שאלה למבינים בבירות - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

שאלה למבינים בבירות


Fighter

Recommended Posts

הבנתי שרוב הבירות שנמכרות היום מיוצרות בצורה שנקראת LAGER

ושהבירות הישנות יותר נקראות ALE

ושעד היום יש בירות שהן ALE והטעם שלהן יותר חזק

מישהו פה יכול להגיד לי אם אכן בירות ALE יותר טובות לדעתו מאשר לאגר?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 68
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

משתתפים בולטים בדיון

אכן לא טעות, מדובר בסוג השמרים ומכיוון שהם בעצם אחראים לתהליך התסיסה של הבירה אז שמרים שונים=טעם שונה (או ליתר דיוק ארומה שונה).

ולא משנה באיזה בירה מדובר, מבקבוק או מפחית (חס ושלום) זה פשוט פיפי. רק חבית.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מרפי זה stout שזה סוג חזק יותר של ALE לא?

אני הרגשתי משהו שונה איתה מאשר רוב הבירות המצויות (טובורג, גולדסטאר, מכבי וכל זה) היה לה יותר טעם, לא יודע איך להסביר את זה ואני אחד שלא מבין בכלל אבל הרגשתי משהו שונה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

What really differentiates an ale from a lager is the temperature of fermentation. Ales ferment typically between 64 and 70 degrees F, and lagers ferment typically between 52 and 58 F. Fermentation is the process whereby yeast consumes the sugars from the malt, and in turn produces alcohol and carbon dioxide. All yeast strains, in addition to producing alcohol and CO2, also produce small amounts of other compounds which add subtle flavor complexity to the beer.

http://www.diffen.com/difference/Ale_vs_Lager

יש גם סרטון בסוף...

אני אישית מעדיף יותר ALE מלאגר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

למיטב הבנתי מדובר לא בסוגי השמרים אלה בשיטת התססה, אבל אני יבדוק את זה.

אחד אני יודע שזאת השיטה שמקובלת בגרמניה, (נדמה לי אייל), יש אלפי סוגים והיא בירה קלילה ונעימה

הסוג השני הוא האהוב עליי, וכולל בירות בלגיות מתוקות טעימות:

בירת תות שדה, פירות יער, תפוח

הן יותר כבדות ועם אחוזי אלכהול יותר גבוהים

פאבים טובים מוכרים את הסוגים האלה, חפש..

בירת תפוח - newton

עוד בירה על בסיס פירות (מתוקה וקצת כבדה) - קריק (יש אותה בבלאק)

אפשר להשיג אותם אפילו בבקבוק, אבל אין כמו מהחבית.

עריכה:

תגיד לי איפה אתה גר אולי אני יוכל להמליץ על פאב קרוב לביתך.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

כבדות? אחוזי אלכוהול גבוהים יותר? ממש לא. בקריק יש משהו כמו 3% אלכוהול. כנ"ל לגבי ניוטון. בבריזרים יש יותר אחוזי אלכוהול מזה.

הבירה היחידה בסגנון הזה שהיא גם חזקה היא קסטיל רוג'.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

גינס רק גינס.

דרך, אם אתם בחו"ל נסו בירות בפאב מקומי במיוחד באירופה. לא משנה מה אתם שותים אתם תרגישו מיד בהבדל. הבירה טרייה וטעימה. פה בהרבה פאבים לא מחליפים את החביות בזמן או מוהלים את החבית ביותר מים ממה שצריך.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני ידוע כחובב בירה (כ-5 ליטר בשבוע ודי מגוון) - מי שרואה אותי מיד שם לב לכרס הבירה (תופעת לוואי מעצבנת אך נסבלת)

להלן רשימת הבירות האהובות עלי - לאו דווקא בסדר מסוים - אני כל הזמן מנסה דברים חדשים

dancing camel - ישראלית מצויינת!

london pride - בריטית

kruchovitze - צ'כית (גם הבהירה וגם הכהה - שוות)

honey dew - בריטית

duvel - בלגית

McEwan - סקוטית

krombacher -גרמנית

hoegaarden- בלגית

Kriek - בלגית

Budweiser - הצ'כית (גם הבהירה וגם הכהה - את האמריקאית אני פשוט לא סובל)

נ.ב. אני גם לא סובל גינס (ובכלל STOUT) - אבל בכל זאת כשטיילתי באירלנד לא פיספסתי ביקור במפעל - מדהים.

שתו בהנאה :alcoholic: - וגם באחריות - אם שותים (יותר מכוס) לא נוהגים.

גבריאל

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...