עבור לתוכן

האם שתי מערכות ההפעלה יתנגשו? מה יקרה עם הכוננים?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי הרדיסק שעל כונן C שלו מותקן WINDOWS וחוץ מזה יש את כונן D ועליו קבצים.

קניתי עכישו הרדיסק חדש, אני רוצה לנתק את הישן להרכיב את החדש , לעשות לו חלוקה דומה לשל ההרדיסק הקודם ועוד פעם בC להתקין ווינדואס ובD שתהיה מחיצה של קבצים אחרים.

מה יקרה אחרי ההתקנה של ההרדיסק החדש כאשר אני יחבר גם את הישן למחשב כדי להעביר קבצים בין ההרדיסקים?

הרי בשתי הכוננים מדובר בכוננים C וD ועל שניהם בכונן C תהיה מערכת הפעלה, מה יפעל? תהיה התנגשות או משהו? בעיות צפויות?

תודה על העזרה.

פורסם

לא יקרא שום דבר מיוחד.

bootloader יודע להפעיל סביבה של מערכת הפעלה רק מאיפה שמוגדר לו ואם בביוס הסדר הוא מדיסק קשיח ספציפי אז המערכת תעלה רק ממנו.

פורסם
  • מחבר

בביוס ניתן לקבוע איזה הרדיסק יעלה? לפי מה שאני זוכר ( לא שיחקתי עם זה שם הרבה זמן ) פשוט בוחרים שם מה יעלה קודם בין הרדיסק לכונן אחר כמו סידי או כונן קטן אבל אין אפשרות בחירה בין הרדיסקים של איזה מהם יעלה קודם.

אחרי שהוא יעלה את ההרדיסק הנכון הוא פשוט אוטומטי יהפוך בכונן הישן את הכוננים לE וF נגיד כדי להבדיל?

פורסם

צריכה להיות אפשרות לבחור איזה כונן יהיה התקן האתחול הראשון מבין כל ההתקנים מסוגו. תחשוב על זה ככה. אם נניח יש מערכות עם יותר מכונן אחד, איך המערכת "תנחש" באיזה מהכוננים מותקנת מערכת הפעלה וה-MBR?

בקשר לשיוך האותיות למחיצות. האות שאתה רואה היא בסך הכל "כינוי" שהמערכת מקצה ליחידה לוגית. ברגע שתחבר את שני הכוננים כל מחיצה תקבל אות אחרת (כאשר המחיצה הראשית עליה מותקנת מערכת ההפעלה תקבל את האות C במערכת ההפעלה Windows). שאר המחיצות וההתקנים (כונן אופטי או החסן נייד) יקבלו אותיות בסדר עוקב, אבל זה לא מבטיח שדווקא המחיצה השנייה על הכונן החדש (שאתה מתייחס אליה כ-D) תקבל את האות D. פשוט לפני תחילת העברת הקבצים תזהה איזו אות שויכה לכל מחיצה. אם כל כך חשובה לך אות מסוימת למחיצה מסוימת ניתן להגדיר זאת ידנית מתוך מנהל הדיסקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים