עבור לתוכן

עזרה עם שמות של רוסיות

Featured Replies

פורסם

אפילו שמות עבור שתי המינים ברוסית עוברים הסבה למשל - ואלנטין זכר, ואלנטינה נקבה. זה קשור איכשהו בצורת ההגהה של שמות ברוסית, גם שמות משפחה עוברים שינויים כאלה על מנת להתאימם לנקבה, לדוגמא סאפין וסאפינה (שחקני הטניס).

בעניין השמות הפרטיים זה דומה בעברית. זה לא שינוי שם, אלא פשוט שמות דומים, אך שונים. לדוגמה: יוסף-יוספה, דניאל-דניאלה. למרות שבעשורים האחרונים נהיה פופולרי בארץ לתת לבנות שמות של בנים.

פורסם

כן, אבל נגיד שמות כמו חן, מורן, שי, לירון וכו' וכו'

פורסם

ברוסית יש שמות של נשים שמסתיימים בצליל "אה" ויש ב-"יה" ויש הבדל כי אלה הם אותיות שונות בשפה.

ויקטוריה

מרינה

פורסם

אני זוכר שבגן הפסדתי 2 סוכריות על התערבות של השפות.

באמת כל אחד מתערב על זה. על זה ועל חייה בו' לארץ עיר שדרך אגב קיימת. וומבט.

פורסם

השם המלא של לובה זה לובוב

והקיצור של אלכסנדרה זה אלכס

ככה שאחד מהם חייב לתפוס בין אם דיברתם על שמות מלאים או קצרים

פורסם

והקיצור של אלכסנדרה זה אלכס

אלכס זה אולי קיצור מקובל בישראל, אבל הקיצור הרוסי המקובל לאלכסנדר/אלכסנדרה זה סאשה/שוּרה, באופן מוזר.

מצד שני, באופן מסורתי, כל השמות הרוסיים הרשמיים הם השמות המלאים בלבד. זאת אומרת, שלא תראה שום בחורה רוסיה שבתעודת הזהות הרוסית שלה יהיה רשום "לובה". תמיד ירשמו "לובוב", לכן זה תופס. :)

פורסם
  • מחבר

אי אי אי הרוסים האלו

בקיצר לובוב אתם אומרים??

נראה לי הוא יחשוב שאני מסתלבט עליו :P

ובקשר לשפות אתם צודקים אידיש ויש עוד אחד ששחכתי אבל הבאתם פה עוד איזה 2-3

בכל מקרה תודה

אם יש עוד שמות אני אשמח :P נראה לי הוא לא יאמין לי חח

פורסם

נינל . השם לא נפוץ כמו נטשה או מרינה חח אבל הוא קיים.

פורסם

כן.. מסתבר שיש עוד שם שלא נגמר ב-ה... רוף RUF, שנובע מהשם רות (RUTH)

וסתם לידע כללי, נינל הוא שם יחסית חדש שנוצר בתקופת הקומוניזם, זה בעצם ההיפוך של השם משפחה לנין .

פורסם

כן אבל לא הייתי מחשיב את זה.. אותו שם שעבר פשוט מוטציה כי הם לא הצליחו לבטא אותו נכון או משהו

פורסם

[br]פורסם בתאריך: 17.07.2010 בשעה 21:38:14

נינל זה בעצם ההיפוך של השם משפחה לנין .

חחח ומסתבר גם שיש שם סטלינינה . עכשיו אבל כמובן לא נראה לי שמישהו יקרא ככה לבת שלו/ה...

פורסם

כשהייתי בצבא, ישבנו פעם אחת חמישה אנשים וחשבנו במשך כמה שעות, ובסוף מצאנו שם של רוסיה שלא נגמר ב-ה', ולא משהו הזוי כזה כמו שהביאו כאן, אלא שם רוסי מוכר ונורמלי. אני לא זוכר מה היה השם ואני לא בקשר עם אף אחד מהאנשים שהיו איתי, ואני מנסה להזכר בשם הזה כבר כמה שנים. זה ממש המובי דיק שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים