עבור לתוכן

קניית מעבד AMD Phenom II X4 955

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת האם יש היגיון לקנות את המעבד AMD Phenom II X4 955 או גירסה של שש ליבות של amd על פני intel i5 750 או i7 920? המעבד ישמש למשחקים ולoc.

פורסם

עבור משחקים אין טעם לקנות את ה-Phenom II x 6 ולא את ה-Core i7-920.

ההשוואה בין Core i5-750 ל-Phenom IIx4 היא בהחלט במקום.

הפלטפורמה של AMD כולה (מעבד + לוח אם) זולה יותר מזאת של Intel כך שזה שיקול אחד.

שיקול שני היא הרזולוציה בה אתה משחק. מהי?

האם אתה מתכנן OC?

והשיקול האחרון הוא מהם השימושים האחרים במחשב, או שמלבד גיימינג השימושים הם שגרתיים (אינטרנט, מוסיקה וכו')?

פורסם

אני חושב שכדאי ללכת על AMD , במשחקים מה שקובע (יותר) הוא הכרטיס מסך , ככל שיהיה לך כרטיס יותר טוב (נראה לי ) המעבד יתאמץ פחות.

אם תלך על AMD אתה יכול לפנות תקציב לכרטיס מסך חזק יותר בלי להתפשר על ביצועים במשחקים , מה גם שהמעבד שאתה שואל עליו (גם הוא לדעתי יותר מדי) והמעבדים עם 6 הליבות יושבים על אותה תושבת אז מקסימום תוכל לשדרג מעבד כשתחליט .

לעומת זאת אצל אינטל תשלם יותר כסף וגם I5 יושב על תושבת שונה מרוב הI7 ככה שאם תרצה בעתיד לשדרג לא תוכל מבלי להחליף גם לוח אם

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

אני משחק על 1920x1080 ואני מתכוון לעשות oc. פשוט לפי מבחני ביצועים ה-amd נחות מאינטל בביצועים במשחקים, ונראה לי שאם עושים oc אז הוא בכלל עוקף את amd. למה מחשב מבוסס amd ייצא יותר זול (חוץ ממחיר המעבד שהוא איזה 100 ש"ח יותר זול)? דרך אגב חוץ ממשחקים אין לי עוד דברים כבדים שאני מריץ.

פורסם

כי מלבד מחיר המעבד, לוחות האם של AMD הם זולים יותר בהשוואה ללוחות המיועדים לפלטפורמת Intel שמכילים סט תכונות דומה.

לא נכון לקבוע שבמשחקים מעבדי AMD נחותים מאלו של Intel. הכל תלוי במשחק בעקרון.

חוץ מזה שברזולוציה בה אתה משחק צוואר הבקבוק הוא בכלל כרטיס המסך ולא המעבד. למעבד יש השפעה נמוכה מאוד.

אתה אפילו יכול לקנות Athlon IIx3/4 ובצירוף עם כרטיס מסך מתאים להריץ הכל חלק.

אם המשחקים הם הייעוד העיקרי עדיף להשקיע את עיקר התקציב בכרטיס מסך מתאים מאשר במעבד.

פורסם

תודה על התגובות!

אני משחק על 1920x1080 ואני מתכוון לעשות oc. פשוט לפי מבחני ביצועים ה-amd נחות מאינטל בביצועים במשחקים, ונראה לי שאם עושים oc אז הוא בכלל עוקף את amd. למה מחשב מבוסס amd ייצא יותר זול (חוץ ממחיר המעבד שהוא איזה 100 ש"ח יותר זול)? דרך אגב חוץ ממשחקים אין לי עוד דברים כבדים שאני מריץ.

אין ברירה, צריך כמה תמונות כדי לקעקע אמיתות.

קרא בהודעה קודמת שלי כאן. זה יעזור לך מאד להבין מי חשוב ומה חשוב במשחקים ברזולוציות גבוהות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=463615.msg3961122#msg3961122

הנה עוד דוגמה קיצונית אחרת:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453240.msg3876478#msg3876478

מסקנה:

במשחקים המעבד פחות חשוב. הרבה פחות חשוב מכרטיס המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים