עבור לתוכן

מחשב נכבה מעצמו ואז מבצע שיחזור

Featured Replies

פורסם

טוב חברה אני חייב את העזרה שלכם יש לי בעיה רצינית עם המחשב כל פעם בצורה רנדומלית הוא מכבה את עצמו ואז כשאני פותח אותו הוא משחזר את עצמו וחוזר לפעול כרגיל. אני עדיין לא סגור מה גורם לזה ואני מלתבט בין המעבד לבין הספק כח אך הנטייה שלי היא שהבעיה היא בקרור המעבד. ברשותי ספק כח איכותי של Thermaltake שאז בזמנו שקניתי את המחשב (לפני שלוש שנים) השקעתי בספק כ 400 שקל מה שניראה לי מכובד. בנוסף יש במחשב יש מעבד של AMD Athlon 64 X2 6000+ processor. בהתחלה באמת לא ידעתי ממה הבעיה נובעת איפסתי את הביוס בתקווה שאולי משם נובעת הבעיה אך הבעיה חזרה, לאחר מכן התייעצתי בחבר שאמר לי שהבעיה נמצאת או במעבד או ספק כח, הוא אמר שיכול להיות בגלל שהמעבד מתחמם יותר מידי המחשב מכבה את עצמו. כנכנסתי לEASY TUNE ובדקתי את הטמפרטורה של המעבד נדהמתי לגלות שהיא הגיעה ל-62 מעלות פעמים אחרות היא הייתה 40 מעלות ואפילו 30 וזה ניראה כאיל הטמפרטורה של המעבד לא יציבה. כתוצאה מכך פתחתי את המחשב ובדקתי את המאווררים של כל המחשב וכולם נראו תקינים כנ"ל זה של המעבד , אפילו הגברתי את סיבובי

המעבד לדקה אך גם זה לא עבד ועדיין הבעיה חוזרת על עצמה ,אפילו מרחתי מישחה טרמית חדשה כי החליפו לי את הלוח אם לפני כחצי שנה(וחשבתי אולי פישלו כשהרכיבו את המעבד ולא וטרחו למרוח חדשה למרות שהבעיה החלה לפני כ חודש וחצי) אבל התברר שגם פה לא נפטרה הבעיה. הדבר הכי מוזר הוא כשאני אני נמצא על המחשב הבעיה הזאת אף פעם לא קורת היא תמיד קרתה כשאני לא נמאצ עליו ולא מבצע שום פעולה.

עכשיו לפני שאני הולך לקנות ספק כח או מאוורר חדש אני צריך את עזרתכם וניסיונכם ממה נובעת הבעיה מהספק או המעבד? למרות הטמפרטורה הגבוהה של המעבד אני עדיין לא סגור על עצמי במאת האחוזים.

תודה מראש לכל מי שינסה לעזור :)

ושבוע טוב ;D

פורסם

ראשית, זה לא הפורום הנכון. הפורום הנכון הוא תקלות טכניות לבעיות חומרה (כנראה). המתן שהמנהל יעביר את ההודעה לפורום המתאים.

טמפ' תמדוד בעזרת התוכנה CoreTemp או HWmonitor.

תבדוק את הטמפ' במנוחה ובמאמץ.

על פניו לא נראה שהבעיה נובעת מטמפ' המעבד. גם אם הטמפ' שלו מגיעה ל-60 מעלות המערכת לא אמורה לכבות את עצמה (וב-BIOS יש לך אפשרות, לפחות אמורה להיות, להגדיר את הטמפ' בה תקבל אזהרה על חימום יתר של המעבד. תבדוק מה הערך המוגדר בה).

אם יש לך אפשרות להשאיל ספק כוח מחבר רק לשם הבדיקה תעשה זאת לפני שאתה קונה ספק חדש.

ורק הערה לסיום. אין קשר ישיר ביו מחירו של ספק כוח ואיכותו החשמלית וכמו כן, גם ספק איכותי ואפילו איכותי מאוד (כמו כל רכיב אחר) עלול להתבלות להתקלקל עם הזמן מסיבות שונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים