשאל חברים מי מעוניין לעבוד שם) וכשתמצא אחד רציני שיכול להחזיק שם הרבה זמן, תמסור לבוס שלך שאתה מתפטר אבל שדאגת למחליף ראוי.

למצוא מחליף? כשמישהו מפטר אותך, הוא מוצא לך מקום עבודה חלופי?

חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, קובע את כמה זמן מראש עליך להתריע על כוונתך להתפטר. הדבר תלוי בעיקר בוותק שלך במקום העבודה.

אין צורך בשום דבר מעבר לכך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם.

מדובר על הוראה, ואני מדבר על פחות מחודש לאחר שאני מתחיל, כך שממה שקראתי מספיק להודיע יום אחד מראש.

רק שהענין של הזכות שלי להתפטר לא ברור לי, רק בגלל שפתאום אני רואה שהסכומים שאני מרויח ממש מגוחכים (100 ש"ח ל7 שעות), בגלל שהרבה זמן נשרף לי על לחכות שעה או שעתיים לשיעור הבא שלי (מה שנקרא שעת חלון), או נסיעות ארוכות באוטובוסים (למרות שידעתי זאת מראש), ובדיקת מבחנים והכנת שיעור, על כל זה אני לא מקבל.

מצד שני, בפשטות אני מתחייב לשנה?

פורסם

100 ש"ח ל-7 שעות? זה פחות ממשכורת מינימום. במקדונלדס תרוויח יותר מזה.

פורסם

אם החוזה שלך כולל תקופת התחייבות מסויימת הנגזרת מהכשרה/קורס אותו העניק לך המעסיק - אתה קצת בבעיה. אתה עדיין יכול להתפטר, אבל אתה צריך לפצות את המעסיק בסכום כספי מסויים הנגזר מעלות ההכשרה/קורס על כך.

אם לעומת זאת פשוט כתוב בחוזה "מחוייב לX זמן" וישר התחלת לעבוד בלי שום הכשרה או קורס - החוזה אינו חוקי ואתה יכול להתפטר בלב שקט.

פורסם
  • מחבר

100 ש"ח ל-7 שעות? זה פחות ממשכורת מינימום. במקדונלדס תרוויח יותר מזה.

זה מה שניסיתי להסביר למעלה, אני מקבל 25 ש"ח לשעה, ומלמד 4 שעות. אלא שבאמצע אני מחכה שעתיים בין השיעורים, והנסיעות למקום הם שעה כל כיוון (וזו אמנם בחירה שלי), ובבית אני עוד צריך לעבוד על הכנת שיעורים ובדיקת מבחנים, ויציאה לטיולים ללא תמורה פעם בחודשיים, וכו'.

אבל את כל זה ידעתי מראש, רק שלא הייתי מספיק 'גאון' להבין כמה זה לא משתלם, וכמה זה לא מאפשר להתעסק בעוד דברים במשך היום.

אם החוזה שלך כולל תקופת התחייבות מסויימת הנגזרת מהכשרה/קורס אותו העניק לך המעסיק - אתה קצת בבעיה. אתה עדיין יכול להתפטר, אבל אתה צריך לפצות את המעסיק בסכום כספי מסויים הנגזר מעלות ההכשרה/קורס על כך.

אם לעומת זאת פשוט כתוב בחוזה "מחוייב לX זמן" וישר התחלת לעבוד בלי שום הכשרה או קורס - החוזה אינו חוקי ואתה יכול להתפטר בלב שקט.

בעקרון לא עברתי שום הכשרה. פשוט קבלו אותי ללמד. לכאורה לא השקיעו בי.

מה שכן בחוזה כתוב שאם אני לא מעונין ללמד בשנה הבאה אני חייב להודיע עד סוף החורף.

פורסם

פעם היה דיון על זה בפורום וכמה אנשים אמרו שגם אם יש התחייבות- ועברת "קורס", זה לא חוקי שהמעסיק יקח כסף בזמן ההתפטרות

רק עם הקורס הזה מקנה לך תעודה כלשהי אז אפשר לקחת כסף.

אגב, על כל חודש עבודה אתה צריך להודיע יום קודם.

אתה עובד חודש- יום מראש, חודשים יומיים.

פורסם

לפי חוק המעביד רשאי להחזיק עובד עד כחודש ימים כדי למצוא לו מחליף.

פורסם
  • מחבר

פעם היה דיון על זה בפורום וכמה אנשים אמרו שגם אם יש התחייבות- ועברת "קורס", זה לא חוקי שהמעסיק יקח כסף בזמן ההתפטרות

רק עם הקורס הזה מקנה לך תעודה כלשהי אז אפשר לקחת כסף.

אגב, על כל חודש עבודה אתה צריך להודיע יום קודם.

אתה עובד חודש- יום מראש, חודשים יומיים.

ואני לא צריך לתרץ את עצמי. כי יכולים לשאול אותי 'מה קרה פתאום שאתה רוצה לעזוב?'

פורסם

למה אתה צריך שתהיה לך סיבה? זו מדינה חופשית, מותר לך לעזוב. אם שואלים אותך, זכותך לומר "ככה".

פורסם
  • מחבר

תודה, רק אני רוצה שזה יהיה בטוח. כי אם זה לא נכון, לא נעים להשאר עד סוף השנה במקום כשיודעים שאני לא רוצה להיות שמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים