עבור לתוכן

היכונו לצרות כפולות ומכופלות - USB קדמיים

Featured Replies

פורסם

זה מה שיכול לקרות (תמונה - שימו לב לעיוות בפלסטיק מעל איפה שהיה את הציפ) לקורא כרטיסים או חומרה אחרת שמחברים ל USB קדמי של מחשב

הקורא כרטיסים הזה התחמם ונמס תוך שניות. מאז מת - לא עובד יותר ומתחמם מאוד גם אם מחובר לתקע USB תקין

מה קרה כאן ?

חיבורי USB קדמיים של מחשב מחוברים ללוח אם כבלים. בחלק מהמארזים לכל חוט של הכבל יש תקע עצמי ואמורים לחבר אותם ללוח בצורה מסויימת. אם נעשית כאן טעות החיבור USB הקדמי יתן מתח לקווים הלא נכונים וישרוף את החומרה שמחוברת אליו

מסקנה - אם יש מחשב שאתם לא סומכים אל ההרכבה שלו תעשו את המאמץ ותחברו את ה USB לחיבורים המובנים בלוח מאחורי המחשב

[attachment deleted by admin]

פורסם

טוב לדעת שטמון בכך סיכון.

בכל מקרה, אני משתמש המון בחיבורי USB קדמיים במחשבים אצלי ואצל אחרים ומעולם לא נתקלתי ברכיב שנשרף, כך שאני מאמין שהתופעה לא נפוצה במיוחד (והנה עוד סיבה למה כדאי לשלם עוד כמה עשרות שקלים על ההרכבה) :P

פורסם

שלא לדבר על זה שלא נתקלתי בשנים האחרונות במארז שחיבורי הUSB שלו לא מובנים בתבנית הנכונה, רק לדחוף לשקע בלוח האם.

פורסם

אני שרפתי ככה פעם משדר BLUTOOTH שחיברתי את החוטים הפוך על הלוח בטעות...

ברוב המארזים זה מגיע במלבן שלם ולא בתיפזורת אז אי אפשר להתבלבל...

פורסם

א. אולי כדאי שתבהיר שהכוונה היא להרכבת מחשב לא נכונה ולשריפה מיידית במקרה כזה. כמו שאפשר לראות בתגובה הראשונה בדיון, נראה שזה לא היה מספיק ברור ויש אנשים שחושבים שטמון איזשהו "סיכון" ב"שימוש" בחיבורים הקדמיים. מה שכמובן לא נכון.

ב. לא הצלחת לצלם תמונה יותר מטושטשת? :/

פורסם
  • מחבר

הקורא כרטיסים נשרף אחריי חיבור במחשב של חבר. המחשב נבנה במעבדה ולא חדש. הקורא כרטיסים הוא הדבר הראשון שחובר אי פעם ל USB הזה

אם לא בנית את המחשב בעצמך (או שיש לך שמץ מי בנה אותו) ה USB הקדמי יכול להיות מחובר לא נכון

פורסם

במקרים גרועים יכול להשרף גם הארדיסק בקופסא חיצונית, הקטנים מבניהם לא צורכים מקור חשמל חיצוני, ואז הנזק לא קטן...

שווה להעיף מבט לפני חיבור ראשונית...

פורסם

קרה לי לפני שבועים שחיברתי מתאם בין SD לUSB והוא הפסיק לעבוד

אבל הוא חובר מספר פעמים קודם ולא היה שום בעיות

פורסם

קוראים לזה קורא כרטיסים... והוא פשוט מת, זה לא קשור לחיבור ההפוך ש-01010000110110101010101010101111010 מדבר עליו..

פורסם

^ ^

אוליי... אבל במיקרה הספציפי שלי ה BLUETOOTH כן נשרף מחיבור הפוך, ככה שהמצב הזה כן עלול לקרות... :)

פורסם

אם לא בנית את המחשב בעצמך (או שיש לך שמץ מי בנה אותו) ה USB הקדמי יכול להיות מחובר לא נכון

אין שום דרך לחבר את זה לא נכון, המחבר בנוי באופן שמונע את זה.

פורסם

^ ^

אוליי... אבל במיקרה הספציפי שלי ה BLUETOOTH כן נשרף מחיבור הפוך, ככה שהמצב הזה כן עלול לקרות... :)

סבבה אבל זה קרה לך בחיבור הראשון בשניה הראשונה.

אתה לא מבין שיש פה אנשים שלא מבינים את הנקודה הזאת? שים לב לתגובות.

פורסם

במחשבים וותיקים יותר זה בא כאשר כל פין מחווט בנפרד ולא בבלוק עם פין חסום שלא מאפשר חיבור הפוך.

פורסם

עכשיו אני מבין למה החיבורי USB הקדמיים במארז המרבון שלי גורמים לקצרים בכל דבר שחיברתי דרכם (גם ה MX518 ז"ל)

פורסם

זהו שגם אני מכיר את זה ככה..

אין דרך לחבר את זה הפוך..

בכל מקרה Czar_salad הסביר למה.

חוץ מזה,

א. ממתי סומכים על מעבדת מחשבים?

ב. לא סתם יש חוברת שמגיעה עם הלוח אם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים