עבור לתוכן

Raid עם תוכנה - בחלונות 7 - "גיבוי בזמן אמת"

Featured Replies

פורסם

האם קיימת אפשרות לביצוע Raid עם תוכנה,

שכל מה שנכתב למחיצות מסויימות - יזכה לגיבוי

במחיצה \ דיסק קשיח אחר - בזמן אמת ?

הבנתי שיש אפשרות מובנית כזאת - בחלונות 7

אשמח לקבל מידע או המלצה על תוכנה חיצונית

שמבצעת "גיבוי בזמן אמת"

פורסם

1. כתלות בדגם לוח האם שלך יכול להיות שיש לך בקר Raid מובנה בו.

2. מערך Raid הוא עבור יתירות, לא גיבוי. במקרה של טעות אנוש, וירוס או כל נזק תוכנתי אחר, שני הכוננים במערך ה-Raid 1 יושפעו והמידע שנמחק יימחק משניהם.

3. לא הייתי ממליץ על Raid תוכנה ב-Windows. למען האמת גם לא הייתי ממליץ במיוחד על מערך Raid על בקר לוח האם מכיוון שברגע שיצרת מערך Raid על בקר לוח האם לא תוכל להעביר את המערך ללוח אם אחר. אם בעתיד תשדרג לוח אם יהיה עלייך קודם לגבות את כל המידע מהמערך ואחר כך ליצור אותו מחדש על החומרה החדשה. אבל זה ה"רע במיעוטו".

4. אם כבר קיימים נתונים על הכוונים הקשיחים מהם אתה רוצה ליצור מערך RAID, הנתונים יימחקו עם יצירת המערך.

5. אם תפרט קצת יותר על הצרכים שלך ולמה אתה מחפש פיתרון כזה יהיה אפשר לייעץ בנושא באופן יותר ענייני או להמליץ לך על פתרון אחר שמתאים יותר לצרכייך.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שמלכתחילה תכננתי לעבוד על Raid 1

ובנוסף גם גיבוי מידי פעם לדיסק חיצוני

בעיקבות צורך בשידרוג לוח אם - כדי לבצע Raid

הפיתרון הוא כנראה יותר תוכנה

מחפש משהו פשוט וקל - רק להכניס את רשימת הספריות שיגובו

יצירת גיבוי ב"קליק" פעם בשבוע

כמות המידע שאני חייב לגבות היא כ450 GB

נראה לי הכי פשוט לקנות 2 דיסקים 1.5

ואז תמיד יש לי 6 גיבויים אחורה

כלומר כל יום גיבוי

ואז התחלה מחדש של הגיבויים

עכשיו נשאר לי בעיקר צורך בהמלצה על תוכנה טובה ופשוטה

ורצוי חינמית

אין צורך שהיא תשנה רק את הקבצים שהשתנו,

אלא שתיצור בכל פעם גיבוי חדש

פורסם

לא הבנתי כמה דברים בהודעה האחרונה שלך.

1. לוח האם שלך אינו מכיל בקר Raid?

2. אתה עדיין מעוניין במערך Raid 1 או שמעדיף ליצור מערך גיבוי?

3. אם התכוונת למערך Raid, אני שוב אחזור על דברי, אל תבסס מערך Raid ב-Windows על תוכנה. חוץ מזה שבמערך Raid אינך מגדיר תיקיות ולוחץ על כפתור. אתה מגדיר את המערך ולאחר מכן הוא מופיע לך ככונן בודד במערכת. כל מה שאתה כותב מוחק מהכונן הזה נכתב/נמחק משני הכוננים שמרכיבים אותו אוטומאטית.

4. תוכנות לגיבוי ממש לא חסרות. Cobian Backup, אם אתה מחפש לסנכרן קבצים יש לך את Always n Syne, Synctoy, Syncback SE או פשוט ליצור סקריפט שיריץ את הפקודה xcopy. את כל התוכנות האלה ניתן לתזמן לרוץ אוטומאטית לפי הגדרתך ככה שתוכל לקבוע מתי יבוצע הגיבוי.

פורסם

RAID זה לא גיבוי אלא יתירות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים