עבור לתוכן

גיבוי מלא לוינדוס 7

Featured Replies

פורסם

בעבר עם הוינדוס XP היה ניתן ליצור גיבוי בקובץ BKT אחד אשר כלל את כל המערכת הפעלה כולה, עד לרמת שם המחשב, דרייברים, ותוכנות מותקנות כמובן.

בוינדוס 7 יש מצ בגיבוי אבל מניסויון אחד שיצא לי לנסות לא נראה כי הגיבוי מתבצע באותו אופן כמו הוינדוס XP, שכן דרייברים או מצב מערכת (שם מחשב אקטיבציות וכדומה) פשוט לא נשמרו\הועברו למחשב החדש.

איך ניתן לבצע גיבוי מלא שכזה כמו שהיה ניתן לעשות בוינדוס XP ?

פורסם

יוצרים Image של מחיצת מערכת ההפעלה בעזרת תוכנות כמו

Acronits True Image

Clonezilla

Norton Ghost ויש כמובן גם נוספות (המלצה אישית שלי, אחת משתי הראשונות שהוזכרו לעיל).

פורסם
  • מחבר

האם זה נכון שבעצם הגיבוי של הוינדוס 7 לא מלא כמו הגיבוי של ה-XP בעבר ?

פורסם

אתה לא צריך שום תוכנה צד שלישי.

קודם כל איזה גירסה של WINDOWS 7 יש לך?

אני לא בטוח שיש את זה בכל הגירסאות של WINDOWS 7 אבל יש לך את תוכנת הגיבוי המובנת שלו שהיא יודעת לגבות אפילו מחיצה שלמה, עם כל מה שרציתה דרייברים שם המחשב ובקיצור הכל.

פורסם
  • מחבר

7 גרסאת אולטימייט 64 ביט.

פורסם

האם זה נכון שבעצם הגיבוי של הוינדוס 7 לא מלא כמו הגיבוי של ה-XP בעבר ?

אם אתה משתמש בכלי הגיבוי המובנה של Windows 7 צריך להיווצר קובץ Image של כל המחיצה. מהבחינה הזאת לא צריך להיות הבדל בין 7 ל-XP ואני לא יודע להסביר את מקור הבעיה.

אולי ניסית לשמור את קובץ הגיבוי במחיצה אותה אתה מגבה? אני לא מאמין, כי גם אם ניסית אז לדעתי הכלי לא היה מאפשר לך בכלל לעשות זאת (כי נועל את המחיצה לשם גיבוי).

באופן כללי אני לא ממליץ לעבוד עם כלי גיבוי כאלה מתוך מערכת ההפעלה אלא דרך התקן אתחול חיצוני (כמו תקליטור אתחול או החסן נייד לדוגמה), זה לרוב פשוט יותר אמין כי המחיצה המגובה (בייחוד כשמדובר במחיצת מערכת ההפעלה) איננה בשימוש.

עריכה: שאלה ששכחתי לשאול. אתה מתכוון לגיבוי כמו זה שתארתי או ל-Easy Transfer?

אם ניסית לפרוס קובץ Image שנוצר על חומרה מסוימת לתוך חומרה חדשה (בעיקר לוח אם) יכול להיות שזה הגורם לאיבוד הנתונים, בטח של האקטיבציה (שנעשית הרי על בסיס חומרה מסוימת).

פורסם

7 גרסאת אולטימייט 64 ביט.

יש את תוכנת הגיבוי בגירסת האולטימייט.

אין בעיה לגבות מחיצה של מערכת הפעלה גם כשהיא פעילה, היא משתמשת בשירות VSS שמאפשר לו לגבות גם קבצים שהם בשימוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים