עבור לתוכן

איכות תצוגה: כרטיס מסך + מסך 40-50 אינץ'

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני חושב לקנות מחשב חדש, ובו כרטיס המסך יהיה: SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL.

שאלתי הקריטית היא האם הכרטיס יריץ לי חלק ובאיכות טובה משחקים, סרטים וגם מסמכי טקסט, על טלוויזיה 40 אינץ' או אפילו 50 אינץ' (לא בטוח עדיין לגבי גודל הטלוויזיה).

דרך אגב, אפשר לחבר גם מסך טלוויזיה וגם מסך מחשב לכרטיס באותו הזמן? הכוונה בלי לנתק כבל כל פעם שאני רוצה לעבור בין מסך למסך.

פורסם

הלכ תלוי ברזולוציה שאתה תשתמש..באיזה רזולוציה מדובר ?

גם אם היה מסך 100 אינ'צ על רזולוציה נמוכה כרטיס מינימלי יסתדר מעולה.

פורסם

הכרטיס מתמודד עם 1920X1080 בלי שום בעיה. לגביי היציאות התשובה היא כן, ישנן בדרייבר לא מעט אפשרויות הגדרת מסך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

אני לא יודע איזו רזולוציה אני אצטרך לשים למסך, אבל שמעתי ש1920X1080 זו רזולוציה למסך בגודל 23 אינץ', האם זה נכון?

אם זה נכון, כשאני אשים את הרזולוציה הזו על מסך 50 אינץ' הוא לא "יימתח" את התמונה (פי 2 לא?) ואני אראה לא חד בכלל?

*אני מניח שאני אשב בסביבות ה2.5 מטר מהמסך.

איך אני קובע איזו רזולוציה טובה לי?

פורסם

לפי כמות הפיקסלים שתקועים במסך, אם זה מסך FULL HD אז זה 1920X1080, אם זה HD READY אז זה 720X~1300, אם זה ישן אז זה בכלל רזולוציה נמוכה שאני לא טורח לזכור את המספר המדויק בכלל.

פורסם
  • מחבר

בשביל שאני אבין,

רזולוציית 1920X1080 היא הרזולוציה הטובה ביותר גם למסך 23 אינץ' וגם למסך 50 אינץ'?

פורסם

אם זו הרזולוציה המקסימלית של 2 המסכים אז כן, תכוון על 1920X1080

---

זה תלוי ברזולוציה של המסך, כי ישנם מסכים עם רזולוציה גבוהה יותר מ-1080P

פורסם

לצורך ההפשטה,

אין כזה דבר רזולוציה מסוימת לגודל מסך מסוים. נכון שבדרך כלל מסכים בגדלים מסוימים מגיעים ברזולוציה מסוימת אבל זה פשוט בגלל שזה היחס האידאלי (אמנם נתון לוויכוח) בין הגודל הפיסי של הפאנל וכמות הפיקסלים (כדי שכל פיקסל יהיה בגודל סביר ולא קטן מדי).

רוב מסכי הטלוויזיה שנמכרים היום במה שמכונה רזולוציה של Full HD תומכים ברזולוציה מרבית (בה יש להשתמש) של 1920x1080. ככל שהגודל הפיסי של הפאנל גדל (לדוגמה בין 40 ל-50 אינץ') כך גדל גם גודל הנקודה (הפיקסל) כי כעת אותה כמות של פיקסלים צריכה לכסות שטח יותר גדול וזה ההבדל היחידי.

לכן, כמו שכבר אמרו פה, אין שום קשר בין הגודל הפיסי של המסך ובין הדרישה מהכרטיס הגראפי. אתה צריך לקנות כרטיס גראפי שמתאים לרזולוציה בה אתה משחק ולא משנה אם הגודל הפיסי של המסך הוא 22", 40" או 200". אם אתה מתכוון לקנות מסך ברזולוציה של 1920x1080 ומתכוון לשחק ברזולוציה הזאת, תקנה כרטיס גראפי שיודע להתמודד איתה.

פורסם
  • מחבר

ככל שהגודל הפיסי של הפאנל גדל (לדוגמה בין 40 ל-50 אינץ') כך גדל גם גודל הנקודה (הפיקסל) כי כעת אותה כמות של פיקסלים צריכה לכסות שטח יותר גדול.

לא הבנתי משהו.

אם גדל גודל הנקודה, כלומר התמונה תיהיה מורכבת מאותו מספר נקודות אבל גדולות יותר - יהיה לי יותר קל להבחין בנקודות\ריבועים שמרכיבים את התמונה השלמה לא? ברור שזה הקצנה, אבל האם זה נכון?

אני מניח שזה יבוא לידי ביטוי כזה רק כשאני אשווה מסך של 20 אינץ' לאחד של 200, אבל בכל זאת יראו פחות טוב גם בכזה של 40, לא?

פורסם

הבנת נכון. כל עוד משווים בין שני מסכים בעלי רזולוציה זהה, ככל שגודל הפאנל גדל גם גודל הנקודה.

התמונה תהיה מורכבת מאותו מספר של נקודות רק שבפאנל הגדול יותר הנקודות תהיינה גדולות יותר.

כדי להימנע מהתיאור שתארת של תמונה שהיא מפוקסלת (כלומר אתה ממש מבחין בנקודות המרכיבות אותה - כמו נניח כשאתה עומד קרוב לשלט פרסומת אלקטרוני גדול) יש להתאים את גודל המסך למרחק הצפייה. מסכים גדולים יותר מציגים תמונה "גדולה" יותר ולכן יש לצפות בהם ממרחק גדול יותר.

אתה צריך לקנות מסך בגודל האידאלי למרחק הצפייה שלך ולסביבת הצפייה שלך. מסך גדול מדי לחדר קטן לדוגמה, הוא ממש לא השקעה נבונה.

פורסם

חוץ מזה שAA מפחית באופן משמעותי את ה"שינון" הנראה בתמונה.

פורסם
  • מחבר

יש להתאים את גודל המסך למרחק הצפייה. מסכים גדולים יותר מציגים תמונה "גדולה" יותר ולכן יש לצפות בהם ממרחק גדול יותר.

אתה צריך לקנות מסך בגודל האידאלי למרחק הצפייה שלך ולסביבת הצפייה שלך. מסך גדול מדי לחדר קטן לדוגמה, הוא ממש לא השקעה נבונה.

תודה רבה על התגובות המפורטות, אך נתקלתי בבעיה שלא הייתי בטוח שהיא קריטית, ומדברייך אני מבין שאני חייב להשקיע בה מחשבה - אולם אין לי את הידע.

החדר (בבית החדש, עוד כמה חודשים) יהיה חדר ארוך (=4.26 מטר) והתיכנון שלו אמור להיות כך:

מיטה ליד הקיר -> שולחן עבודה באמצע החדר -> קיר ועליו מסך.

הרעיון הוא לאפשר יכולת עבודה על המחשב משולחן העבודה, וצפייה בסרטים מהמיטה ע"י אותו מסך שנמצא בקיר ממול.

השאלות שחייבות מענה הן:

- המיטה והמסך יהיו במרחק קבוע (~4.2 מ') ומכאן אני מניח שצריך לקבוע את גודל המסך, אבל איזה גודל בדיוק?

- אחרי שאני יודע איזה גודל מסך אני צריך, מהו המרחק שאני צריך למקם ממנו את השולחן בשביל לעבוד איתו כמסך מחשב (וורד, אינטרנט וכו)?

האמת שאני בונה סביב התיכנון הזה את כל החדר שלי, ואני לא בטוח ב100% אם זה בכלל אפשרי.

אני אשמח מאוד לעצה\עזרה.

פורסם

בנוגע לגודל המסך אני לא ממש בקיא בזה וממליץ לך להתייעץ בפורום קולנוע ביתי.

אני חושב שמסך 42" יספיק בהנחה שהשולחן מרוחק כ-2~ מהמסך.

קשה לי להגיד אם מבנה החדר בעייתי או לא. גם ממרחק של 2 מטר אני באופן אישי לא יודע כמה נוח לעבוד עם מסך ברזולוציה של 1920x1080 לקריאת טקסטים. אולי תצטרך להגדיל קצת את ה-DPI או גודל הטקסט במסמכים/אתרים. עם בעיית גודל הטקסט עוד אפשר להתמודד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים