עבור לתוכן

שאלה על הכתובת 212.143.205.211

Featured Replies

פורסם

זאת בעצם ההורדה של חייגן של נטוויז'ן.

השאלה שלי זה איך זה עובד כשאתה בכלל לא מחובר בעצם לאינטרנט?

זה יעבוד בכל מחשב שאליו מחובר מודם?

ודרך אגב אם אפשר להסביר בדרך די פשוטה רשת תמיד הייתה התחום החלש שלי...

פורסם

בניגוד ל DSL כאשר אתה מחובר בDOCSIS אתה כבר מחובר לרשת הIP של הוט.

מספיק רק לחבר את מודם ולהסתנכרן מול הCMTS וכבר יש לך גישה למשאבים הפנימיים שהוט חופשת בפניך, ביניהן גם הכתובת הזאת שמובילה לשרת HTTP של הספק.

אם תריץ nmap על הכתובת תראה גם שירותים נוספים שרצים על אותו שרת.

פורסם
  • מחבר

אוקי, זה בדיוק מה שביקשתי לא לעשות...אבל תודה.

רק שאני יבין, מודם של הוט מחובר בעצם לכבלים ואז יש לך סוג של אינטרנט מצומצם בלי לחייג עם שם משתמש וסיסמא.

אז איך מורידים חייגן בDSL\ADSL [בזק קיצר] ?

פורסם

אפשר לקרוא לזה ככה כי גם שרתי הDNS של הוט ידעו להפנות אותך לאותו מקום אם תקיש http://cables2.013net.net או cables2.hfa.nv.net.il הוא ידע להפנות אותך לכתובת. לתומכים הטכהיים הרבה יותר פשוט להסביר את זה ללקוח במספרים מאשר ללמד אותם abc.

ברגע שאתה מחובר לתשתית של הוט אתה גם מחובר לWAN שלהם שיש לו גישה לכל שרת LNS של הספק וגם משאבים נוספים שהוא מעוניין לתת להם גישה כמו אתר שירות לקוחות כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

ועוד פעם אני שואל איך מורידים חייגן בבזק?

ובלי קשר...הוט זה VPN? גם בזק?

פורסם

מה הכוונה "חייגן בבזק"? אם אתה מדבר על תשתית DSL לא קיים דבר כזה להוריד חייגן.

ברגע שמודם DSL מסתנכרן לDSLAM כל מה שמתקיים ביניהם זה חיבור שכבה 2 בפרוטוקול ATM.

בתשתית DSL גם בניגוד לDOCSIS יותר פשוט ליצור חיבור PPPoE ברוב מערכות ההפעלה מאשר חיבור PPPTP/L2TP.

בתקופה שרוב המשתמשים עוד לא עברו לXP באמת היה צורך להתקין את הפרוטוקול ידנית ע"י הדיסק הידוע בתור "דיסק WOW" (שגם היו בו באגים עד 2005).

החיבור בין הCPE (המודם שלך) לPE (שרת האימות של הספק או שרת הLNS) הוא אומנם מתבצע בתעלה מאובטחת, אבל ממש לא חייב להיות כזה. למה הוט בחרה דווקא בשיטת החייגן ועוד חייגן כזה פה בארץ אני לא יודע להגיד לך.

בבזק הציוד היחיד שהשתמש ב PPTP היה ה Alcatel STH המיתולוגי (שניתן היה להגדיר אותו גם ל PPPoE והיו אפילו דגמים מסויימים שהגיעו מקונפגים ככה עם מדבקה מיוחדת).

פורסם

לצורך ההפשטה,

אתה יכול לדמיין את זה כמו רשת ביתית כשכל משתמש שמתחבר באמצעות מודם מתאים למעשה כבר מחובר לרשת רק שהגישה שלו מוגבלת לשירותים מסוימים.

כן, HOT זה סוג של VPN.

ב-ADSL זה שונה. לא צריך להוריד חייגן. מגדירים חייגן במערכת ההפעלה (עניין של שתי דקות) או מתקינים חייגן שמסופק בתקליטור עם המודם (פעם לפחות סיפקו היום אין ממש צורך).

עריכה: multicore כבר ענה לפני וביתר פירוט.

פורסם
  • מחבר

יותר פירוט, אבל יותר אהבתי את התשובה שלך חח...

אני עדיין גרוע ברשתות ויקח לי עוד זמן ללמוד, אבל תודה!

פורסם
  • מחבר

עם הדרך שאתה מדבר נראה כאילו לא נשאר לך עוד הרבה ללמוד...

פורסם

רק לידע כללי הרשה לי פה לחדד בכך שאחלוק עליך בנושא.

בארצנו (ואני משער כמעט בכל מדינה עם שירותי ADSL) קיים למשתמש ביתי אפשרות להתחבר לרשת האינטרנט אך ורק באמצעות חייגן בגלל הטופולוגיה של הרשת.

אבל בתשתית של הADSL לא חייב להיות חייגן - ישנה אפשרות בשם IPOA - או במילים אחרות IP OVER ATM.

משמע להקצות לקישור של הATM שלך (הפרוטוקול תקשורת בין המודם לDSLM) כתובת IP - כמובן שהכתובת הזאת צריכה לתקשר בדרך זו או אחרת עם כתובת נגדית או רשת נגדית.

משתמשים בשיטה זו לשירותי IPVPN ותקשוב למיניהם.

פורסם

אין עם זה שום בעיה רק שמה שיוצא זה במצד המשתמש יש PVC ו cell relay ובצד התשתי הכל IP מה access server והלאה.

אני זוכר שבתקופתי עבדו מאוד קשה בבזק להעביר את כל טופלולוגיית הWAN מATM ל Ethernet עם זיהוי לקוחות מבוסס VLAN במקום VC. אתה יכול לעדכן על משהו (אני כבר לא עובד בבזק שנתיים)?

פורסם

אם אני לא טועה כל הNGN עובד ככה לפי vlan...

פורסם

RLM אתה לא טועה בכלל - בדיוק ההפך - אתה צודק !

כל הNGN מבוסס VLANS ברמות שונות.

יש לכל אתר Service VLAN שמתחבר עם המטרו תמסורת אל הRB (כומובן לאוטנטיקציה LDAP וכו') - ולכל לקוח יש גם Customer VLAN שמקביל לVC.

כמובן ישנם שירותי תקשוב כמו מטרו תמסורת, IPVPN , וגם ATM על בסיס NGN שלכולם VLAN שמתאימים להם וקישורים במערכת ייעודית (של המטרו).

בסך הכל כל הכבוד לבזק על השדרוג המאסיבי - המהיר והיקר הזה.

תארו לכם שאם בזק הייתה עושה את הרכבת הקלה בירושלים כמו שהיא עושה את הNGN - הייתה לנו אפילו כבר רכבת לאילת חחחח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים