עבור לתוכן

שאלה פשוטה על CAT5 שלא היה לי האומץ לשאול

Featured Replies

פורסם

חברים, מדובר בעניין פעוט וזניח, אך משעשע לכשעצמו!

יש לכם את מחשב א' ומחשב ב'.

א' מעביר מידע לב' (מחוברים דרך CAT5).

כעת, ידוע שב-CAT5 יש לנו 4 זוגות, כאשר מה שמשנה לנו זה הזוגות כתום וירוק (שולח ומקבל).

ובכן, אם מחשב א' מעביר למחשב ב' מידע - הרי שהמידע עובר דרך הזוג הכתום.

אך איך יכול להיות הדבר? שהרי מחשב ב' מקבל מידע, מה שאומר שהמידע צריך להגיע מהסליל הירוק (שאמון על קבלת מידע), אך הוא מגיע דרך הכתום!

האם שאלתי הובנה?

אני בטוח שיש תשובה פשוטה, רק אל תגידו לי RTFM, כי אין M לCAT5! :)

פורסם

כמו שאמרת , 4 זוגות, משמה ירוק, כתום, חום וכחול. וזה תלוי על איזה רוחב פס אתה מחובר וזה גם תלוי על איזה DUPLEX אתה מוגדר.

כי כבל CAT5E יכול לתת לך עד 1gbps לכל הכבל- עם כל ה8 גידים.

אם אתה מחובר ב100mbps אז אתה משתמש רק ב4.

ובמידה ואתה מתחבר בכבל מוצלב זה עדיין פועל על אותו עיקרון, כי השליחה של אחד זה ההורדה של אחר.

ולשאלתך, בוא נגיד ובמחשב אחד זה יוצא מהכתום אז המחשב השני זה נכנס אליו מהכתום זאת אומרת "הורדה" והמחשב השולח זה נקרא "שליחה".

לכן הכבל שאתה שולח איתו נתונים, איתו זה יגיע למחשב השני, ואם המחשב השני שולח בירוק אז המחשב הראשון יוריד את זה בירוק....

פורסם

השאלה לגיטימית ונכונה - איך זה יכול להיות שאני שולך נתונים בגיד מסוים וגם מקבל דרכו נתונים?

אם אתה מחובר ממחשב למחשב ישירות - בגלל זה צריך כבל רשת מוצלב. הגידים מחוברים כך שגידי השליחה מחוברים לגידי הקבלה בכל צד.

אם אתה מחובר דרך Switch, Router או כל ציוד אחר למעשה, הציוד עושה את ההצלבה במקומך, כך שאתה לא צריך כבל מוצלב.

פורסם

עד כמה שאני יודע, רוב (אם לא כל) מתאמי הרשת מהחמש-שש שנים האחרונות (אולי אפילו מהעשור האחרון) מבצעים את "ההצלבה" הזאת ולכן כבר תקופה די ארוכה שאין ממש צורך אמיתי בכבל מוצלב כדי לחבר בין שני מחשבים.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי מכם נכון, כשאנו אומרים "כבל מוצלב" אנו מתכוונים שמן המחשב הראשון ולאורך כל הכבל - המידע הנשלח זורם בזוג הכתום ואז בסוף הכבל מתחבר לפינים של הצבע הירוק כביכול בתוך ה-RJ45, וכשהמחשב השני עושה אותה פעולה, קורה אותו הדבר רק הפוך (מה שנשמע בלתי אפשרי, כי אם הזוג הירוק ישומש לשליחה של מחשב ב', אז הוא לא באמת רק "מקבל מידע").

זה בדיוק מה שאני לא מבין, ההיגיון שלי אומר שכדי שכל זה יהיה הגיוני צריכה להתבצע כביכול חלוקה איזה מחשב הוא ה"ראשי", ולפי החלוקה המידע יזרום (לדוגמא, מחשב א' הוא הראשי אז המידע יעבור באמת בזוג הכתום למחשב המשני, ואם המשני מחזיר מידע, הוא יחזיר בירוק מכיוון שהוא לא המחשב ה"ראשי").

האם הבנתי נכון?

מקווה שהבנתם את הקונספט שלי ותוכלו להאיר את עיני עכשיו.

פורסם

הצלבה כשמה כן היא. במקום שחיבור 1 בצד אחד יתחבר ל-1 בצד השני, אז חיבור 1 בצד אחד מתחבר ל-8 בצד השני, וכן הלאה. כך מתאפשרת תעבורה דו כיוונית.

בציוד הרשתות החדש (טוב, לא לגמרי חדש), החומרה עצמה עושה את ההצלבה הזאת (לא פיסית כמובן) ומבטלת (לרוב) את הצורך בכבל מוצלב.

זה הכל.

פורסם
  • מחבר

ועל כן השם "Crossover Table"?

ובכן אם אני משתמש בחומרה שלא מבצעת את ההצלבה והכבל והזוגות ישרים על הסוף, מה שיקרה זה שמחשב אחד יעביר מידע וכאשר השני ירצה להחזיר לו הוא לא יצליח כי הוא מחובר לירוק? זה קצת כמו עיוור שמנסה לתאר לחירש מה הוא רואה עכשיו - קצר בתקשורת!

פורסם

כן. בכרטיסי רשת ישנים כשאתה שם כבל לא מוצלב. אבל מספיק שאחד מהכרטיסי רשת יהיה חדיש, בשביל שהוא יבצע את ההצלבה אוטמטית. (גם ללא שימוש בכבל מוצלב)

פורסם

חלק מתקן הGIGABIT LAN הוא AUTO MDI/X. בנתבים וסוויטצ'ים זה היה מובנה עוד קודם כמובן.

פורסם

ליוזר השיחה -

Auto MDI/X זה ה- Feature בכרטיסי רשת של השנים האחרונות שמזהה אוטומטית אם צריך הצלבה או לא.

אבל בקשר לרעיון הבסיסי - הכבל עצמו מחווט כך שגידי השידור בצד אחד מחוברים לגידי הקליטה בצד השני, והפוך - זאת אומרת - כך עבור כל צד.

תראה - כבל "ישיר" זה כאילו שאני ואתה מדברים עם 2 זוגות של כוסות אשל וחוט. הזוג הראשון מחובר בין הפה שלי לפה שלך (נשמע מלוכלך), והזוג השני מחובר מהאוזן שלי לאוזן שלך. כשאני מדבר זה לא מגיע לאוזן שלך, והפוך. שנינו סתם צועקים ואף אחד לא שומע את השני.

בכבל מוצלב הכוסות אשל מחוברות כך שזוג אחד מחובר בין הפה שלי לאוזן שלך, והזוג השני מחובר בין הפה שלך לאוזן שלי.

פורסם

חחחחחח הרגת אותי, איזה דוגמא הבאת כאן חחחח :lol: :lol:

הפה שלי מול הפה שלך חח

אבל זה נכון לגמריי מבחינת הרעיון :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים