עבור לתוכן

בעיית איטיות בWIN7, באקספלורר וירידת ביצועים כוללת במחשב - גם לאחר פירמוט. עזרה.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לפני שאני אתחיל לפרט את הבעיה, אני אתן קצת רקע:

לפני כמה חודשים [בערך 3-4 לא זוכר בדיוק] נשרף כרטיס המסך שלי, Geforce 9800GTX. עד אותו היום הרצתי WIN7 בשמחה וללא שום בעיות מיוחדות.

לאחר שהכרטיס נשרף, שלחתי אותו למימוש אחריות בחנות מחשבים מסוימת בארץ, שאת שמה אני לא אציין. באופן מתמיהה, החבר'ה בחנות החליטו להחליף לי את הכרטיס בכרטיס מסדרת RADEON HD אבל נחות [לא זוכר בדיוק איזה זה היה, 3450 או משהו מגוחך בסגנון]. בכל אופן, אחרי שהמחשב חזר - הכל היה תקין [למעט כרטיס המסך המזעזע]

אחרי שעשיתי קצת רעש עם החנות, הם הסכימו להחליף לי את הכרטיס בGeforce 250GTS, שזה בתכלס כרטיס שווה ערך וביצועים ל9800GTX.

החזרתי את המחשב לחנות וכעבור יום הוא חזר אלי. התקנתי דרייברים ולכאורה הכל היה בסדר.

אלא שיום אחרי חזרת המחשב התחילו בעיות של איטיות בלתי מוסברת במחשב.

בWINDOWS יש ירידות FPS משמעויות בכל דבר הנוגע לממשק הגראפי [החל מהזזת חלון, הגדלתו, העברה באמצעות WIN+TAB [שמראה תצוגה תלת מימדית של כל החלונות הפתוחים]] ואף גרוע מזה - באקספלורר 8, שהשתמשתי בו עד לאותו הרגע בלי בעיה. האקספלורר נהיה כמעט בלתי שמיש, איטי להחריד, גלילת דף נהייתה מאוד מסורבלת ובכלל - כל פרסומת פלאש או סרטון שרץ באקספלורר רץ באיטיות, בחוסר יציבות מוחלטת.

גם במשחקים שמתי לב לירידת ביצועים - משחקים שפעלו טוב וחלק קודם לכן [אפילו על ה3450] רצו עם ירידות FPS רנדומאליות פה ושם, משהו שהוא די מעצבן ומעיק.

חשבתי בהתחלה שמדובר בבעיית דרייברים, לכן התקנתי המון גרסאות שונות, אבל כלום לא עזר.

בכל אופן, המשכתי ככה כמה חודשים ובעיות הביצועים די התייצבו, בקושי הרגשתי את זה, או לחליפין - התעלמתי. אמרתי לעצמי שמדובר בהתנגשות של תוכנות ומחשב עמוס לעייפה.

אלא שלא הכל כ"כ מזהיר.

שלשום פירמטתי את המחשב. התקנתי שוב פעם גרסא נקיה של WIN7, ביצעתי WINDOWS UPDATE והתקנתי מס' יחסית מצומצם של תוכנות.

בהתחלה חשבתי שהכל טוב, אלא שלצערי הרב - המחשב אפילו עוד יותר איטי ממקודם.

עכשיו הזזת חלונות ממש נהיתי CHOPPY, הגדלת חלונות כרוכה בירידות FPS בממשק הווינדוס, האקספלורר מאוד איטי וכל הפרסומות בו מאוד איטיות. בכלל - פתיחת חלונות מרגישה "איטית" שכזו ואפילו דברים קטנים כמו פתיחת שורות הכתובת [כדי לראות היסטורית גלישה, או חלונות שהייתי בהם קודם לכן בווינדוס] מתבצעת בFPS קטוע. גם סרטים שרצים על המחשב [ובעיקר בתוך משחקים] רצים בחוסר יציבות של FPS ויש תחושת כבדות כללית של המחשב.

אני כבר משתגע מזה, איך יכול להיות שזה קורה? האם למישהו יש הצעות מה זה יכול להיות? האם מדובר בכרטיס המסך? בדרייברים?

לצורך העניין, מה שהתקנתי על המחשב עד עכשיו הוא:

דרייברים

דרייברים של כ. מסך [גרסא 258.96 של forceware]

דרייברים של intel למעבד, דרייברים של realtek audio לכרטיס הקול

דרייברים set point של logitech [גרסא 5.10.9 לסט cordless desktop k700]

תוכנות

Avg antivirus 9.0851

Quicktime player 7

Firefox בגרסאתו האחרונה

Utorrent

Daemon tools lite

Guitar pro 5.2

CCCP [חבלית קודקים לWINPLAYER]

Microsoft office word, powerpoint, excel 2007

Windows Live MSN messenger

משחקים

Steam

Gta IV+Rockstar social games club

Windows games live

Call of duty:MW2 בסטים

Alienswarm בסטים

Battlefield: Bad company 2 בסטים

מעבר לכך גיביתי את כל תיקיית המוזיקה+סרטים+תמונות שלי

יותר מזה לא התקנתי שום דבר, למעט פלאגאינים בסיסיים לאקספלורר.

שמתי לב שעם התקנת תוכנות נוספות הביצועים הלכו וירדו.

אבל לא הבנחתי בתוכנה ספציפית שגרמה לזה.

רצוי לציין שהמחשב בחדרי מחובר לשני מסכים - לטלוייזה 32 אינצ' ולמסך 20 אינצ'

המסך רץ על רזולוציה של 1680X1050

הטלוייזה רצה על 1280X768

חיברתי את המחשב לטלויזיה רק לאחרונה ולא הבחנתי בירידה בביצועים עקב כך.

עם זאת, בWIN7 יש אפליקציה המאפשרת מעבר בין מסכים.

כאשר אני במסך הטלויזיה, אין כמעט בעיות של איטיות בווינדוס

כאשר אני במצב של EXTEND [כלומר, הטלויזיה מרחיבה את הדסקטופ] אין בכלל בעיות של איטיות בווינדוס [בכל הנוגע לאפקטים שלו לפחות] לא בטלויזיה ולא במסך המחשב

אבל אם אני מעביר את השידור ממסך הטלויזיה בחזרה למסך המחשב, למשך כדקה יהיו בעיות ביצועים מאוד רציניות.

אודה לכל מי שיוכל לעזור!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים