עבור לתוכן

ייעוץ לקניית מחשב לסטודנט ב-2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה.

אני מחפש מחשב לסטודנט בתקציב של עד 2500 - 2700 ש"ח.

עיקר השימוש במחשב הוא קל יחסית, גלישה, דואר אלקטרוני, הורדות, סרטים ושימושים משרדיים.

השאיפה היא כמובן להגיע למקסימום תמורה עבור הכסף.

מפרט:

מסך 15' ומעלה.

כונן קשיח בנפח של לפחות 250 ג'יגה.

זיכרון RAM רצוי 3 GB ומעלה.

מעבד T6600 או טוב יותר.

יכול להיות כמובן שאני מכוון גבוה מידיי עם הדרישות חומרה ביחס למחיר, אם כן אשמח אם תורידו אותי לקרקע ותייעצו לי בטובכם איפה ניתן לקצץ בדרישות ללא פגיעה משמעותית בתיפקוד המחשב.

פורסם

הצעה מסטודנט אחד למשנהו-

"15 הם דיי גדולים כבדים ולא נוח להסתובב איתם. תראה אם אתה יכול להסתדר עם פחות. כשלדעתי 12 זה המינימום...

2GB יספיקו לשימושים שלך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

או.קיי. אז בהתאם להמלצות הורדתי את גודל המסך לגדלים שבין 13' ל-14' והגבלתי את המשקל של המחשב ל-2 קילו כי כסטודנט אני כנראה אסתובב איתו הרבה ולא בא לי לסיים עם פריצת דיסק ;), כאמור התקציב נשאר בין 2500 ל-3000 ש"ח.

הנה הרביעיה שהגעתי אליה אחרי חיפושים ב"זאפ". מה אתם חושבים? אשמח לשמוע טענות בעד ונגד כל דגם.

http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=744770,767069,736905,737715

בתודה מראש לכל העונים, ליאור.

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

חבר'ה, מישהו יכול לעזור לי? אני לא מבין איזה מעבד יותר טוב, ה-SU4100 שהוא Core 2 Solo או ה-SU2700 שהוא Core due.

חוץ מזה יש את העיניין עם הזיכרונות 4GB שאחד מהם (של ה-SU4100 ) הוא DDR3 והשני (של ה-SU2700 ) הוא DDR2.

אשמח לשמוע ממכם בהקדם, ותודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

דווקא אמליץ לך לרכוש את הנייד שרכשתי לאחרונה מטרקלין חשמל (דרך מכרז) ב2500שח

Fujitsu Lifebook AH530-4

Intel Core i3-350M 2.26GHz 3MB 25W TDP

Intel® HM55

LG LED 15.6" WXGA

Intel ® HD Graphics DX10

Samsung 2GB 2x1 1066Mhz DDR III

HDD 320GB@5400

WLAN b/g/n

Bluetooth V2.1

VGA , HDMI, 3x USB 2.0, Express card 54/34,LAN, audio in and audio out

נייד מעולה

http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=122658

אני הוספתי לו RAM 2GB נוספים.

אם אתה מעוניין בחוות דעת אישית הנה סקירה שעשיתי על הנייד

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=467265.msg4010603#msg4010603

פורסם
  • מחבר

Guardian Angel, המחשב שהצעת אכן נראה כמו עסקה נהדרת, הבעיה היא שהוא 15.6, ואני מחפש משהו הרבה יותר נייד. ברור לי שאני אשלם בביצועים עבור הניידות, אבל גם ככה יש לי PC מפלצת ביצועים בבית, כך שאין לי בעיה להתפשר יחסית בביצועים לטובת ניידות. אני סטודנט, וככזה אני זקוק למחשב קל וקומפקטי.

פורסם

שווה לך לבדוק את DELL Vostro 1014 T6570 4500MHD, הוא חביב והוא בטווח המחיר שלך.

אתה באמת חושב שההבדל הוא כזה משמעותי בין 2.13 ק"ג ל-2.5 ק"ג, כאשר שניהם באיזה תיק נשיאה או משהו... בקיצור, לא הייתי מוותר על 15 ומשהו אינץ בגלל זה.

פורסם

2.4Kg זה רחוק מלהיות כבד,בגלל 200 ומשו גרם לא תהיה לך פריצת דיסק צא מהסרט

פורסם
  • מחבר

ל- Hugo123,

התעניינתי ובדקתי את ה-Vostro, מתברר שהוא לוקה בחסר בכל מה שקשור לרמקולים. בנוסף, הסיבה שאני מעדיף מסך קטן יותר מ-15 היא לא המשקל אלא הנוחות שימוש בו במסגרת השיעורים באוניברסיטה. מחשב גדול יחסית כמו ה-15.6 לא מתנייד בנוחות, בגלל הגודל והמשקל כאחד. התייעצתי עם סטודנטים חברים שלי והם המליצו לי על מחשבים בגדלים של 12 - 14 לנוחות במסגרת הלימודים.

נקודה נוספת היא שראיתי מחשבי 15.6 ומחשבי 13.3 ו-14.1, ואכן, המחשבים הקטנים יותר נראים נוחים ומתאימים הרבה יותר לצרכיי.

ל- Guardian Angel,

"צא מהסרט"?! שיהיה... העיקר תרבות הדיון בפורום הא?

אני לא יודע כמה יצא לך להסתובב ימים שלמים עם מחשב נייד על הגב, אבל מעצות שקיבלתי מסטודנטים שכן עשו את זה, אחרי שעות עם המחשב על הגב אתה מרגיש יופי את ההבדל בין 1.6 ק"ג ל-2.4 ק"ג.

בכל אופן, אם מישהו יכול לתרום לי מניסיונו ולבחון את המחשבים בקישור הבא:

http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=767069,737715,736905,744770

אשמח לחוות דעת בנוגע למחשבים בקישור.

בתודה מראש לכל העונים, ליאור.

פורסם

אני לא יודע כמה יצא לך להסתובב ימים שלמים עם מחשב נייד על הגב

למען האמת יוצא גם יוצא,כ-3 פעמים בשבוע.

מציע לך שתנסה לקרוא ממסך 12" מול מסך 15.6" וההבדל בהחלט יראה לך מול העיניים,אין כמו צבירת ניסיון בריא משלך במקרה שכזה

על מפרט קל לדבר כי ביצועים ניתן להוכיח בקלות,אבל איכות הקריאה בזמן ממושך זה משו שרק אתה יכול לחוות אותו.

לך לסניפים של אופיס דיפו, המחשבים פתוחים מול עינייך, וגם בסניפי קרביץ קיימים מחשבי לנובו U350 פתוחים יחד עם עוד מחשבי 15.6".

העקיצה שנתתי היא לא בכדי להעליב אותך :) הבדל של 600 גרם בד"כ לא עושה את ההבדל, אלא אם אתה מסתובב עם תיק מלא בספרים

יום יום, מה שיכול בהחלט להציק, פה אסכים איתך שה600 ומשו גרם כן יכולים להשפיע.

אין הבדל כה גדול בין מחשב 14.1" לבין מחשב 15.6"

http://www.displaywars.com/14,1-inch-16x9-vs-15,6-inch-16x9

ישנו הבדל במשקל בין 15.6" (2.4kg מינימום ללא סוללה) לבין 13.3" (מינימום 1.5kg ללא סוללה) על זה אין עוררין.

דגם מומלץ מאוד דווקא הוא ה-ThinkPad Edge שמספק ביצועים מעולים, עם מעבד L625 חסכוני בחשמל,

אומנם הוא לא I3 אבל יספק אותך מאוד.

מהיר יותר מהSU4100 וגם תוכל לראות בו סרטי HD ללא בעיה עקב המעבד והכרטיס הגרפי המובנה HD3200.

רק קח בחשבון שאין לו כונן אופטי.

פורסם
  • מחבר

ל-Guardian Angel

לקחתי את עצתך ומחר אגיע לסניף של רשת מוצרי אלקטרוניקה ואסתכל על טקסטים במסכים השונים. מה שכן, אני יושב כרגע בעבודה וכותב לך את ההודעה הזאת על נייד של Lenovo Thinkpad, ה-T61. מחשב עם מסך 14 שעל אף שהוא נוח יחסית כתחליף שולחני, הוא לא משהו שהייתי רוצה להסתובב איתו יום שלם על הגב. בנוסף, כמו שציינת, בין ה-15.6 ל-13.3 יש פער משקל לא מבוטל, ומאחר וה-14 אינם שונים כל כך מה-15.6 כפי שכתבת, הייתי מעדיף להנות ממחשב בעל מסך קטן יותר אך עדיין נוח לקריאה ועבודה עם טקסטים וחיי סוללה ארוכים מאשר עם מסך שמתאים יותר לסרטים. אחרי הכל, רוחב עמוד הוא אחיד, במקרה הכי גרוע מגדילים קצת את הטקסט.

בסופו של יום המטרה היא מחשב 13.3, קל יחסית, עם מעבד וכרטיס גרפי שמסוגלים להציג ולהוציא (דרך HDMI ) שידור בהבחנה גבוהה (1080p ), עם דיסק קשיח בנפחים של 250 - 320 ג'יגה בייט, קליטה בתדר N ותג מחיר של עד 3000 ש"ח.

דרך אגב, הסיבה שאין לי בעיה להתפשר על הרבה דברים במחשב הזה היא כי השולחני שלי הוא CI7 920 עם שני GTX275 ב-SLI, זיכרון של 6 ג'יגה 1660MHZ, מעל טרה של הארד דיסק ומסך 24' Full HD. העיניין הוא שאני עובר לאוניברסיטה ואחזור הבייתה רק לסופ"ש, כך שאני זקוק למשהו יחסית פשוט ונחמד שהדבר היחידי שנדרש ממנו בכל מה שקשור לביצועים היא היכולת להציג תכני HD כמו שצריך על המסך שלו או מסך חיצוני.

את העבודה ב- 3Ds Max אשאיר לסופ"שים ;)

העקיצה שנתתי היא לא בכדי להעליב אותך

תודה. אם היה מדובר במשתמש מהשורה, עוד הייתי יכול להבליג, אבל אצל אחראי פורום זה בכל זאת קצת צרם, בייחוד כשכולנו פה שואפים לשמור על רמת דיון גבוהה ומקצועית.

בכל אופן, תודה על ההבהרה.

פורסם

כדאי שתראה את ה-ThinkPad Edge מבחינת מסך ה-ThinkPad Edge וה-U350 חולקים את אותו המסך.

פורסם
  • מחבר

ל- Guardian Angel

הייתי היום באופיס דיפו, שק"ם אלקטריק, באג ומחסני חשמל כדי להתרשם מהגדלים השונים בפועל. המסקנה נותרה זהה, מחשבי ה-15' פשוט מסיביים מידיי. מחשבי ה-13' קומפקטיים ומהווים יותר גאדג'ט/מחשב מאשר מחשב הלכה למעשה, וזה מה שאני צריך.

מה שהטעה אותי בבחינת האופציות של ה-Edge הוא שהמפרט המוצג ב"זאפ" פשוט לא נכון! אם תסתכל על המפרט בקישור שצירפתי להודעה הלפני אחרונה שפרסמתי אתה תראה שביציאות כתוב אך ורק USB ו-RJ 45 בעוד שבפועל בכל סיקור שראיתי על הדגם מצויין במפורש שהוא מצוייד ביציאות HDMI, VGA, קורא כרטיסים 5 ב-1, יציאת אודיו משולבת וכמובן USB ומתח. לא ברור למה "זאפ" טעו במפרט שלהם, כנראה טעות תמימה, אבל היא שמנעה ממני באמת לראות שה-Edge אכן עונה לדרישות שלי.

מה שמצחיק הוא שהוא פשוט תפור על הדרישות שלי. לא הייתי שם לב לכך אלמלא ההודעה שלך ששלחה אותי לבדוק אותו יותר לעומק, אז המון המון תודה. אני מאמין שארכוש אותו כבר בימים הקרוב ואם אמצא את הזמן בין העבודה ללימודים, אשתדל לכתוב סקירה מה-Unboxing לשימוש בפועל.

ושוב, המון תודה. האתר והקהילה פה לא מפסיקים להוכיח את ערכם ונחיצותם. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים