עבור לתוכן

בחירת שילוב מרובע-ליבה ולוח AM3 מבית AMD עד 700-900ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום,

נניח ואקנה Q6600 G0, או אולי איזה Q8300, ואריץ אותו עם GTX460, ושאר המפרט שנמצא אצלי בצד.

מן הסתם שאני אעשה OC, אבל לא משהו שקרור אוויר חביב כמו MUGEN2 לא יוכל להתמודד איתו בקלות.

האם שווה להשקיע בלוח אם יקר יותר מאיזה G41 של GIGABYTE?

עריכה:

עברנו לרעיון של מציאת שילוב לוח אם AM3 ומעבד מרובע-ליבה מבית AMD, בתקציב של סביבות 700-900ש"ח לכל היותר לגיימינג במשחקים זוללי מעבד בעיקר, ברז' 1680*1050. :D

פורסם

תשאל את עצמך כזאת שאלה.

האם לא חבל להשקיע כסף בלוח עם תושבת 775 שהולכת ונעלמת מהעולם? יהיו לך צרות אם תרצה לשדרג בעתיד.

אני בכלל הייתי הולך על לוח מבוסס AMD עם תושבת AM3. גם יוזיל עליויות, גם אופק שדרוג יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אם כך, האם תוכלו להמליץ לי על איזה שילוב נחמד של מעבד מרובע-ליבה של AMD ולוח תואם? המטרה היא גיימינג בעיקר.

עד 800-900 ש"ח, אפשר גם יד שניה כעקרון.

פורסם
  • מחבר

יש הבדל כלשהו בין סדרת הATHLON לPHENOM של מרובעי הליבה של AMD?

לא טרחתי לבדוק אבל זה נראה כאילו ברוב מעבדי הPHENOM יש CACHE גדול יותר וכו'..

האם יש הבדל ניכר למשחקים ולOC? או לפחות כזה שמצדיק את הבדל המחירים?

פורסם

לסדרת ה-Athlon II אין Cache ברמה השלישית (זיכרון מטמון משותף לכל ארבעת הליבות) בניגוד ל-Phenom II.

עבור משחקים, בגדול אין הבדל, אבל זה תלוי בשני גורמים:

1. מה הרזולוציה שאתה משחק בה. ככל שאתה משחק ברזולוציה גבוהה יותר כך חשיבות המעבד פוחתת וחשיבותו של כרטיס המסך עולה.

2. מה סוג המשחקים שאתה משחק בהם. רוב המשחקים "מסתמכים" יותר על כרטיס המסך, אך יש גם כאלה שעבורם יש צורך במעבד חזק.

לשימושים כללים + משחקים באופן כללי (ולאו דווקא משחק אחד או שניים ספציפיים שאולי להם יש דרישות מיוחדות) שילוב של Athlon II x 4 וכרטיס מסך מתאים יהיה משתלם מאוד.

פורסם
  • מחבר

כרטיס המסך שברשותי הוא GTX460, כך שהחלק הזה מכוסה.

אני משחק הן במשחקים שלא צורכים יותר מדי עוצמת CPU כמו COD והן במשחקים שזוללים הרבה יותר מעבד כמו BFBC2 למשל, כרגע המעבד שיש לי הוא E5200 על 3GHZ, כך שכך או כך - אני צריך לשדרג אותו.

כמו שבטח הבנתם אני מעוניין בהחלפת מעבד ולוח אם בלבד, מכיוון שכ. המסך, הזכרונות ושאר הירקות משרתים אותי בצורה מספקת.

אז בואו נצא מנק' הנחה שאני רוצה עוצמה סולידית בCPU DEPARTMENT כי כ. מסך חזק כבר יש לי, האם הATHLON II X4 יספיק?

הרז' בה אני משחק היא 1680*1050.

פורסם

כן, ה-Athlon II x 4 יספיק.

בקשר לזכרונות, הפלטפורמה הנוכחית שלך עובדת עם זיכרון DDR2, פלטפורמה מבוססת על תושבת AM3 עובדת עם זיכרון DDR3 ולכן לא תוכל לנצל את הזיכרון הקיים. אולם, קיימות שתי אפשרויות:

1. למכור את הזיכרון DDR2 שברשותך (לא חושב שתתקשה למכור) ולנצל את הכסף לקניית הפלטפורמה החדשה.

2. אם אתה לא מתכנן שדרוג של המעבד בתקופה של השנה-שנה וחצי הקרובות, ניתן לקנות לוח אם מבוסס תושבת +AM2 כך שמצד אחד שוב תאבד את אופק השדרוג התיאורטי, אך תוכל להמשיך להשתמש בזיכרון DDR2 הקיים אצלך. אני חייב לציין שהאפשרות הזאת לא שונה בהרבה מהישארות עם לוח האם והזיכרון שלך ושדרוג המעבד בתושבת 775 בלבד. בשני המקרים מדובר על פלטפורמה מתיישנת.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין ממש בהתעסקות עם מכירת החומרה הקיימת, מה גם שסטיק אחד הוא זכרון VALUE בסיסי של OCZ, והסטיק השני הוא זכרון בעל אותם SPECS בדיוק, אבל מבית חברה שונה ופחות מוכרת, שאני כרגע לא זוכר את שמה (לא בבית) וקשה לי להאמין שמישהו ירצה לקנות את זה במחיר נורמאלי.

כך או כך, התעסקות עם מכירת הזכרון ומה לא רק יגביר את ההוצאות פה.

אולי רכישת Q6600 G0 ואיזה לוח אם של GIGABYTE שיאפשר לי OC נורמאלי (הלוח הנוכחי לא מאפשר העלאת מתחים) יתן לי את הביצועים הדרושים?

ברמת העקרון, שדרוג לוח האם והמעבד שעליהם אנחנו מדברים כרגע יהיה השדרוג האחרון שלי לשנים הקרובות, כך שסביר להניח שהשדרוג הבא יהיה לוח אם, זכרונות ומעבד חדשים לגמרי שיהיו כנראה משהו חדשני שיצא רק בשנים הבאות.

פורסם

אני לא בטוח ש-Q6600 + לוח אם נכנסים במסגרת התקציב (אבל אני לא מעודכן במחירים).

אם כבר מחליפים מעבד + לוח אם (בהודעות הקודמות לא שמתי לב ולא התייחסתי לכך שאתה בכלל מעוניין להחליף את לוח האם הקיים שלך), הייתי עדיין ממליץ לעבור לפלטפורמת AMD.

ניתן לרכוש את ה-Athlon IIx3 440 - כאמור, מבחינתך יותר חשוב כרטיס המסך ובנוסף אתה מקבל פה ליבה פיסית נוספת גם למשחקים וגם לשימושים כלליים, בהחלט מעבד משתלם.

ניתן לשלב לו לוח אם בתושבת +AM2 כך שתוכל להישאר עם ה-RAM הקיים.

ככה לא תצטרך להתעסק עם מכירת חומרה, משהו שאתה לא מעוניין בו, ומצד שני עדיין ישאיר לך אופק שדרוג מעבד גדול יותר בהשוואה לתושבת 775. לדוגמה, תושבת +AM2 תומכת בכל דגמי מעבדי AMD הקיימים היום, כך שבכל זאת יש מגוון גדול יותר של מעבדים לשדרוג עתידי במהלך השנתיים הקרובות אם בכלל יעלה בכך הצורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים