עבור לתוכן

מחשב למשחקים ב-5K, ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אחרי 8 שנים (ושדרוג קל באמצע), החלטתי לקנות מחשב חדש!

אני צריך מחשב שעיקר שימושו יהיה משחקי מחשב, צפיה בסרטים, ועריכת תמונות.

רוב השימוש ייעשה בפוטושופ, BSPLAYER, SUBTITLE WORKSHOP.

חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ משחקי FPS ואסטרטגיה מתקדמים באיכות הגבוהה ביותר, מבלי שיתחמם או יעשה רעש.

חשוב שיהיה במפרט כונן דיסקים וצורב איכותיים ואמינים, ושהצורב יוכל לצרוב דיסקים פשוטים, DVD וגם DUAL LAYER.

בנוסף, חשוב שיהיה זיכרון פיזי גדול, איכותי ואמין.

ציוד היקפי יש לי, אבל אני עדיין מתלבט האם להחליף רמקולים, עכבר ומקלדת, כי גם זמנם עובר לאט לאט. אני שוקל רמקולים 5.1 או 7.1 ערוצים, אין לי שום כיוון לגבי מקלדת או עכבר, ואשמח לקבל המלצה לגבי שלושתם.

לא מתוכנן שום אוברקלוק למחשב.

חשוב שהמחשב יוכל להריץ את מערכת ההפעלה הכי מתקדמת שיש (בנוסף להרצת משחקים בצורה חלקה), ויכלול גם OFFICE מכיוון שאצטרך את המחשב גם לעבודות משרדיות בעתיד.

לגבי המחיר, התקציב שלי הוא 5000 ש"ח, אבל אני די גמיש עם זה..

אם זה לא יותר מדי, חשוב לי הסבר לגבי המפרט המוצע כדי שאוכל להבין בעצמי..

תודה מראש! :)

פורסם

מה הרזולוציה של המסך שלך?

כמה חשוב השקט?

האם לכלול מערכת הפעלה או לא?

פורסם
  • מחבר

אני מפעיל את המסך על 768*1024

אין לי מושג מה הרזולוציה האופטימלית...

השקט והקירור ממש חשובים.

חשובה לי שהמפרט יכלול מערכת הפעלה ואופיס הכי מתקדמים, מכיוון שעל המחשב הזה גם יעבדו איש עסקים וסטודנט שיצטרכו את האופיס ואת הפונקציות שבמערכת ההפעלה

פורסם

עם מחשב של 8 שנים הגיוני שאתה לא יודע, אבל המשחקים מזמן עלו לרזולוציות גבוהות יותר, ע"מ שניתן יהיה לתת לך המלצה הגיונית, כדאי מאד שתבדוק מהי הרזולוציה המקסימלית של הצג שלך. אפשר לנצל 5000 ש"ח היטב, ואפשר לבזבז אותם, בחירה שלך.

פורסם
  • מחבר

יש לי מסך Samsung SyncMaster 931bf.. ביררתי לגבי הרזולוציה המקסימלית והיא 1024*1280 ב-75Hz

פורסם

לדעתי, כדאי לך לקנות מסך חדש.

קודם כל בגלל שעם מסך טוב אתה הרבה יותר תהנה מהמחשב, שנית בגלל שברזולוציה הנוכחית שלך מפרט ב-5000 שקל יבוזבז (במסגרת השימושים שלך) ובנוסף לכך, השקעה במסך היא טובה מכיוון שהוא ישמש אותך לזמן רב.

עכשיו השאלה אם אתה מעוניין במסך חדש?

פורסם
  • מחבר

על איזה מסך היית ממליץ?

אני עם כמה מסכים של סמסונג ואני ממש מרוצה. יש חברות יותר טובות?

פורסם

מה ששמו לך במפרט בדיון השני שלך

DELL ULTRASHARP 23" U2311H

תקרא פה עליו http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737

ופה http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm

אין פה בעיות של זמן תגובה

ניגודיות טובה

רזולוציה גבוהה

23 אינץ'

ארגונומיה טובה

והכי חשוב פאנל IPS שאומר זוויות צפיה גדולות והרבה גוונים

פורסם

לא הבנתי משהו- פותח הדיון, אתה רוצה שנכלול גם מערכת הפעלה ואופיס? במידה וכן, שניהם ביחד יעלו מעל ל-1000 שקלים, כלומר ישארו 4 אלף ש"ח למפרט.

ביחד עם מסך 22-23"" סטנדרטי לדוגמא, יהיו לך פחות מ3 אלף ש"ח למפרט עצמו- מה שכבר גורע בלא מעט מהביצועים. ממליץ לך לברר אצל חברים/קרובי משפחה אם יש להם מערכת הפעלה ואפיס להלוות לך.

בנוגע למסך שהוצע פה- הוא מעולה, אך הוא מאוד יקר בשל הפאנל שלו ובכללי הייתי ממליץ על אחד כזה לאנשים שעובדים בתחום הגרפיקה והרינדור- בו דיוק הצבעים הוא חשוב מאוד, ולא לגיימינג וסרטים. בנוסף למה לא הייתי ממליץ על המסך הזה, זה בכלל שהפרש המחירים בינו לבין מסך 22" אשר מבוסס על אותו הפאנל (2209WA גם של DELL) עומד על סביב ה500-600 שקלים- בשביל אינץ' אחד לא הייתי משלם כ"כ הרבה, לכן דגם ה22" הנ"ל נחשב להכי משתלם מבין מסכי הIPS.

פורסם

לא הבנתי משהו- פותח הדיון, אתה רוצה שנכלול גם מערכת הפעלה ואופיס? במידה וכן, שניהם ביחד יעלו מעל ל-1000 שקלים, כלומר ישארו 4 אלף ש"ח למפרט.

ביחד עם מסך 22-23"" סטנדרטי לדוגמא, יהיו לך פחות מ3 אלף ש"ח למפרט עצמו- מה שכבר גורע בלא מעט מהביצועים. ממליץ לך לברר אצל חברים/קרובי משפחה אם יש להם מערכת הפעלה ואפיס להלוות לך.

בנוגע למסך שהוצע פה- הוא מעולה, אך הוא מאוד יקר בשל הפאנל שלו ובכללי הייתי ממליץ על אחד כזה לאנשים שעובדים בתחום הגרפיקה והרינדור- בו דיוק הצבעים הוא חשוב מאוד, ולא לגיימינג וסרטים. בנוסף למה לא הייתי ממליץ על המסך הזה, זה בכלל שהפרש המחירים בינו לבין מסך 22" אשר מבוסס על אותו הפאנל (2209WA גם של DELL) עומד על סביב ה500-600 שקלים- בשביל אינץ' אחד לא הייתי משלם כ"כ הרבה, לכן דגם ה22" הנ"ל נחשב להכי משתלם מבין מסכי הIPS.

ה-U2311H בעל רזולוציה גבוהה יותר, וגדול קצת יותר

חוץ מזה יש מבצע ב-IQPC על המסך אז הפרש המחירים לא כמו שאמרת

אך לא ברור לי אם התקציב שלו כולל את המסך ו/או תוכנות שונות אז אני לא יודע אם הוא יוכל לקבל תוצאות טובות עם הרזולוציה הגבוהה

פורסם
  • מחבר

אני די גמיש בעניין התקציב, 5K זה לא הגג, מצד שני אני לא מחפש להתפרע.

לגבי ה Dell U2311H שהוצע פה, כתוב בביקורות שאין לו יציאת HDMI, שיכולה לפגום בשימוש עתידי.

כמו שהבחור האחרון אמר, אני לא מחפש מסך גרפיקאים ענק שבו כל גוון במסך עושה את ההבדל.

בסופו של דבר יפעל על המחשב הזה אופיס, סרטים, ומשחקי מחשב. מה שחשוב בעיקר זה הניגודיות, זמן התגובה והרזולוציה. זווית הצפיה פחות חשובה לי, כי אני לא פותח עם המחשב הזה.

המליצו לי על מארז Cooler Master 690 II Advanced, מה דעתכם עליו?

מה לגבי אחד מהמעבדים האלו?

Intel Core i5 750 2.66GHz (Lynnfield) (Socket LGA115

Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Box

AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.40GHz (Socket AM3)

AMD Phenom II X6 Six Core 1055T 2.80GHz

פורסם
ה-U2311H בעל רזולוציה גבוהה יותר, וגדול קצת יותר מן הסתם. סה"כ אמרתי שהוא מבוסס על אותו סוג פאנל.

חוץ מזה יש מבצע ב-IQPC על המסך אז הפרש המחירים לא כמו שאמרת אני מדבר על מחיר כללי ולא מבצעים. יכול להיות שיש מבצע גם על ה2209WA שחוסך עוד 200 שקלים במקום אחר.

אך לא ברור לי אם התקציב שלו כולל את המסך ו/או תוכנות שונות אז אני לא יודע אם הוא יוכל לקבל תוצאות טובות עם הרזולוציה הגבוהה

רזולוציה גבוהה יותר=יותר עומס על כרטיס המסך במשחקים=פריימרייט נמוך יותר=ירידה בהגדרות גרפיות/רזולוציה לא טבעית/קניה של כרטיס חזק יותר.

המליצו לי על מארז Cooler Master 690 II Advanced, מה דעתכם עליו?

מארז מעולה. יש לך גם ב300 שקלים בערך את אנטק 300, אשר כולל אפשרות לשלוט במאווררים שעליו וגם כולל מסנן אבק קידמי.

אין טעם לשאול איזה מעבד עדיף, הוא אמור להיות מאוזן במפרט. לכן צריך לדעת האם יש צורך לכלול מסך/מערכת הפעלה/אופיס בתקציב הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

גם בקולר-מאסטר יש מאוורים ומסנני אבק מכל הכיוונים. והוא גם נראה ממש טוב. כמה הוא עולה בארץ?

התקציב שלי מחולק ככה: 6K (עם קצת לפה או לשם) למחשב עם מערכת הפעלה ואופיס, ועוד בערך 1.5K למסך (זה מספיק בשבילך מסך?)..

יאיר, מז"א שאין טעם לשאול איזה מעבד עדיף כי הוא מאוזן במפרט?

אגב, מה לגבי לוח אם? לא הבנתי איך זה בדיוק משתלב עם המעבד, תוכל להסביר לי את העניין?

פורסם

אם איני טועה הCM690 גרסא שניה עולה סביב ה450 שקלים.

יאיר, מז"א שאין טעם לשאול איזה מעבד עדיף כי הוא מאוזן במפרט?

אגב, מה לגבי לוח אם? לא הבנתי איך זה בדיוק משתלב עם המעבד, תוכל להסביר לי את העניין?

כי זה לא נכון לשים מעבד חזק מאוד ולאחר מכן אתה מגלה שלא נשאר כמעט תקציב לכרטיס המסך או לשאר החומרה וההפך.

אני רואה שפתחת 2 דיונים (והערתי לך לגבי זה)- איזה דיון הוא יותר עדכני?

פורסם
  • מחבר

זה. מאחר ואמרת שהמפרט שנתנו לי הוא גרוע.

יש אפשרות להרכיב מפרט ולהתעלם מבעיית המסך? כרגע אין לי מספיק כסף בשביל מסך, אז אסתפק בינתיים במסך הקיים, ובעוד כמה חודשים כשאוכל לעבוד אקנה לעצמי מסך חדש.

על איזה מפרט היית ממליץ יאיר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים