עבור לתוכן

בעיות מתח בUSB והצעות לשדרוג (עד 3000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

עזוב שטויות.

שדרג את המחשב לI5 עם לוח שיש בו מיליון יציאות USB וזהו.

תמכור את החלקים הישנים דרך האינטרנט.

לא רחוק היום שתעשה את זה בכל מקרה, אז למה לא עכשיו שכבר יש לך לפחות סיבה אחת טובה.

פורסם

מה זה "בעיות מתח ביציאות הUSB" ??

פורסם
  • מחבר

היי ארט,

יכול להיות, אשמח לקבל הצעות קונקרטיות בנושא.

איבן,

בעיות מתח פירושן שהלוח אם מוציא 30 מיליאמפר במקום 50 מיליאמפר לכל יציאה (לפי הבדיקות האחרונות שעשיתי, אני מקווה שאני מדייק במספרים:)) מה שגורם לכך שחלק מההתקנים לא מזוהים ראנדומאלית.

פורסם

היי ארט,

יכול להיות, אשמח לקבל הצעות קונקרטיות בנושא.

איבן,

בעיות מתח פירושן שהלוח אם מוציא 30 מיליאמפר במקום 50 מיליאמפר לכל יציאה (לפי הבדיקות האחרונות שעשיתי, אני מקווה שאני מדייק במספרים:)) מה שגורם לכך שחלק מההתקנים לא מזוהים ראנדומאלית.

עם כבר זה 500 מילי.

ואמפר זה זרם ולא מתח.

ואיזה מין בדיקות עשיתה ?

פורסם
  • מחבר

היי איבן,

ההבנה שלי בנושא מועטה, יכול להיות שזה 300 ו500, אני לא זוכר בע"פ.

בהתחלה הלכתי על שיטת האלימינציה -

חיברתי את כל ההתקנים השונים למחשב אחר (לתקופה ארוכה יחסית) והכל עבד טוב (מסקנה, הבעייה לא בכמות ההתקנים או במפצלים - בנוסף ל3 המפצלים מתח חיצוני).

אחר כך חברתי את ההתקנים אחד אחד למחשב שלי והם עבדו טוב (מסקנה, הבעייה לא בדרייברים או במשהו לוגי במערכת ההפעלה).

אחר כך חיברתי רק חלק בו זמנית והכל עבד טוב (אישרור מסקנות)

ולבסוף חיברתי הכל ושוב הבעיות חזרו (התנתקות פתאומית של חלק מההתקנים כמו הארדיסק חיצוני או מקלדת אלחוטית).

אז קראתי קצת וראיתי שיש תופעה כזאת של בעיות מתח (או זרם אתה אומר? יכול להיות...) בלוח האם שמעמיסים עלייהם התקני USB.

קראתי איפה אפשר לבדוק כמה זרם יוצא וראיתי שזה פחות ממה שהיה כתוב שצריך להיות.

מכל אילו הסקתי את המסקנה שלי.

אשמח לפתרון שלא ידרוש החלפת חומרה, פשוט לא מצאתי אחד כזה והתייאשתי...

תודה על העזרה,

עמרי

פורסם

אולי אם תפזר את ההתקנים באופן שווה דרך כל היציאות כולל הקדמיות שמתחברות ללוח אז זה יעבוד.

בדרך כלל יש על הלוח (אני לא מדבר על הIO PANEL) שני כניסות לUSB.

אתה יכול להוציא מאחד לקדימה של המארז ואת השני לחבר לפנל פיצול אחורי.

אפשר גם לקנות כרטיס עם יציאות USB.

ככה שיש עוד מה לעשות לגבי פיזור המתח על גבי מקורות שונים.

פורסם

אבל איך יכולה להיות בעיית מתח אם ציינת שאתה משתמש ב-hub עם מקור מתח חיצוני?

פורסם

אולי זה לא בעית מתח אלה תעבורה.

פורסם

איך בדקת זרם?

בשביל לבדוק זרם צריך לקחת כבל USB, לפרום אותו, לנתק את החוט של ה- 5 וולט ולחבר אליו בטור מולטימטר.

מה עוד שכמות הזרם אינה מדד לכלום. התקן עם הספק נמוך פשוט לא צורך זרם גבוה.

מה שאתה צריך לבדוק זה מתח, לא זרם.

מתח אפשר לבדוק ע"י חיבור מולטימטר (במצב מדידת מתח) בין ה - 5 וולט לאדמה.

גם בדיקה כזו אינה פשוטה כי בלי לפרק כבל אין גישה לסיגנלים, אבל לפחוחת לא חייבים ממש לחתוך את הכבל כי הבדיקה מתבצעת במקביל.

אם יש בעיה עם המערכת תראה מתח נמוך מ-5 וולט (סטייה של עד 5% היא נורמלית ומותרת).

לפעמים המתח ירד רק כאשר יש עומס וצריכת הספק מוגברת.

במערכת תקינה כל התקן USB תקין שיחובר, לא יגרום לירידת מתח מתחת ל-5V.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לתת תשובות (כמו שאמרתי אני מבין מעט מאוד בזה) - חשוב לי לומר שאני לא יודע אם אני מדבר על מתח או זרם, באמת שאין לי מושג, אז אני אשתמש במילה מתח:

1)לפי הבנתי בעיית המתח היא לא קשורה לכמה חשמל מקבל התקן אלא לתעבורה שמבוססת מתח (גם ה"מידע" שעובר בן ההתקן למחשב הוא למעשה מתח)

2) בדקתי את זה דרך מערכת ההפעלה ולא בדיקה פיזית כמו שנכתב כאן (גם אם הייתי רוצה אין לי מושג איך לבצע את זה)

3) ניסתי לפזר את השימוש כמה שאפשר, זה לא עוזר

4) אני מעדיף לא להוסיף כרטיס USB אלא להחליף את לוח האם. ראיתי שבלוחות חדשים יש כבר 14 יציאות, אני מניח שהם בנויים טוב יותר ממה שיש לי.

5) אני אנסה לעדכן את הביוס וניראה אם זה יעזור - תודה!

עמרי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים