עבור לתוכן

כרטיס מסך לא מזוהה

Featured Replies

פורסם

מניסיוני עם התמיכה של GB לוקח להם קצת זמן לענות בדרך כלל, אבל הם בסוף עונים. כמו כן, לא בדיוק הייתי עוצר את הנשימה בציפייה לתשובה עניינית מהם. בדרך כלל התשובה שלהם היא "כדי לתמוך בטכנולוגיות חדשות צריך לוותר על דברים", "לא תמיד ניתן לצפות את התפתחות החומרה (מה שנכון, אבל עדיין...)" ובאופן כללי תשובות כלליות מסוג זה. אבל, אולי יפתיעו.

רעיון אחרון שעולה בדעתי הוא להחליף את הספק במערכת שלך לספק כוח (לא ג'נרי) אחר בעל הספק מתאים וכמות אמפר מתאימה במסילת ה-12V, לצורך בדיקה. אם גם זה לא יעזור כנראה שדי בודדנו את הבעיה ללוח האם.

פורסם

^^^^^

למרות שכל ההזנה הוא מקבל מ PCI-E ?

פורסם

כן. חריצי ההרחבה PCI-E שעל הלוח מוזנים ממסילת ה-12V בספק. אם נניח משהו דפוק במערכת החשמל של הלוח או בספק הכוח עצמו, יכול להיות שההבדל בדרישות החשמל, המתח או הזרם (או כל הבדל אחר שלא עולה כרגע בדעתי) של הכרטיס החדש בהשוואה לישן הוא מקור הבעיה -- כלומר, הספק או הלוח לא מספקים מספיק זרם כדי שהכרטיס ייפעל כמו שצריך. זאת השערה בלבד (אולי אפילו קצת נואשת), אבל אם ניתן להשיג ספק חלופי מתאים לשם בדיקה, לא יזיק לנסות. לכל הפחות הבעיה תבודד ללוח האם באופן סופי.

פורסם

^^^^

או קיי, תודה על ההארה בנושא.

ברשת מופיע שהצריכה של 7950 היא 82 וואט,

יחסית ל 75 של הכרטיס החדש. מצד שני ב X-BITS

טוענים שהצריכה היא בסביבות 62 וואט.

אפשר להניח שזה בסביבות ה - 70 וואט, כלומר אם כרטיס ישן עובד,

גם החדש אמור לעבוד ( מבחינת הספק כח , לפחות ).

כל זה לא אומר שלא כדאי לנסות החלפת ספק, אבל כמו מקודם -

הסיכויים לא מבטיחים, למרות שכרגע אין משהו אחר להציע

( מבחינתי לפחות ).

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב, העברתי את הספק כוח מהמחשב הישן שעבד עם הכרטיס למחשב החדש יותר וזה לא עזר, לא היה שום שינוי מה שאומר שהספק שלי תקין.

מה ששמתי לב זה שכשאני מדליק את המחשב לפני שהדסקטופ עולה יש הודעה של NVIDIA שאומרת שהכרטיס מסך לא מקבל מספיק מתח בלה בלה בלה...

מה שמוביל אותי למסקנה שאולי הלוח אם לא מעביר את המתח הדרוש לכרטיס מסך, מה שמוביל אותי לשאלתי: אני יודע שבBIOS יש הגדרות למתח וכל מיני כאלה, יש טעם להתעסק איתם או שעדיף שלא. או שבכלל כל המסקנה שלי לגביי הלוח לא נכונה מההתחלה.

כמובן שתמיד אני יכול לרוץ ולקנות לוח חדש מה שיוביל למעבד וזיכרון חדשים כי מה שיש לי כבר ישנים ואין לוחות שמתאימים להם אבל זה לא מה שאני רוצה מטעמי חוסר תקציב.

מה אתם אומרים?

תודה מראש.

פורסם

אם החלפת ספק לא עזרה אז בודדנו את הבעיה ללוח. מה דיוק אומרת ההודעה הזאת (אני מבין שהיא מתייחסת לכרטיס הישן שלך מן הסתם)?

בדרך כלל מה-BIOS ניתן לשלוט על המתח של המעבד והזיכרונות, אמרת שגם איפסת BIOS ולפי מה שהבנתי המחשב לא היה ב-OC (או שאני טועה), אני אעבור בסוף השבוע שוב על חוברת לוח האם שלך, נראה בדיוק אילו הגדרות BIOS קיימות בנוגע למתח.

תפרט בבקשה מה המפרט הנוכחי שלך (מעבד וזיכרון) ותציין אם יש לך דרישה מיוחדת מהלוח, אולי כן אפשר למצוא לוח תומך כך שגם אם תרצה להחליף לוח ניתן יהיה למצוא רק לוח זול ללא החלפת המעבד והזיכרון.

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא 4600+ AMD 64 X2 תושבת AM2

זיכרון 2 גיגה DDR2

פורסם

לא תהיה בעיה להחליף את לוח האם (זה חלק ממה שנהדר ב-AMD, התמיכה שלהם אחורה) אם תחליט שזה הפתרון הכי כדאי. לדוגמה. כאמור אם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח תפרט עליהן קצת, אם אין דרישות אז הלוח הזול ביותר יתאים.

פורסם
  • מחבר

לקח קצת זמן אבל לבסוף גיגהבייט שלחו לי עדכון ביוס שטיפל בבעייה

אז תודה לכל מי שעזר

פורסם

^^^^^

טוב לדעת.

ותודה על העדכון, תתחדש.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים