עבור לתוכן

שאלה למבינים בבירות

Featured Replies

פורסם

הבנתי שרוב הבירות שנמכרות היום מיוצרות בצורה שנקראת LAGER

ושהבירות הישנות יותר נקראות ALE

ושעד היום יש בירות שהן ALE והטעם שלהן יותר חזק

מישהו פה יכול להגיד לי אם אכן בירות ALE יותר טובות לדעתו מאשר לאגר?

  • תגובות 68
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני רק יודע שבירות המיוצרות מאבקה זה גועל נפש, ורוב הבירות שנמכרות כאן בחנויות זה גועל נפש.

פורסם

לאגר ואייל הם אם אני לא טועה סוג השמרים שבהם משתמשים בשביל להתסיס את הבירה, ועכשיו אני הולך לבדוק אם זה נכון.

עריכה: אני לא טועה.

פורסם

להלן רשימה של בירות שלדעתי לא גועל נפש, וניתן להשיג אותם ליד הבית שלי:

Kozel

Tucher

Kasteel

Paulaner

Hoegaarden

Franziskaner

Оболонь White

פורסם

אכן לא טעות, מדובר בסוג השמרים ומכיוון שהם בעצם אחראים לתהליך התסיסה של הבירה אז שמרים שונים=טעם שונה (או ליתר דיוק ארומה שונה).

ולא משנה באיזה בירה מדובר, מבקבוק או מפחית (חס ושלום) זה פשוט פיפי. רק חבית.

פורסם
  • מחבר

מרפי זה stout שזה סוג חזק יותר של ALE לא?

אני הרגשתי משהו שונה איתה מאשר רוב הבירות המצויות (טובורג, גולדסטאר, מכבי וכל זה) היה לה יותר טעם, לא יודע איך להסביר את זה ואני אחד שלא מבין בכלל אבל הרגשתי משהו שונה

פורסם

What really differentiates an ale from a lager is the temperature of fermentation. Ales ferment typically between 64 and 70 degrees F, and lagers ferment typically between 52 and 58 F. Fermentation is the process whereby yeast consumes the sugars from the malt, and in turn produces alcohol and carbon dioxide. All yeast strains, in addition to producing alcohol and CO2, also produce small amounts of other compounds which add subtle flavor complexity to the beer.

http://www.diffen.com/difference/Ale_vs_Lager

יש גם סרטון בסוף...

אני אישית מעדיף יותר ALE מלאגר.

פורסם

למיטב הבנתי מדובר לא בסוגי השמרים אלה בשיטת התססה, אבל אני יבדוק את זה.

אחד אני יודע שזאת השיטה שמקובלת בגרמניה, (נדמה לי אייל), יש אלפי סוגים והיא בירה קלילה ונעימה

הסוג השני הוא האהוב עליי, וכולל בירות בלגיות מתוקות טעימות:

בירת תות שדה, פירות יער, תפוח

הן יותר כבדות ועם אחוזי אלכהול יותר גבוהים

פאבים טובים מוכרים את הסוגים האלה, חפש..

בירת תפוח - newton

עוד בירה על בסיס פירות (מתוקה וקצת כבדה) - קריק (יש אותה בבלאק)

אפשר להשיג אותם אפילו בבקבוק, אבל אין כמו מהחבית.

עריכה:

תגיד לי איפה אתה גר אולי אני יוכל להמליץ על פאב קרוב לביתך.

פורסם

כבדות? אחוזי אלכוהול גבוהים יותר? ממש לא. בקריק יש משהו כמו 3% אלכוהול. כנ"ל לגבי ניוטון. בבריזרים יש יותר אחוזי אלכוהול מזה.

הבירה היחידה בסגנון הזה שהיא גם חזקה היא קסטיל רוג'.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להמליץ על משהו בבאר שבע?

פורסם

הכביש לתל אביב.

פורסם

גינס רק גינס.

דרך, אם אתם בחו"ל נסו בירות בפאב מקומי במיוחד באירופה. לא משנה מה אתם שותים אתם תרגישו מיד בהבדל. הבירה טרייה וטעימה. פה בהרבה פאבים לא מחליפים את החביות בזמן או מוהלים את החבית ביותר מים ממה שצריך.

פורסם

לגינס יש טעם מגעיל, בירה צריכה להיות טעימה או stfu.

פורסם

^

על טעם וריח אין להתווכח.

אני אישית לא אוהב גינס ואת כל הבירות הכהות.

הטופ שבטופ בשבילי זה לף בלונד

אחרי זה ווינשטפן, דובל וכו'...

פורסם

אני ידוע כחובב בירה (כ-5 ליטר בשבוע ודי מגוון) - מי שרואה אותי מיד שם לב לכרס הבירה (תופעת לוואי מעצבנת אך נסבלת)

להלן רשימת הבירות האהובות עלי - לאו דווקא בסדר מסוים - אני כל הזמן מנסה דברים חדשים

dancing camel - ישראלית מצויינת!

london pride - בריטית

kruchovitze - צ'כית (גם הבהירה וגם הכהה - שוות)

honey dew - בריטית

duvel - בלגית

McEwan - סקוטית

krombacher -גרמנית

hoegaarden- בלגית

Kriek - בלגית

Budweiser - הצ'כית (גם הבהירה וגם הכהה - את האמריקאית אני פשוט לא סובל)

נ.ב. אני גם לא סובל גינס (ובכלל STOUT) - אבל בכל זאת כשטיילתי באירלנד לא פיספסתי ביקור במפעל - מדהים.

שתו בהנאה :alcoholic: - וגם באחריות - אם שותים (יותר מכוס) לא נוהגים.

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים