עבור לתוכן

לפני שדרוג GIGABYTE GAEP45UD3L/R

Featured Replies

פורסם

כל התשובות לשאלות שלך במפרט אותו ניתן למצוא באתר היצרן.

1. כן, אפיקי ה-PCI-Ex16 של שני הלוחות האלה תואמים לתקן PCI-E 2.0. ורק לידיעה, אתה ממש לא חייב חריץ ברוחב פס כזה כי כרטיסי המסך לא מנצלים אותו בכלל. וגם אם תחבר כרטיס כזה לחריץ PCI-E בתקן 1.0 הוא יעבוד בדיוק אותו דבר. רוב לוחות האם החדשים מכילים חריץ PCI-Ex16 2.0 כהכנה לעתיד ולא כצורך עכשווי.

2. ל-GA-MA785GMT-US2H אין חיבורי USB 3.0.

3. כבר הסברתי לך. חומרה לא תומכת בתוכנה, התוכנה (במקרה זה מערכת ההפעלה) היא זאת שצריכה לתמוך בחומרה. לא משנה באיזה לוח אם תבחר מכל הלוחות שהוזכרו כאן, לא תהיה לך בעיה.

4. כבר הסברתי לך שכל מה שמופיע לידו ATX (על "נגזרותיו") הוא תקן שמגדיר (בין היתר) את גודל הלוח. אין לזה שום קשר ל-OC, ליתרון/חסרון או למומלץ או לא מומלץ. ברגע שמצאת את הלוח שמתאים לצרכים שלך קנה אותו בלי קשר בכלל לממדים הפיסיים שלו.

• תגובות 41
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טוב אז אני אלך על אחד משני הדגמים האלה.

האם כדאי לקנות את הAMD Athlon II X4 640 על ה635 כי הCORE STEPPING שלו הוא C3 לעומת C2 ב635 (עד כמה זה משמעותי ואיך זה בא לידי ביטוי?)

האם כדאי להוסיף קירור עם קניית הלוח והמאוורר (בלי קשר לOC)

תודה רבה על העזרה!

פורסם

1. Stepping היא גרסת המעבד, כלומר באיזו גרסה אנחנו נמצאים היום לעומת הסדרה הראשונה של המעבדים. המעבדים נשארים זהים פשוט מוכנסים שיפורים ושינויים קטנים בדרך. לך כמשתמש זה לא אומר כלום אלא אם כן ידועה בעיה מסוימת ב-Stepping מסוים. לכן, אל תתייחס לזה. אני לא יודע להגיד כרגע אם Stepping C3 הכניס שינויים מרחיקי לכת שהופכים אותו לכדאי או שזאת עוד מדרגה שגרתית באבולוציה של המעבד.

ההבדלים בין הדגמים הם בתדר השעון, כי בבסית מדובר על ליבה זהה. אם אתה גם ככה מתכנן OC בעתיד אז קנה את המעבד הכי זול כי על ההפרשים בתדר תפצה גם ככה ב-OC.

2. אם אתה מתכנן OC בינוני ומעלה או אם מאוד חשוב לך שקט כדאי להחליף קירור. אם אתה כרגע מעוניין לעבוד המערכת כמו שהיא ורק בנקודה לא ברורה בעתיד לבצע OC, אז קירור הסטוק יספיק לך. אתה יכול להתייעץ בנוגע לקירור בפורום קירור.

פורסם
  • מחבר

יש הבדל מזערי בין ה635 לשאר הדגמים מתחתיו אז אני מעדיף לקחת את ה635 עם תדר שעון יותר גבוה שבא מהחברה.

לפי ההיגיון, בטוח שהSTEPPING החדש שיפר כמה דברים אחרת לא היו משנים אותו, סה"כ ההבדל בין ה635 ל640 הוא רק 100 MHz, אולי באיזשהו שלב בOC זה יבוא לידי ביטוי.

כדי לעלות ב 100 MHz עם ה635 אני צריך להחליף קירור או איזה חלק מסוים והאם הוא ישתווה ל640?

פורסם

1. אתה לגמרי לא מפרש נכון את נושא ה-Stepping. זה שיש גרסה חדשה לא אומר שיש שיפורים או שינוייים כי גילו בעיות בגרסה קודמת. זה בסך הכל יכול להיות שינוי קטן בפס הייצור. המעבדים נוצרים באצוות, בדרך כלל כל מחזור כזה הוא Stepping, לפעמים יש באמת משמעות חיובית לשינוי (צריכת אנרגיה נמוכה יותר לדוגמה), לרוב זה ממש לא משהו שהמשתמש ירגיש או אמור להתעניין בו, ולעיתים, כדוגמה קיצונית לצד השני, יכול להיות ש-Stepping מאוחר יותר דווקא יגביל את ה משתמש, לדוגמה יגביל יותר ב-OC מאשר Stepping מוקדם יותר.

2. כל המעבדים מבוססים על אותה ליבה, הם נבדלים זה מזה רק במכפלה. בשביל OC קליל של 100-400Mhz (לעיתים גם יותר) לרוב לא צריך להחליף קירור.

למעבד מסוים (כלומר ליבה מסוימת) יש גבול OC תיאורטי אליו הוא יכול להגיע. זה שתתחיל מתדר שעון גבוה יותר לא אומר שתוכל להגיע רחוק יותר, זה רק אומר שיהיה לך פחות דרך לעבור בין התדר ההתחלתי ואותו גבול תדר תיאורטי של המעבד. לכן, בדרך כלל ההמלצה למי שמתכנן OC היא לקנות את המעבד הזול ביותר, שלרוב מגיע גם בתדר הנמוך ביותר, מכיוון שגם ככה הוא מעלה את התדר במסגרת ה-OC. עדיף להשקיע בתדר שעון התחלתי גבוה יותר (בתנאי שההפרש במחיר לא משמעותי) למי שאולי מתכנן OC בשלב מאוחר יותר, או למי שלא מתכנן OC ויודע שתדר שעון גבוה יותר יניב לו תמורה טובה יותר ביישומים בהם הוא משתמש כבר מההתחלה.

3. גם אם תקנה את ה-Athlon IIx4 620 ותעלה אותו לתדר של 3.0Ghz הוא בגדול ישתווה ל-640. הם כולם מבוססים על אותה ליבה ואותה ארכיטקטורה, רק נבדלים זה מזה במכפלה וכתוצאה מכך בתדר השעון.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני אשאר עם ה635, אבל בגלל שהמארז שלי לא טוב הייתי רוצה לקנות קירור לפחות למעבד, אני לא יודע אם אני צריך לקנות את המעבד TRAY או BOX מה ההבדל? ומה כדאי בהנחה שאני קונה קירור למעבד.

האם כדאי לי להיצמד לMATX כמו הלוח שיש לי עכשיו? כי אני פוחד שיהיה לי בעיה של מקום בתוך המארז. שוב המארז לא ברמה גבוהה והוא הכי בסיסי שיש.

פורסם

BOX = מעבד שמגיע עם גוף הקירור של היצרן.

Tray = מעבד שמגיע ללא גוף קירור של היצרן ויש לקנות גוף קירור בנפרד.

אם אתה יכול להשיג את גרסת ה-Tray ומתכנן גם ככה לקנות גוף קירור צד שלישי אז לך על זה. אתה יכול באותה מידה גם לקנות גרסת BOX (אם רק היא זמינה) ולהוסיף גוף קירור, גרסת ה-BOX לא מחייבת אותך להשתמש בגוף הקירור של היצרן, פשוט הוא מסופק ביחד עם המעבד.

כל מארז Mid-Tower יכול להכיל לוח אם בתקן ATX ללא בעיה, כולם גם אמורים (אפילו הג'נריים) לתמוך גם ב-mATX (לוח קטן יותר). כך שאני לא רואה בעיה לקנות לוח ATX או mATX.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אני רק צריך לדעת איזה קירור מתאים למעבד הזה במידה ואני מזמין את הTRAY.

ראיתי שיש גם את ה635 בגרסת C3 האם יכול להיות?

http://www.behardware.com/news/10749/twelve-c3-revision-athlon-iis.html

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon%20II%20X4%20635%20-%20ADX635WFK42GM%20%28ADX635WFGMBOX%29.html

האם הדגם הזה נמכר בארץ?

פורסם

בנוגע לקירור תתייעץ בפורום קירור.

בנוגע למעבד, לא יודע. תתקשר לחנויות ותשאל מה יש במלאי אם כל כך חשוב לך לקבל דווקא את ה-Stepping הזה.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה. רק איך אני יודע שהמעבד שקניתי הוא עם הSTEPPING הזה?

פורסם

צריך להיות מוטבע עליו.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים