פורסם 2010 באוגוסט 115 שנים הבנתי שרוב הבירות שנמכרות היום מיוצרות בצורה שנקראת LAGERושהבירות הישנות יותר נקראות ALEושעד היום יש בירות שהן ALE והטעם שלהן יותר חזקמישהו פה יכול להגיד לי אם אכן בירות ALE יותר טובות לדעתו מאשר לאגר?
פורסם 2010 באוגוסט 115 שנים אני רק יודע שבירות המיוצרות מאבקה זה גועל נפש, ורוב הבירות שנמכרות כאן בחנויות זה גועל נפש.
פורסם 2010 באוגוסט 115 שנים לאגר ואייל הם אם אני לא טועה סוג השמרים שבהם משתמשים בשביל להתסיס את הבירה, ועכשיו אני הולך לבדוק אם זה נכון. עריכה: אני לא טועה.
פורסם 2010 באוגוסט 115 שנים להלן רשימה של בירות שלדעתי לא גועל נפש, וניתן להשיג אותם ליד הבית שלי:KozelTucherKasteelPaulanerHoegaardenFranziskanerОболонь White
פורסם 2010 באוגוסט 115 שנים אכן לא טעות, מדובר בסוג השמרים ומכיוון שהם בעצם אחראים לתהליך התסיסה של הבירה אז שמרים שונים=טעם שונה (או ליתר דיוק ארומה שונה).ולא משנה באיזה בירה מדובר, מבקבוק או מפחית (חס ושלום) זה פשוט פיפי. רק חבית.
פורסם 2010 באוגוסט 115 שנים מחבר מרפי זה stout שזה סוג חזק יותר של ALE לא?אני הרגשתי משהו שונה איתה מאשר רוב הבירות המצויות (טובורג, גולדסטאר, מכבי וכל זה) היה לה יותר טעם, לא יודע איך להסביר את זה ואני אחד שלא מבין בכלל אבל הרגשתי משהו שונה
פורסם 2010 באוגוסט 215 שנים What really differentiates an ale from a lager is the temperature of fermentation. Ales ferment typically between 64 and 70 degrees F, and lagers ferment typically between 52 and 58 F. Fermentation is the process whereby yeast consumes the sugars from the malt, and in turn produces alcohol and carbon dioxide. All yeast strains, in addition to producing alcohol and CO2, also produce small amounts of other compounds which add subtle flavor complexity to the beer.http://www.diffen.com/difference/Ale_vs_Lagerיש גם סרטון בסוף...אני אישית מעדיף יותר ALE מלאגר.
פורסם 2010 באוגוסט 215 שנים למיטב הבנתי מדובר לא בסוגי השמרים אלה בשיטת התססה, אבל אני יבדוק את זה.אחד אני יודע שזאת השיטה שמקובלת בגרמניה, (נדמה לי אייל), יש אלפי סוגים והיא בירה קלילה ונעימההסוג השני הוא האהוב עליי, וכולל בירות בלגיות מתוקות טעימות:בירת תות שדה, פירות יער, תפוחהן יותר כבדות ועם אחוזי אלכהול יותר גבוהיםפאבים טובים מוכרים את הסוגים האלה, חפש..בירת תפוח - newtonעוד בירה על בסיס פירות (מתוקה וקצת כבדה) - קריק (יש אותה בבלאק)אפשר להשיג אותם אפילו בבקבוק, אבל אין כמו מהחבית.עריכה:תגיד לי איפה אתה גר אולי אני יוכל להמליץ על פאב קרוב לביתך.
פורסם 2010 באוגוסט 215 שנים כבדות? אחוזי אלכוהול גבוהים יותר? ממש לא. בקריק יש משהו כמו 3% אלכוהול. כנ"ל לגבי ניוטון. בבריזרים יש יותר אחוזי אלכוהול מזה.הבירה היחידה בסגנון הזה שהיא גם חזקה היא קסטיל רוג'.
פורסם 2010 באוגוסט 215 שנים גינס רק גינס. דרך, אם אתם בחו"ל נסו בירות בפאב מקומי במיוחד באירופה. לא משנה מה אתם שותים אתם תרגישו מיד בהבדל. הבירה טרייה וטעימה. פה בהרבה פאבים לא מחליפים את החביות בזמן או מוהלים את החבית ביותר מים ממה שצריך.
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים ^על טעם וריח אין להתווכח.אני אישית לא אוהב גינס ואת כל הבירות הכהות.הטופ שבטופ בשבילי זה לף בלונדאחרי זה ווינשטפן, דובל וכו'...
פורסם 2010 באוגוסט 315 שנים אני ידוע כחובב בירה (כ-5 ליטר בשבוע ודי מגוון) - מי שרואה אותי מיד שם לב לכרס הבירה (תופעת לוואי מעצבנת אך נסבלת)להלן רשימת הבירות האהובות עלי - לאו דווקא בסדר מסוים - אני כל הזמן מנסה דברים חדשיםdancing camel - ישראלית מצויינת!london pride - בריטיתkruchovitze - צ'כית (גם הבהירה וגם הכהה - שוות)honey dew - בריטיתduvel - בלגיתMcEwan - סקוטיתkrombacher -גרמניתhoegaarden- בלגיתKriek - בלגיתBudweiser - הצ'כית (גם הבהירה וגם הכהה - את האמריקאית אני פשוט לא סובל)נ.ב. אני גם לא סובל גינס (ובכלל STOUT) - אבל בכל זאת כשטיילתי באירלנד לא פיספסתי ביקור במפעל - מדהים.שתו בהנאה :alcoholic: - וגם באחריות - אם שותים (יותר מכוס) לא נוהגים.גבריאל
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.