עבור לתוכן

עזרה ברכישה של קיט זיכרון למעבד AMD 1090T ולוח אם Gigabyte

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן להחליף את המחשב שלי ומעוניין להשקיע במערכת מספיק טובה שאוכל לנוח מספיק זמן עד השדרוג הבא,

יש לי כבר בסל קניות:

AMD Phenom II X6 1090T Processor 3.2GHz L3 6Mb AM3 Box

Gigabyte GA-890FXA-UD5 AMD 890FX+SB850 Socket AM3 G890FXAUD5

ואני עכשיו מחפש זיכרון מתאים.

אני שוקל ללכת על קיט של 6 \8 גיגה, אני רואה שיש היצע יפה של DDR3,

הבעיה שבחנות שאני כנראה הולך לרכוש לפי מה שראיתי כל האפשרויות של OCZ זה זיכרונות שמותאמים לאינטל....

יש לזה באמת משמעות?

פורסם

על פניו המערכת הזאת לא נראית משתלמת ביותר (מעבד מוגזם, לוח אם יקר ללא סיבה אמיתית, כמות הזיכרון שאתה מתכנן לשים מיותרת עבור רוב המשתמשים), אך ניתן יהיה לקבוע זאת רק לאחר שתפרט כמה שיותר על השימושים המיועדים במערכת. אם הם כוללים משחקים אז תפרט באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק.

בקשר לזיכרון, אתה צריך זיכרון DDR3 בתדר 1333/1600. אין כזה דבר זיכרון שמותאם ל-Intel או לא. כל זיכרון DDR3 יתאים. קנה פשוט את הזול ביותר שתאה מוצא מחברה מוכרת.

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה,

לטווח הקצר אולי זה מוגזם אבל אני מעדיף לכוון לטווח ארוך, להשקיע היום מעבר למה שאני צריך ולקבל ביצועים מעולים מצד אחד ולשמור על המערכת כשירה גם לטווח הזמן הארוך (יחסית כמובן).

על הלוח אם הלכתי

א. בגלל הchipset, הבנתי שמבין הציפסטים החדשים הוא הכי מומלץ מבחינת ביצועים.

ב. כמות הפיצרים, חיבורים, SATA 3

אתה לא חושב שאם אני כבר קונה כדאי לקנות כרגע את מה שב TOP? (אני מעדיף קניה אחת לכמה שנים)

השימושים הם:

א. צפיה בסרטים (720P ומעלה)

ב. עריכת וידאו (קבצים בנפחים גדולים), המרות פורמטים שונים

ג. גלישה כבדה באינטרנט, זה אומר google chrome + 15 טאבים פתוחים במקבלים, שזה אומר הרבה הרבה זיכרון

ד. עבודה עם קבצים דחוסים.

בלי משחקים.

היום אני רץ עם אטלון 64 X2 Dual Core ואני מרגיש עגלה (רק 1 גיגה זיכרון, XP).

מצאתי נניח זיכרון:

OCZ Gold DDR3 6Gb Triple Kit 1600MHZ CL8 OCZ3G1600LV6GK Model OCZ3602K

תעיף מבט באתר של OCZ:

http://goo.gl/wIQL

"The OCZ PC3-12800 triple-channel memory kit designed specifically for the Intel® Core™ i7 processor / Intel® X58 Express Chipset."

וראיתי שיש להם דגמים מיוחדים ל AMD, ולכן אני חושש ליפול בנושא הזה....

פורסם

גם אם אתה קונה מחשב אחת ל-3-5 שנים המערכת לא משתלמת.

אני ממליץ לצאת מהתפיסה של לקנות היום את מה שב-TOP כי זה יחזיק אותך שנים. הגישה הזאת פשוט לא נכונה. מחשבים מתיישנים בקצב מהיר כי יוצאים כל הזמן דורות חדשים של רכיבי חומרה. זה כמובן לא אומר שמה שקנית היום לא יספיק בעוד 3-4 שנים לייעוד לשמו הוא משמש. פשוט, אין טעם להשקיע ביותר ממה שצריך, ואם מגיע הזמן בנקודת זמן עתידית (אי אפשר לחזות מתי תתרחש איזו קפיצת דרך טכנולוגית חומרתית, תוכנתית או שילוב של השתיים) לשדרג את המערכת על פי הצורך. זה עדיף מלהשקיע מחיר "מופרז" במערכת היום ואז להיתקע איתה בעתיד כי אין תקציב להחליפה. זאת דעתי לפחות.

א. ערכת השבבים לא תורמת באופן ישיר לביצועים. בכלל לוח האם לא מוסיף או גורע מהביצועים כל עוד אתה קונה לוח שמתאים לרכיבים שיותקנו בו ול-OC אם מתוכנן כזה. במקרה שלך, ניתן לקנות לוח זול יותר ולקבל בדיוק את אותם ביצועים.

ב. כשבאים לקנות לוח חשוב לקנות לוח שמכיל את כל החיבורים (סוג וכמות) להם זקוקים. אין טעם לקנות לוח עם תכונות שלך אין בהן שימוש. אם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח אנא ציין אותן.

ג. Sata 6Gb/s הוא רק רוחב הפס וממש לא שווה לשלם משמעותי יותר כדי לקבל תמיכה בו. היום הכוננים הקשיחים המכאניים אפילו לא מנצלים את תקן ה-Sata 3Gb/s. תקן ה-Sata 6Gb/s יהפוך להיות שמיש רק בדורות הבאים של כונני מצב המוצק (SSD) וכשהם יהפכו להיות נגישים ובשלים יותר מבחינת טכנולוגיה ומחיר. כנראה שעד אז כבר תשקול להחליף שוב את המערכת.

ד. אתה לא צריך לשימושים שלך יותר מ-4GB זיכרון, אפילו 2 יספיקו בעקרון, אבל בכל זאת כדי לתת מרווח נשימה קנה 4GB לא יותר. חבל על הכסף. תרצה להוסיף בעתיד? תוכל.

ה. בעבודה עם קבצים דחוסים צוואר הבקבוק הוא הכונן הקשיח ופחות המעבד. כפי שתוכל לראות מה-Benchmark הזה והזה ההבדלים ממש לא גדולים בכל הנוגע לדחיסת קבצים בין מעבדים יקרים וזולים יותר.

ו. בקשר לעריכת ווידאו תפרט יותר. יכול להיות שכאן דווקא כן ישתלם לקנות את אחד מה-Phenon IIx6 או אולי את ה-Core i5-750. תעבור על ה-Benchmarks השונים בתחום ה-Video creation and encoding (התפריט בפינה השמאלית העליונה) ותוכל להיווכח מה ההבדלים בין המעבדים השונים. שים לב שמלבד לבדוק מי מציג ביצועים טובים יותר, בדוק מה ההפרש מבחינת זמן לעומת ההפרש המחיר, ואם מבחינת ההפרש בביצועים מצדיק את תוספת המחיר או לא.

בקשר לזיכרון, קודם כל כאמור אני לא רואה טעם עבורך ביותר מ-4GB זיכרון, אבל אם בכל זאת תרצה, הזיכרון שהצגת הוא ערכה שנמכרת עבור פלטרפורמת Intel שעובדת בתצורת Triple Channel זה הכל. עד כמה שאני יודע אין שום מניעה לקנות ערכה כזאת ולהשתמש בה גם בפלטפורמה אחרת כמו המיועדת שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המענה המפורט,

אני מסכים איתך שצריך לקנות ע"פ הצרכים ולא סתם שיהיה מלא יציאות.

א. ראיתי שהציפסט 890FX הוא מיועד למחשב עם ביצועים חזקים, ואני חושב שאם אני קונה מחשב חדש עדיף לקנות אותו עם הציפסט מהדור האחרון שיש לא?

ב. לגבי הכונן קשיח, ראיתי במבחני ביצועים שהכונן של WD שמתאים לזה בהחלט קיבל תוצאות טובות מול כוננים SATA 2.

ג. אני מתכנן להתקין windows 7 , שזאת מערכת הפעלה שאוכלת דיכרון חופשי ואני מעוניין להשתמש כמה שיותר בRAM וכמה שפחות ב pagefile ולכן אני רוצה לשים מראש הרבה זיכרון, הניסיון שלי מלמד שבדרך כלל אחרי שקונים מחשב לא ממהרים להוסיף לו זיכרון עם הזמן ולכן עדיף כבר שיהיה מההתחלה.

ד. תודה על ההפניות למבחני הביצועים יש הפרש גדול בין ה 1090T מול הדגמים היותר זולים של AMD.

ואחרי כל זה אשאל אותך ברשותך שאלה הפוכה, איזה מעבד (של AMD) וציפסט אתה היית מחפש?

קח בחשבון את השימושים שכתבתי מיקודם (כולל זה שאין משחקים ואין לי תכנון לבצע OC)

פורסם

1. כמו שכבר אמרתי. ערכת השבבים לא קשורה לביצועים. ערכת השבבים קשורה לפונקציות שמציע לוח האם (כמות חיבורים ורוחב פס של אפיקי המידע השונים).

אם אין לך דרישות מיוחדות מהלוח אתה יכול להסתפק בערכת שבבים אחרת כגון 785G או 760G שממכילות כל מה שמשתמש ממוצע צריך בנוסף לשבב גראפי מובנה שמצוין לצרכיך ויחסוך ממך הוצאה נוספת על כרטיס מסך ייעודי (וגם יחסוך בצריכת האנרגיה). אם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח (כמות חיבורים, תמיכה ב-RAID מדרגה מסוימת וכו') ציין אותן.

2. כונן קשיח שמתאים למה? היום סדרת הכוננים המשתלמת ביותר לרוב השימושים היא סדרה F3 של Samsung (לא שזה אומר שכוננים של יצרנים אחרים לא טובים או משהו). גם לא הבנתי את המשפט "כונני SATA2) היום כל כונן קשיח שתקנה יהיה בתקן SATA2 אך כאמור רחוק מלנצל את רוחב הפס. הביצועים של הכונן עצמו נגזרים מפרמטרים שונים לגמרי שקשורים למנגנון הפנימי שלו ולא לרוחב הפס שמקשר אותו ללוח האם.

3. המערכת לא צורכת כל כך הרבה זיכרון. לשימושים משרדיים לא צריך יותר מ-2GB של זיכרון. בגלל שאתה אומר שאתה מקודד וכו' ובשביל לתת לך מרווח נשימה "לגדול" בעתיד, קנה 4GB (רק אל תשכח להשתמש במערכת הפעלה 64bit). לרוב המשתמשים (למעט אחוז מסוים של משתמשים מקצועיים בתחומי עריכת הווידיאו, אודיו, גרפיקה - רינדורים ואנימציות ושרתים) אין שום צורך ביותר מ-4GB של זיכרון.

4. הפרש גדול בתחום הקידוד? בהמשך לסעיף 3 שלעיל, אם תפרט קצת יותר על השימושים הספציפיים שלך בתחום הקידוד והווידיאו יהיה אפשר לענות על זה יותר עניינית.

באופן כללי אני הייתי ממליץ לך על ערכת שבבים 760G או 785G אך כאמור זה תלוי גם בדרישות שיש לך מהלוח.

בקשר למעבד, הייתי ממליץ על Athlon IIx3/4 שהם פשוט מעבדים משתלמים מאוד לשימושים כמו שלך. מצד שני, כמו שציינתי לעיל, זה תלוי בדרישות שלך בנושא קידוד כמו לדוגמה באיזו תדירות אתה מקודד וכדומה.

פורסם
  • מחבר

1. מצטער אבל קשה לי לקבל את מה שאתה אומר על הציפסט, אולי זה בגלל קיבעון שלי, יש לך אולי קישור לבדיקת ביצועים שמשווה סדרות של ציפסטים?

2. דיסק קשיח: חשבתי ללכת על Western Digital 1TB 3.5 64Mb SATA III WD1002FAEX Black

3. ברגע שאתה מריץ סרטי 720P התוכנת ניגון סרטים אוכלת מלא זיכרון ולכן אני רוצה טווח גדול

4. אני לא מבצע הרבה קידוד, אבל כשאני כן עושה זה בדרך כלל קידוד פשוט ל WMV או המרות של פורמטים (או לפעמים חיתוך של קטע וידאו מסרט שלם)

5. אני מתכן להוציא את הכרטיס מסך שיש לי מהמחשב הקיים ולהעביר אותו לחדש או משהו כזה, הוא יותר חזק מכל הכרטיסים המובנים שמקבלים היום, וכשישתחרר לי תקציב אני מתכן לרכוש כרטיס עם CUDA, יש לי כמה שימושים בשבילו כולל פיצוח סיסמאות....

למה לא ללכת עלה 1090T? נכון שהיום אין ניצול מלא של היכולות שלו אבל אני מניח שזה ישתפר עם הזמן...

פורסם

1. אתה מוזמן לחפש מידע ברשת על ערכת שבבים וללמוד ביתר פירוט על תפקידה. כמו שכתבתי קודם לכן אין לה השפעה ישירה על הביצועים, היא מגדירה את סוג הרכיבים (בעיקר מעבד, בעבר גם זיכרון) ואת כמות וסוג החיבורים של הלוח. חלק מיצרני הלוחות לדוגמה, מוסיפים תכונות בהן לא תומכת הערכה באופן מובנה באמצעות שבבי הרחבה נוספים (כגון עוד חיבורי SATA).

2. עדיף שתתייעץ בנושא זה בפורום אמצעי אחסון.

3. אני חוזר ואומר ואתה לא רוצה לקבל. גם לניגון סרטים, גם לעבודה משרדית עם דפדפן עם המון לשוניות, נגן מוסיקה, מסנג'ר ותוכנה לעריכת מסמכים ברקע לא צריך יותר מ-2GB זיכרון. בגלל שהיום די משתלם לקנות 4GB זיכרון, ובשביל לתת לך מרווח נשימה לעתיד, אז תקנה 4GB של זיכרון זה בסדר גמור. יותר מזה זה פשוט לבזבז כסף. תרצה בשנה-שנתיים הקרובות להוסיף זיכרון? תוכל.

4. לצרכים כאלה אתה יכול ללכת על ה-Athlon IIx4, אם אתה ממש רוצה ללחסוך עוד כמה שניות בזמן פעולה אז תלך על Phenom IIx4 945/955.

5. לא יודע למה אתה צריך כרטיס מסך "חזק" (או איך אתה מגדיר חזק) לשימושים שתארת וגם לא רוצה להיכנס לנושא הזה. אבל רק לידיעה, ערכות השבבים 785G ו-760G מכילות כרטיס מסך מובנה שמספיק לכל השימושים שתארת ואף תומך בהאצת חומרה (לא שעם מעבד כזה צריך בדיוק האצת חומרה) ולכן אלו לוחות אידיאליים (מבחינת עלות-תמורה-צריכת אנרגיה) לשמש כלוחות למחשב משרדי/HTPC.

אתה בטח לא צריך אישור שלי כדי לבחור או לא לבחור ב-1090T. את הסיבות למה לדעתי הוא מיותר לשימושים שלך (ולשימושו של משתמש ביתי בכלל) נתתי במהלך הדיון. מה שתעשה עם המידע הזה מפה והלאה היא החלטה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים