עבור לתוכן

כרטיס מסך לא מזוהה

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

שבוע שעבר הגיע לרשותי כרטיס FirePro 5800 של AMD חדש דנדש, כאשר הרכבתי אותו למחשב נראה כאילו לא יוצא אות למסך, המסך נשאר חשוך. יכול להיות שלוח האם לא תומך בכרטיס כזה? לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-M55SLI-S4 שסך הכל עובד מצויין עם הכרטיס הישן שלי 7950GT. כאשר הרכבתי את הכרטיס במחשב אחר ישן יותר, התקבל אות במסך. יש למישהו מושג מה יכול להיות העניין?

תודה מראש

פורסם

1. וודא שכל חיבורי החשמל במקומם. אם הכרטיס דורש חיבור מהספק תנסה עם שני חיבורים שונים, אולי אחד מהם לא תקין מסיבה כלשהי.

2. לאחר התקנת הכרטיס תטען את ההגדרות האופטימאליות ב-BIOS.

3. כמובן תוודא שאתה מרכיב אותו בחריץ PCI-E x16 (אני מניח שאתה עושה את זה, אבל רק כדי לוודא). ללוח שלך יש שני חריצים, תנסה בשניהם (שוב, ליתר ביטחון).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

1. הכרטיס לא דורש חיבור נוסף מהספק, הוא עובד על הספק יחסית נמוך

2. אין לי כל כך מושג אילו הגדרות אני צריך להגדיר בBIOS, עברתי על ההגדרות שבו ולא מצאתי אחת שקשורה (יכול להיות בגלל שאני לא מבין)

3. הכרטיס נמצא בחריץ x16, כאשר חיברתי אותו לחריץ השני המאוורר של הכרטיס החל לעבוד כמו משוגע ולא קרה כלום (זה בטח קשור להגדרה בBIOS ושוב כמו בסעיף 2, אני לא מבין בזה כמעט כלום).

פורסם

במסך הראשי של ה-BIOS תבחר באפשרות Load Optimized Defaults ואחר כך Save and Exit.

אפשרות נוספת שאני יכול לחשוב עליה היא שספק הכוח הוא גורם הבעיה. לא מספק מספיק אמפר במסילת ה-12V או משהו. אבל כרגע אני בספק אם זאת באמת הסיבה.

עריכה: אולי צריך לעדכן BIOS. מהי גרסת ה-BIOS שלך? תשתמש בתוכנה CPU-Z לשונית Mainboard שם מופיעה הגרסה.

פורסם
  • מחבר

את האפשרות של הOptimized Defaults כבר עשיתי, לא עזר.

חיברתי גם מקור מתח למחבר הPCIE_12V שאמור לתת תוספת כוח לכרטיס הגראפי וזה גם לא עזר.

גירסת הBIOS שלי היא GA-M55SLI-S4 Beta F11j שלפי @BIOS היא הגירסה העדכנית לBIOS.

פורסם

אין לי הסבר לתופעה בייחוד כשאתה אומר שהכרטיס עובד במחשב אחר ושגם הכרטיס הישן שלך עובד בלי בעיה בלוח הנוכחי.

אולי בכל זאת יש משהו לשנות ב-BIOS, אני אשתדל לבדוק מאוחר יותר בחוברת לוח האם שלך. עד כמה שאני מבין בתחום, לא צריך תמיכה מיוחדת של הלוח בכרטיס, מספיק חריץ PCI-E x 16 שגרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, אני מקווה שתהייה לך תשובה

פורסם

עברתי על חוברת לוח האם ולצערי לא מצאתי הגדרה שיכולה להיות לה השפעה (שוב, בגלל שהכרטיס הישן שלך כן עובד בלוח).

למרות שאני לא חושב שזה יעזור תנסה אולי:

1. כבה את המחשב.

2. נתק ממנו את כל ההתקנים המחוברים (מקלדת, עכבר, USB וכו').

3. נתק את כבל החשמל מהספק או משקע החשמל בקיר.

4. לחץ על כפתור ההפעלה/כיבוי במשך 30 שניות.

5. המתן עוד 10 דקות.

6. חבר הכל בחזרה והפעל שוב את המחשב.

הייתי מנסה גם בדוק רק עם מודול זיכרון אחד (אם יש לך שניים, וכל פעם עם אחר) כדי לבדוק אם משהו מוביל לאיזשהו שינוי.

כאמור, זה קצת לירות באפלה, אבל אין לי כרגע רעיון אחר.

פורסם
  • מחבר

רק בשביל ידע כללי, מה תתן הפעולה שרשמת לי?

אני אגיע הביתה היום בערב אני אעשה את זה

תודה

פורסם

ריקון קבלים ופריקת כל שאריות המתח מהמערכת.

אני לא בונה על זה יותר מדי, אבל לנסות לא יזיק.

פורסם

שלום לך

לאחר שתעשה את מה שהומלץ,

לא לרוצה לפתוח פה ל.....

אבל תבדוק שוב שהכרטיס החדש עובד עדיין במחשב ישן,

שחלילה לא קרה לו משהו עם כל הנסיונות.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ניסיתי אותו אתמול בערב, הוא עדיין עובד

פורסם

^^^

שמח לשמוע.

אז תבצע מה שהומלץ, למרות שגם אני חושב שזה לא מי יודע

מה יעזור, אבל אין לדעת.

בינתיים ראיתי, ונכון, אין שום צורח באספקת מתח חיצונית.

אם יצוץ משהו, מקווה לעדכן.

בהצלחה.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

עברתי על חוברת לוח האם ולצערי לא מצאתי הגדרה שיכולה להיות לה השפעה (שוב, בגלל שהכרטיס הישן שלך כן עובד בלוח).

למרות שאני לא חושב שזה יעזור תנסה אולי:

1. כבה את המחשב.

2. נתק ממנו את כל ההתקנים המחוברים (מקלדת, עכבר, USB וכו').

3. נתק את כבל החשמל מהספק או משקע החשמל בקיר.

4. לחץ על כפתור ההפעלה/כיבוי במשך 30 שניות.

5. המתן עוד 10 דקות.

6. חבר הכל בחזרה והפעל שוב את המחשב.

הייתי מנסה גם בדוק רק עם מודול זיכרון אחד (אם יש לך שניים, וכל פעם עם אחר) כדי לבדוק אם משהו מוביל לאיזשהו שינוי.

כאמור, זה קצת לירות באפלה, אבל אין לי כרגע רעיון אחר.

טוב, לצערי זה לא עזר

אם למישהו יש רעיון אני אשמח

אני בקשר עם התמיכה של ATI שטוענים (כנראה בצדק) שזה לא קשור אליהם וזו כנראה בעייה עם לוח האם, עם ייצרן לוח האם GIGABYTE, לא הצלחתי ליצור קשר עדיין, משום מה הם לא עונים לי

פורסם

^^^^

טוב, לפחות לא פיתחנו ציפיות .

לצערי אין לי כרגע שום הברקה.

:s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים