פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים לאחרונה התחלתי להכין דגים בתנור. אני מאוד אוהב סלמון אבל הבעיה שהוא יקר מדי. ניסיתי דג "סול" הכנתי אותו עם רוטב כמו שצריך והוספתי מיץ לימון, והטעם שלו היה בכלל לא משהו בלשון המעטה בהשוואה לסלמון.א. על איזה דגים אתם ממליצים, שהם טעימים ולא יקרים מדי?ב. אתם מכירים מקום טוב, שאפשר לקנות בו דגים "טריים" באיזור נתניה? (בד"כ אני קונה דגים קפואים באריזות בסופרמרקט)ג. יש דגים מעושנים מומלצים חוץ מהסלמון, שאפשר לעשות מהם סנדביץ' מעניין?
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים לסלמון יש טעם מיוחד -לא ידוע לי על עוד דג בטעם שלו וכן מעושן סבבה לסנוויץ בענין דגים -רק טרים -אבל צריך ליזהר בטיפול ואין לי המלצה ספציפית -פשוט תנסה ותיראה מה טוב לך
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים האמת אני באותה בעיה כמו שלך ,אני רוצה לאכול דגים ,אבל חוץ מסלמון (וטונה בשימורים אם זה נחשב בכלל) אני לא אוכל שום דבר ,כי שום דבר לא היה טעים לי.אגב ,סלמון לא כל כך יקר (תלוי איך אתה קונה אותו ) ,אבל הוא יקר מספיק בשביל לא להיות כדאי כנגד דגים אחרים ,עכשיו השאלה היא מה מספיק טעים בשביל להיות תחליף לסלמון.
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים מחבר ^ אם אתה אוהב לאכול דגים מקופסאות שימורים. נסה לאכול מקרל בשמן זית. הרבה יותר מוצלח מסרדינים ומטונה, לטעמי.
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים כמו שכבר נאמר כאן - אין מה לעשות, לסלמון יש טעם ייחודי והרבה יותר דומיננטי משאר הדגים, ולכן אפשר להכין אותו אפילו בלי שום רוטב.מה שהופך דגים לטעימים זה בד"כ הרוטב - פשוט חפש מתכונים מתאימים (נניח חריימה אם אתה אוהב חריף, ואם יש לך סבתא מרוקאית - עוד יותר טוב). אני, אגב, די אוהב דג דניס.
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים ^ אם אתה אוהב לאכול דגים מקופסאות שימורים. נסה לאכול מקרל בשמן זית. הרבה יותר מוצלח מסרדינים ומטונה, לטעמי. לא האמת שאני לא אוהב דגים מקופסאות שימורים ,פשוט הזכרתי את הטונה ,אבל יש לי איזה זיקה לסרדינים ושטויות כאלו ברוטבים חריפים (אולי בגלל הצד הרוסי ) . בכל מקרה ניתן למקרל נסיון (יש איזה חברה ספציפית שטובה ?) אגב ,עכשיו שאלתי את אמא שלי איזה דג אכלנו פעם אחרונה (שהיה לי דיי טעים ,אבל לא זכרתי את השם שלו אז לא רשמתי אותו לפניי ) ,והיא אמרה שזה בס ,זו הייתה ארוחה נחמדה ,אבל כמו שנאמר מעל ,אי אפשר לדעת אם זה היה הטעם של הדג ,או הצורה שבה עשו וטיבלו אתו . (נ.ב :LOL "שניצל" ממליץ על דגים )
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים מחבר שטיילתי בשביל ישראל, אירח אותנו דייג ערבי-ישראלי (כפר הדייגים ליד ג'אסר עזארקה) והכין לנו דגים טריים שהוא דג על האש. אין לי מושג איזה דגים אכלתי, אני רק זוכר שהיה טעים מאוד. [br]פורסם בתאריך: 4.08.2010 בשעה 00:45:40 בכל מקרה ניתן למקרל נסיון (יש איזה חברה ספציפית שטובה ?) זה מה שאנחנו קונים: http://tomerltd.co.il/products/fish.html תסתכל, יש לך אפילו חריף כמו שאתה אוהב.
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים הארוכים זה דג בורי השמנמנים שיש שם דיי הרבה באמצע למעלה זה סרגוס דג מאוד בשרני וטעים ומצוי בשפע ליד הבורי הארוך מצד ימין יש דג כזה שהוא נראה לי קסקסים ותמיד יש עליו דילמה אם הוא כשר או לא זה דג ארס שעקיצה שלו מאוד כואבת ויש כאלה שרגישים והיד שלהם מתנפחת אלה דגים של מים מלוחים אין כאלה בסופרמרקט... אפשר לקנות רק מדייגים או בשווקים אבל צריך לבדוק שזה סחורה טרייה וכו'או ללכת לדוג עם חכה גדלים כאלה תופסים בלי בעיה, אם בא לך להתמקצע אפשר גם לקנות רובה צלילה כמו שאני ואחי הגדול עושים גם נהנים וגם תופסים אוכל
פורסם 2010 באוגוסט 415 שנים אם אתה אוהב כריימה אז דג נסיכה. בעקרון בשבתות אנחנו אוכלים זה טעים, ובכללי סלומון
פורסם 2010 באוגוסט 415 שנים אם אתה אוהב כריימה אז דג נסיכה. בעקרון בשבתות אנחנו אוכלים זה טעים, ובכללי סלומון חריימה (או איך שלא רושמים )אני אוהב לאכול דווקא עם טונה (אבל אמיתית לא מהקופסא ).
פורסם 2010 באוגוסט 415 שנים ראשית, קצת מידע לגבי מה שאתה קונה בסופר אם חשובה לך גם הבריאות ולא רק המראה/טעם...ב-99% מהמקרים הסלומון שתקנה בכלל לא גדל בטבע אלא בבריכות דגים עם חומרי הזנה נחותים, רעלנים שמקורים בבריכות ואולי אף פיגמנטציה מלאכותית. רבים מהיתרונות התזונתיים שלו אינם והוא אינו עולה בהרבה בערכו התזונתי על כל דג אחר. סלומון נורווגי/איסלנדי וכדומה בריא בהרבה ובעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.דג סלומון טרי בארץ ב-100% גדל בבריכות אלא אם מדובר ביבוא אישי של מסעדת יוקרה למשל.דג "נסיכת הנילוס" גם כן גדל בבריכות וכל קשר בינו לבין משהו בריא, מלכותי או נהר הנילוס מקרי בהחלט. מדובר באחד הדגים הנחותים, השומניים והפחות בריאים שיש בארץ.מומלץ מאוד לקנות דגים טריים כמו פורל / דניס /בורי שקל להשיגם במחירים שפויים ויש להם טעם מצויין גם בלי להטביע אותם ברוטב.גם האמנון קל להשגה אבל הוא דג "נחות" תזונתית והרבה פחות טעים לטעמי (ולכן לרוב מטגנים אותו למוות ברוב המסעדות).יש גם את הבס/מוסר/לברק אבל אותם קשה יותר להשיג.את כולם גם מגדלים בבריכות אבל פחות בעייתיים מנסיכת הנילוס ולדעתי ניתן להשיג גם "טבעיים" שבריאים בהרבה.http://www.dagim.org.il/inner.asp?page=%E4%EE%E3%F8%E9%EA%20%EC%F7%F0%E9%E9%FA%20%E3%E2הדגים בבריכות ניזונים מ"ממזון עשיר בקמח דגים"... אני משאיר לכם לדמיין מה הם באמת אוכלים לעומת המזון עליו הם גדלים בטבע ומה זה אומר על הזבל שאנחנו מכניסים לגוף בגלל העצלנות שלנו לקפוץ עם צידנית פעם בחודש לנמל, לקנות טרי ולהקפיא (וכמובן בגלל שורת הרווח של המגדלים).אני לא טוען שאסור לאכול דגי-בריכה אבל תהיו מודעים להבדלים הלא מבוטלים כלל בינם לבין היתרונות התזונתיים (וגם הטעם כמובן) של הדגים האלה במקור. אם תוכל למצוא, סרדינים או ברבוניות מומלצים מאוד לטיגון זריז או אפילו על האש (לא לתנור).בסופר ניתן למצוא פילה טונה קפוא לא רע בכלל. לא מתאים לתנור אבל טיגון קל עם עשבי תיבול או צריבה מהירה על מחבת/מנגל עושים לו פלאים בתוספת מלח גס לימון/חומץ/שבבי שום טרי ושמן זית. פילה טונה אדומה טרי עולה ~170 ש"ח לקילו בעוד הקפוא בסופר עולה בערך 50-60 ש"ח לקילו. זה לא אותו דבר כמובן אבל עדיין מנה מצויינת, בריאה במיוחד , קלה מאוד להכנה ומעל הכל - טעימה מאוד.מומלץ לאכול אותו נא-למחצה במרכז ולא לייבש אותו - ראה הוזהרת! הטונה מאוד דל שומן (בניגוד גמור לסלמון), טעים מאוד ובעלת תכולת חלבון גבוהה במיוחד.
פורסם 2010 באוגוסט 415 שנים מחבר תודה על המידע המועיל. אני שם לב שיש לאנשים כאן, לא מעט "נסיון" עם דגים.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.