עבור לתוכן

SSD VS SAS למערך שרתים

Featured Replies

פורסם

היי לכם,

אשמח להתייעץ עימכם בנוגע ל2 שרתים שאני עומד לרכוש.

אני מתכוון לרכוש שני שרתים של dell:

X5620 *2

R610

16GB Dual Rannked RDIMMs

אני נמצא בדלימה בנוגע לאחסון,

בהתחלה התכוונתי לרכוש 4 דיסקים 146GB 15K SAS כאשר הם יעבדו במערך רייד 0+1.

כעת אני מתחיל לחשוב האם כדאי לי להשקיע במערך SSD, והאם כדאי להשקיע במערך SSD ורייד ולקבל ביצועים עדיפים?

האם ניתן לשלב מערך של 2 כונני SSD ברייד 0 ומערך גיבוי עם כונני SATA/SAS פשוטים יחסית? (כך אני חוסך כסף במערך הגיבוי להשקעה במערך העובד)

שמתי לב שישנם כונני SSD עם ממשק SATA וישנם עם SAS, לשימושי שרת מי מהם עדיף? (בהתחשב גם במערך הגיבוי)

השרת מיועד למאגר נתונים מבוסס mysql עם עד אלפי שאילתות בשניה.

אני רוצה לשמור את השרת כמה שיותר ורסיטלי לשימושים עתידיים היות וזו הוצאה כספית עצומה.

פורסם
  • מחבר

ניתן ליצור את אחד מן המערכים הבאים?

1. כונן SSD וכונן SATA ריד ברייד 1?

2. 2 כונני SSD ברייד 0 וכונן SATA אחד ברייד 1?

או שמא חייב שהמערך השני יהיה גם SSD?

במידה וחייב איזה עוד דרכים מלבד רייד יש לגבות מידע באופן שוטף ואמין?

המידע בביקורת שהבאת עוזר לי מאוד!תודה.

אשמח בכל מקרה לתשובה על שאלותי לעיל בנוגע למערכים שאני יכול לבנות.

פורסם

כל שילוב של כונן מכני ו-SSD במערך רייד אחד יהרוג את היתרונות של ה-SSD.

לא מומלץ בלבד.

מערך RAID משמש ליתירות, ולא לגיבוי. הוא אינו תחליף לגיבוי. תקלה במערכת הפעלה, וירוס, השחתת נתונים מסיבה כלשהי תגרום לכך שכל הנתונים שלך יאבדו.

הדרך היחידה לגיבוי היא על גבי מדיה חיצונית.

פורסם
  • מחבר

רציתי בהתחלה לעבוד במערך רייד 1+0 (או שזה (0+1?) עם 4 דיסקים של 15K. המטרה היא גם לקבל את השיפור ביצועי ברייד סטריפ וגם לקבל את הגיבוי נתונים ברייד מירור. להגברת ביצועים, אמינות ושחזור המידע במקרה של תקלה.

עכשיו שאני חושב על זה, אם אלך על מערך של כונני SSD שהם אמינים משמעותית, לא אצטרך לדאוג מנפילת דיסק ואיבוד המידע, ולכן רייד מירור מיותר?

העלויות ד"א הם קצת פחות מ400$ לדיסק SAS 15K ו700$ ל50GB SSD (אם זה מעניין 100GB SSD עולה 1300$)

בהתחשב שרציתי להשקיע 1600 דולר בכל שרת לאחסון שיפיק את מירב הביצועים והאמינות, איזה מערך לבנות?

2 כונני SSD 50GB ברייד סטריפ + כונן SATA/SAS לגיבוי ואחסון?

פורסם

המטרה היא גם לקבל את השיפור ביצועי ברייד סטריפ וגם לקבל את הגיבוי נתונים ברייד מירור.

כפי שאמר ראול- RAID לא מציע גיבוי של מידע.

ואיך הגעת למחירים הללו? $700 ל-SSD בנפח 50GB? יותר בכיוון של $250 לנפח של 80GB

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820167016&cm_re=intel_80gb_ssd-_-20-167-016-_-Product

דוגמאות נוספות

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148349&cm_re=realssd_c300-_-20-148-349-_-Product

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148348&cm_re=realssd_c300-_-20-148-348-_-Product

פורסם

אני מפספס כאן משהו או שDELL באמת דורשים 1275$ לSSD בנפח 50 גיגה? (MLC אבל עדיין).

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין MLC ל EMC ?

כמה עולה SSD EMC?

הבנתי שזה בקר שיותר טוב לשרתים משום שהוא מאפשר כתיבה מספיק מהירה לדיסק במקרה של נפילה או משהו כזה?

ד"א לא הבנתי מאיפה הבאת שהוא MLC?

לא מצאתי עליו מידע או ביקורת, אשמח אם תוכלו להפנות אותי?

לא מצאתי עליו פרטים טכניים בכלל..

פורסם

SSDים שמיועדים לשרתים בד"כ עשויים מMLC. שיערתי שזה MLC כי קשה לי להאמין שהם ידרשו כזה מחיר על SLC.

פורסם
  • מחבר

במבחנים שהבאתם לכאן, יש מבחן על MYSQL כאשר הם מחלקים כונן SSD למאגר וכונן SAS ללוג?מה הכוונה בלוג?הבנתי שהם עבדו ברייד 10??

האם אני יכול ליצור כזה מערך אצלי בשרתים:

1. 2 כונני SSD ברייד סטריפ וכונן SAS או SATA לאחסון וגיבוי?

2. מצאתם מידע על הDELL?חיפשתי בגוגל רבות אבל אני לא מוצא ביקורת או מידע טכני...

3. הבנתי שלשרתים מומלץ להשתמש בSSD עם בקר EMC או EMF, מכירים?

פורסם
  • מחבר

ag43 קראתי הרבה חומר על SSDים בזמן האחרון,

תחילה SLC הוא זכרון יקר יותר מMLC, הוא מאפשר כתיבה וקריאה מהירים יותר וגם עמידות טובה יותר לאורך זמן תחת עבודה אינטנסיבית.

הSSD של DELL, כמו גם הOCZ vertex 2 es והאינטל x-25es הם מה שנקרא enterprise ssd הם כולם עובדים עם SLC ומתוכננים לסוג העבודה הקשה בסביבת שרת. הם מציגים למעלה מ 39000 IOps לעומת 3000 לכונני MLC (מה שיורד עם הזמן) ולא מציגים ירידה משמעותית עם הזמן.

שנית, מצאתי מידע על הSSD של DELL:

http://www.dell.com/downloads/global/products/pedge/en/server-poweredge-11g-ssd-en.pdf

הוא SLC, הוא משתמש רק ב78% מהנפח בכדי לא לפגוע בביצועים. הם בחרו בSLC בשל המהירות והאמינות מתוך התאמה של כונני הSSD שלהם לעבודה רצופה בשרתים - כך הם רושמים.

הם ממליצים בשורה התחתונה לרכוש את הכוננים במידה ומדובר באפליקציות מבוסס גישה אקראית למידע ולא גישה תורית.

לצערי, עדיין לא מצאתי מידע עבור מהירות כתיבה וקריאה, אלא רק בנצ'ים שלהם, אז אם מישהו מוצא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים