עבור לתוכן

מה מומלץ- להתקין תוכנות על כונן ווינדוס או כונן רגיל?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. רציתי לדעת מה לדעתכם מומלץ- להתקין תוכנות על כונן ווינדוס או כונן רגיל? נגיד אני רוצה להתקין תוכנה של טלפון נוקיה, כדאי לשים אותה לא בכונן מערכת ההפעלה‏?‏ אני מנסה לחשוב מה יהיה כשאצטרך לפרמט למשל את הכונן של מערכת ההפעלה...

פורסם

חוץ מהמיקום של המידע במקרה של פירמוט אין כמעט הבדל (בהנחה שאתה משאיר מספיק מקום פנוי)

פורסם
  • מחבר

חוץ מהמיקום של המידע במקרה של פירמוט אין כמעט הבדל (בהנחה שאתה משאיר מספיק מקום פנוי)

פשוט מישהו אמר לי פעם שתוכנות על כונן מערכת ההפעלה גורם לאיטיות של המחשב. זה נכון או לא?...

ואגב מקום פנוי, כמה מומלץ שישאר 'ספייר' למערכת ההפעלה, במינימום?

פורסם

מן הסתם שאם נמקם את מערכת ההפעלה בכונן קשיח פיזי אחד, תוכנות בכונן קשיח פיזי שני, משחקים בכונן קשיח פיזי שלישי וכן הלאה.. אז הביצועים יהיו עדיפים מאשר אם כל המידע יהיה על דיסק קשיח פיזי יחיד. כמובן שזה תלוי, מערכת ההפעלה תמיד תתפקד אבל יש דברים שלא רלוונטי להפריד בכוננים פיזיים שונים, כלומר אותם דברים שלא נפעיל בו זמנית. כל זה לא תאורטי אלא ממשי, אבל בעולם האמתי אין הבדלים גדולים ומורגשים ולכן אין טעם לפצל את היישומים בצורה שכזו.

השאלה השנייה שייכת לפורום Windows אבל בעיקרון מערכת ההפעלה לא דורשת הרבה נפח פנוי, מה שכן מחיצה שבה ממש מעט מקום פנוי תהיה בעלת ביצועים ירודים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים