עבור לתוכן

כל כך הרבה מסכים יש בחוץ, כיצד בוחרים את המתאים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הודעה ראשונה שלי בפורום :)

אני מתכוון לקנות מחשב חדש בקרוב. פתחתי את השרשור כאן מכיוון שאני שואל לגבי מסך המחשב.

אני מעוניין במסך בגודל 23-24 לשימוש כללי (Office, WEB), ברזולוציה של 1920x1080 (אני נוטה לעבוד עם מספר רב של אפליקציות בו זמנית) ועם חיבור HDMI. התקציב שלי עומד על 1000 ש"ח.

ראיתי ב ZAP כי יש אינספור מסכים מתאימים לדרישות שלי. יש המלצות? כיצד בוחרים את המתאים?

תודה.

פורסם

לך לאופיס דיפו או לחנויות ותראה את המסך בעצמך, יכול להיות שיהיו כאלה שתאהב יותר או פחות

(מבחינה חיצונית בעיקר כי המסכים לא תמיד מכוונים למצב אופטימלי)

ולדעתי תלך על סמסונג או LG אין פה מה להפסיד MS נמוך וניגודיות גבוה..

פורסם
  • מחבר

הזמן שעומד לרשותי לגשת פיזית לחנויות ולראות מסכים עומד על 0 :-)

מעדיף להסתמך על המלצות כאן בפורום. אני בטוח שיש כמה דגמים שהם בולטים יותר מהשאר ולא מיושנים.

פורסם

מקום טוב להתחיל ממנו יהיה הסטיקי 'ביקורות וקישורים בנושא LCD' בראש פורום זה, בייחוד שני החלקים של 'המדריך השלם למסכי LCD'.

לאחר שתבין מה משמעות הנתונים ותלמד קצת על סוגי הפאנלים השונים תוכל להגדיר קצת יותר טוב את צרכייך ולהחליט מה הכי מתאים לך.

קח בחשבון שגם ארגונומיה היא שיקול חשוב (או לפחות כזה שצריך להיות חשוב).

אני כבר אומר מראש שהתקציב שלך קצת נמוך מדי בשביל מסך שאינו בעל פאנל TN.

לאחר שתקרא את המדריך הנ"ל, אם יהיו לך עדיין שאלות ו/או שאלות ממוקדות יותר נשמח כמובן לעזור.

פורסם

אני מצטרף לשאלה.

התקציב שלי הוא 1000-1350 ש"ח.

אז ככה:

* פאנל TN זה סבבה.

* השימושים הם בשביל Office, Web

* ארגונומיה זה חשוב (מסך עולה למעלה למטה, הטיה לכיוון למעלה למטה - לא חשוב לי סיבוב ב- 90 מעלות).

* מעדיף 24" ולא 23.6" כי גם ככה הפיקסלים קטנים, אבל זה לא קריטי.

* מאותה סיבה אני מעדיף 1920x1080 מאשר 1920X1200 כי אז הפיקסלים פחות קטנים ורוחב יותר חשוב לי (אפשר לעבוד אופקית עם 2 מסכים בנוחות)

* חיבור HDMI לא קריטי לי.

* לא ככ"ך משנה לי איך המסך נראה מבחוץ. חשוב אבל שטקסט יהיה נוח לקריאה וכמה שפחות מעייף את העיניים.

אגב, שמתי לב שבאופיס דיפו יש דגמים שאין ככ"ך בזאפ ואז גם אין עליהם ככ"ך המלצות וזה קצת בעסה..

המון המון תודה!

פורסם

1. אין שום הבדל באופי התצוגה בין מסכים מבוססי פאנל TN (כמו שאין הבדלים בין מסכים המבוססים על פאנלים אחרים) ולכן אין פה מה לתת המלצה מיוחדת.

2. רוב המסכים הזולים (מבוססי ה-TN) אינם מכילים ארגונומיה, כנראה כחלק מהזולת העלויות אז פה מבחר האפשרויות שלך מצומצם מאוד (אם בכלל).

3. שום מסך לא מעייף את העיניים אם משתמשים בו כמו שצריך (מגדירים דרגת בהירות, דואגים לתאורה מתאימה בסביבת העבודה, במקרה של פאנל TN, לא יושבים בזוויות מול המסך אלא מולו וכו').

פשוט תעבור על המסכים הזמינים שיש וקנה את הזול ביותר/זה שהכי מצא חן בעינייך מכל סיבה אחרת שמכיל את הדרישות בהן את מעוניין כמו רזולוציה וכמות וסוג חיבורים.

פורסם

אני מצטרף לשאלה.

התקציב שלי הוא 1000-1350 ש"ח.

אז ככה:

* פאנל TN זה סבבה.

* השימושים הם בשביל Office, Web

* ארגונומיה זה חשוב (מסך עולה למעלה למטה, הטיה לכיוון למעלה למטה - לא חשוב לי סיבוב ב- 90 מעלות).

* מעדיף 24" ולא 23.6" כי גם ככה הפיקסלים קטנים, אבל זה לא קריטי.

* מאותה סיבה אני מעדיף 1920x1080 מאשר 1920X1200 כי אז הפיקסלים פחות קטנים ורוחב יותר חשוב לי (אפשר לעבוד אופקית עם 2 מסכים בנוחות)

* חיבור HDMI לא קריטי לי.

* לא ככ"ך משנה לי איך המסך נראה מבחוץ. חשוב אבל שטקסט יהיה נוח לקריאה וכמה שפחות מעייף את העיניים.

אגב, שמתי לב שבאופיס דיפו יש דגמים שאין ככ"ך בזאפ ואז גם אין עליהם ככ"ך המלצות וזה קצת בעסה..

המון המון תודה!

בדיוק סיימתי לעשות מחקר שוק דומה, ולפי מה שראיתי, מסכי ה-e-IPS של dell הם הכי טובים לצרכים של עבודה משרדית.

לקחתי 2209WA, כי 22" הספיק לי מעל ומעבר (הוא גם נכנס לתקציב שציינת), איך ניתן בהחלט לשדרג בתוספת קלה ל-U2311H.

פורסם

היי,

יש לימשהו משהו מעניין לספר על המסך הזה?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753523

הדגם: Samsung BX2440 LCD

הקטע שאין עליו ביקורות.

לפי מה שהבנתי יש לו ארגונומיה טובה והוא 24" והוא לא יקר.

יש למישהו משהו להגיד עליו?

פורסם

פאנל TN כך שפה אין מה להגיד.

בחלק מהמקומות כתוב שניתן לכוונן את גובה המסך, בחלק אחר לא. אין תשובה ברורה. צריך לוודא זאת לפני הקנייה.

בהנחה שפאנל TN לא מפריע זה יכול להיות מסך לא רע. מצד שני, באותו מחיר בערך יש לך את Samsung F2380 שהוא איכותי יותר.

פורסם

תתחיל פה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=460471.msg3931635#msg3931635

ופה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=346741.msg2997174#msg2997174

בקצרה - לא ממליץ לך לקנות מסך מבוסס TN לשימושים שלך, אלא אם ממש ממש ממש לא ניתן לחרוג מהתקציב.

כשה-DELL 2209WA או ה-DELL U2211 זמינים בפחות מ-1200 ש"ח זו נראית לי שטות ממדרגה ראשונה לקנות מסך TN במעל 1000 ש"ח לשימושים שציינת.

בקצת יותר יש את ה-F2380 שציינו מעלי וה-U2311 שכבר בסביבות ה-1500 ש"ח אבל מתאים יותר לגיימינג.

שניהם בגודל 23.5 אינטש, בעלי פאנל איכותי, רזולוציית FHD וארגונומיה מצויינת.

פורסם

אני מנסה להבין למה אתם ממשיכים להמליץ על 22 או 23.5 כשהוא בברור ביקש 24?

ולמה אתם כלכך ראש בקיר ולא מוכנים לשמוע על TN? (אל תסבירו אני יודע את ההבדלים)

בשביל משתמש ממוצע זה יותר ממספיק ורואים נפלא! זה שפנל אחר יותר טוב לא הופך את זה לגרוע.

רוב האנשים קונים TN ומרוצים עד הגג מאיכות התמונה וגלישה באנטרנט.. אתם מנסים לשכנע אותו להוסיף כסף על מסך יותר קטן - זה לא מה שהוא רוצה.

תהיו יותר ריאלים..

פורסם

למה אתם כלכך ראש בקיר ולא מוכנים לשמוע על TN? (אל תסבירו אני יודע את ההבדלים)

אם אתה יודע את ההבדלים אתה אמור לדעת ממה נובעת הגישה הזאת. זה נקרא להיות "ראש בקיר"? שיהיה...

בשביל משתמש ממוצע זה יותר ממספיק ורואים נפלא! זה שפנל אחר יותר טוב לא הופך את זה לגרוע.

רוב האנשים קונים TN ומרוצים עד הגג מאיכות התמונה וגלישה באנטרנט.. אתם מנסים לשכנע אותו להוסיף כסף על מסך יותר קטן - זה לא מה שהוא רוצה.

זאת דעתך בלבד. זה שהרבה קונים משהו לא אומר שהוא טוב או משתלם או המומלץ ביותר (ראה ערך כמויות מפרטי המחשב הבנויים שנמכרות בחנויות המחשבים השונות בכל חודש כדוגמה), ומה עם ארגונומיה למשל? רוב האנשים קונים בלי להבין כלום בתחום המסכים ומבססים את הקנייה על שיקולים לא נכונים בעליל.

לא מנסים לשכנע אותו לעשות שום דבר. מנסים להסביר ולהכווין כדי שיוכל לקבל את ההחלטה המושכלת ביותר במסגרת התקציב והשימושים.

אגב, מסך יותר גדול אומר שאתה מקבל שטח עבודה גדול יותר ולא כמו שרוב האנשים חושבים מסך בו תוכל לראות גדול וברור יותר. זה חלק ממה שמנסים להסביר פה ומסיבה זאת הרבה פעמים עדיף מסך 22" על פני 24".

תהיו יותר ריאלים..

זה בדיוק מה שמנסים לעשות. לספק את מרב המידע כדי שתתקבל החלטה מושכלת.

במקום להעביר ביקורת לא עניינית על ההצעות ייטב היה אם היית תורם לדיון ומסביר למה מסך TN "מספיק" למשתמשים ממוצעים, ומה זה בכלל משתמש ממוצע בהקשר של מסך? (בניגוד לרכיבי חומרה אחרים, כל משתמש מחשב באשר הוא וללא קשר לשימושיו בא במגע יום יומי ורציף עם המסך).

פורסם

ברשותי 2209WA ולאחי יש מסך Chimei בגודל 22 פאנל TN. בכנות לא ראיתי הבדלים בין המסכים.

פורסם

היי לכולם,

תודה על כל העזרה.

בסוף קניתי Samsung BX2440 ב- 1280 ש"ח מאייבורי.

אני בינתיים יומיים איתו ואני מאוד מרוצה.

כן, השימושים שלי הם 99% קריאה וכתיבת טקסט.

באתי לחנות והמוכר שאל אותי מה השימושים שלי למסך. הוא שאל אם אני רואה סרטים, עניתי לא. שאל אם אני משחק משחקים, עניתי לא. גרפיקה? לא. ואז הוא הסתכל עלי במבט ממש מוזר ותמוהה. כן, אני רק קורא טקסט! :)

אגב, הארגונומיה שלו טובה ומאפשרת כל סיבוב אפשרי והבסיס שלו אפילו מפנה הרבה מקום על השולחן (ראו תמונה http://leemckinnon.com/wp-content/uploads/2010/06/IMG_6220.png).

הוא 24" ולא פחות וזה באמת היה לי חשוב כי זה עוד כמה ס"מ. אני מצליח לעבוד עכשיו די בקלות בשני חלונות במקביל - אחד לכתיבה ואחת לקריאה.

זה קצת חבל האמת שזה לא 2 מסכים מלאים ברוחב. כלומר הרזולוציה היא 1920X1080 ו- 1920/2 זה פחות מ- 1000 בעוד רזולוציה נורמלית זה רוחב של 1024. זה אומר קצת פחות מ- 2 מסכים.

אגב הצבעים משתנים אם מזיזים את הראש. זה די משעשע. בגלל שהוא רחב אתה לא באמת יכול לראות את כולו טוב כי האיזורים הצדדיים במסך (מה שמשמאל ומה שמימין) הם כבר בזווית ממך. זה כמעט ולא מורגש ולכן זה לא ככ"ך מפריע לי אבל זה בטח ישגע חלק מכם :)

אגב בסוף מצאתי סקירה טובה באינטרנט אז הנה היא:

http://leemckinnon.com/review-samsung-bx2440x/#more-315

פורסם

כמובן שתיהיה מרוצה, אחלה מסך

ובקשר לצבעים זאת אחת הסיבות שהציעו לך פנל מסוג אחר ולא TN אבל לדעתי לא שווה להשקיע את הבדל המחיר

כמובן ביחס לאותו הגודל ולא קטן יותר, במיוחד אתה שצריך להשתמש בשני קבצי טקסט במגביל חשוב גודל ובטח שלא שווה להשקיע

עוד כסף בשביל דף שחור לבן..

תתחדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים