עבור לתוכן

מתלבט בהחלפת זיכרון

Featured Replies

פורסם

ברשותי לוח אם MSI P45-8D המאפשר שימוש בזיכרון DDR2 או DDR3

כרגע מותקן 2GB DDR2-800 CL5

המעבד המותקן INTEL E8400

מע' הפעלה LINUX UBUNTU 10.4 32BIT

השימוש העיקרי במחשב הוא עיבוד תמונה באמצעות GIMP בעיקר אך גם באמצעות תכנות גרפיות אחרות.

כמו כן אני מפעיל מעת לעת SUN VIRTUAL BOX ואז ביצועי המחשב יורדים ביישומים הגרפיים (המופעלים במקביל לפעולת ה VB )

היות ובכוונתי לעבור למע' הפעלה 64BIT ולהרחיב את הזיכרון ל 4GB אני מבקש סיוע בהחלטה איזה זיכרון לרכוש.

הרחבה ל DDR2 4GB או החלפה ל 4GB DDR3

בחיפוש ב ZAP מצאתי את ההצעות הבאות המתאימות להוצאה הכספית שאני מוכן להשקיע בעניין:

KINGSTON DDR3 KVR1333D3N9/2G 2GB X1 1333MHZ CL9

PATRIOT PSD32G13332 DDR3 2GB Single Channel 1333MHZ CL9

יש גם זיכרון במהירות של 1066MHZ

עלי לציין כי אין בכוונתי לבצע OVERCLOCKING אלא לשפר את ביצועי המחשב באמצעות הרחבת הזיכרון בלבד.

והשאלה היא כמובן האם זיכרון DDR3 ישפר את ביצועי המחשב ביחס לזיכרון DDR2 (או אולי יפחית את הביצועים) והאם לבחור בזיכרון במהירות 1333 או 1066

מבחינת העלויות, רכישת עוד 2GB של DDR2 כ 280 ש"ח , רכישה של 4GB DDR3 כ-500 עד 550 ש"ח וההפרש במחיר אינו מהווה מבחירתי בעיה.

תודתי נתונה מראש לכל המשיבים.

פורסם

לא יהיה הבדל בביצועים בין DDR2 ו-DDR3 לכן לדעתי ההיגיון מכתיב שפשוט תרחיב את הזיכרון הקיים ותחסוך כסף.

כשאתה קונה את מודול הזיכרון הנוסף שים לב לדברים הבאים:

1. קנה מודול בתדר זהה לקיים עד כמה שאפשר (במקרה שלך אפשר בטוח למצוא מודולים בתדר 800 כך שלא תהיה בעיה).

2. קנה מודול שעובד במתח קרוב ככל האפשר, ועדיף זהה, למודול הקיים.

3. תזמונים פחות משנים, למרות שאם ניתן למצוא כאלה הקרובים לאלו של המודול הקיים זה רק יתרון.

פורסם

מעבד E8400 לא מסוגל לעבוד עם DDR3 :nixweiss:

פורסם

מעבד E8400 לא מסוגל לעבוד עם DDR3 :nixweiss:

את זה מי קובע? אתה?

אז בוא, ספר לנו איזה מעבדים כן עובדים עם DDR3 ואיזה לא :)

פורסם

חשבתי שרוב ה 775 לא יכול לעבוד עם DDR3.. טעיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים