עבור לתוכן

לבעלי חיבור ושיתוף אינטרנט בכבלים עם חייגן - בלבד - אנא עזרו לי

Featured Replies

פורסם

נאמר לי מפורשות ממספר גורמים - שהספקיות העושות שימוש בחייגן ועם L2TP - אינן מאפשרות ( מדובר בתהליך שבוצע/מתבצע בהדרגה )

חיבור מספר מחשבים במקביל לאינטרנט - דרך ICS פשוט, - וכי יש צורך בROUTERים - ספציפיים שמיועדים לעבוד עם L2TP.

אכן אצלי - הכל מקונפג בדיוק כמו שצריך ( ! ) - ופתחתי על כך מספר THREADים בפורומים שונים ( ישראל והארץ ) - המסקנה המתבקשת ( ושוב זה גם נאמר לי מגורמים מקצועיים - OFF THHE RECORD שכזה ) - היא שאין מנוס מרכישת ROUTER ייעודי לעניין.

בבירור נוסף - מספר ה ROUTERים / מגוון המכשירים המיעודים לתשתית הכבלים ( בארץ ) לעומת ל ADSL הוא זניח.

ויעצו לי - דרך חברת 2PLUS ( חברה אליה מפנים מחברת הכבלים - והם בלבד - שנשמעו ממש בסדר ) - לרכוש ( הכי זול ממה שיש להם להציע ) ROUTER של BYLLION ( ? ) המיועד ,בין השאר, לרשת הכבלים ב L2TP - ובא עם חמישה PORTים ו FIREWALL מובנה...

-750 ש"ח - כולל "התקנה" / ייעוץ / תמיכה וכול',... - לא ניתן לקנות מהם בנפרד :(

אין שום מכשיר אחר בארץ במחיר דומה המספק מענה מיידי לעניין.

מבחינה עקרונית - זה יסדר לי הכל, - אבל זה כרוך בזריקת ה HUB :(, ובתשלום של 750 ש"ח :( ...

השאלה שלי היא כזו - האם יש בפורום זה - אנשים בעלי חיבור אינטרנט מהיר בכבלים ( אצלי זה מערוצי זהב ), המחוברים דרך ספקים העושים שימוש בחייגנים - ( דוגמת נטויזן - מה שיש לי, ואחרים ) - אשר ה ICS הפשוט והרגיל - או פתרון תוכנתי ( מצידי שעולה כסף ) אחר - נותנים להם את האפשורת לגלוש ממספר מחשבים המחוברים בו זמנית - דרך HUB/SWITCH

כמו כן - האם מישהו מכיר את 2PLUS / או את הפיתרון שהיעו לי?

- אם כן - איך - וכיצד - ובדיוק מה הם עושים.

נא לא להפנות אותי למדריכים ONLINE ולמדריכים שמופיעים פה - הם לחלוטין כבר לא רלוונטיים - אנא ספרו בדיוק איך מוגדר אצלכם העסק ( בצורה שלא "תסגיר" פרטים כמובן :) )

שוב - אני מפנה שאלה זו לבעלי חיבור כבלים בלבד - לאנשי ה ADSL - תודה מראש - אך לא מדובר באותה סיטואצייה כלל וכלל...ובעדיפות אנשים בעלי חייגן

אודה על שיתוף פעולה - כי לפי מה שאני הבנתי - אני ממש ( אבל ממש ) לא לבד בעסק הזה - ואני כבר כמעט חודש תקוע בלי אינטרנט בחדרים ( וזה ממש מכביד על העבודה שלי )

בתודה רבה רבה מראש...

MEK

נ.ב. - למי שזה עוזר לו - יש לי MOTOROLA SURFBOARD SB4101 כמודם - המחובר למחשב המחובר לHUB ואליו מחשבים נוספים

- כאמור הכל עבד למשך שנה וחודשיים - מהם 8חודשים עם נטויזין - ופתאום לפני מספר שבועות לא ניתן לגלוש יותר.

- מצטער אם נראה כי אני שואל שאלות זהות בפורום - אך הן לא...

פורסם

אני עם 012 בערוצי זהב וחייגן L2TP עם ICS והאב פשוט (שמחובר בכרטיס רשת נפרד) ועובד בלי בעיות.

איש מ2Plus בא והתקין לי את המודם בזמנו כשהתחברתי אליהם. סה"כ ההתרשמות שלי מהם היא שזה חברה קבלנית רגילה... לא לפה ולא לפה - האיש שלהם הציע לי לעשות רשת אלחוטית ב1800 ש"ח ל3 מחשבים, שסה"כ זה מחיר קצת יותר מרגיל (אני מניח שזה משהו כמו 1000 לראוטר+access waypoint והכרטיסי רשת אלחוטיים סה"כ 600 ועוד 200 רווח). שוב, נשמעים לי הוגנים ולא לפה או לפה. מה שכן 750 לראוטר פשוט לצרכים שלך, אם זה ביתי, נשמע לי יקר מדי.

פורסם

אני מנסה להבין את הבעיה אבל משהו לא מסתדר לי ויש לי כמה דעות:

1) אם למחשב X יש אינטרנט אז לא משנה סוג החיבור - הוא יוכל להעביר אותו למחשב Y

2) יש פה תראד עם המלצה לראוטר זול עם תמיכה ל L2TP:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=50825

3) מישהו ציין פה בעבר שהוא הוריד מדריך מאתר מוטורולה להפיכת המודם לראוטר - תבדוק את זה.

פורסם

אני דיברתי על המודם שלי (SB5100). ניתן להוריד באתר של מוטורולה (חיפוש בגוגל יוביל אותך למקום הנכון) מדריך משתמש למודם. אני לא ניסיתי אז אני לא יודע עד כמה זה עובד וחשוב ביותר - אני לא חושב שזה עובד עם חייגן. או יותר נכון - יעבוד, אבל עדיין מחשב מסויים יהיה צריך "לחייג" וליצור חיבור בעצמו, ואז הוא צריך להיות השרת. בעבר ניתנה קונפיגורציה בפורומים (ואולי גם במדריך שיש פה לגבי רשת ביתית בדפי האתר) למעין רשת שכזו, שכולם שרתים.

פורסם
  • מחבר

לגבי המודם - קראתי את ה GUIDE מזמן - הדבר אינו ניתן לביצוע.

( כן, הוא יכול לתמוך בעד 31 מחשבים + 1מUSB - אבל זה לא מצריך רק עדכון FIRMWARE - שאגב אינו בנמצא באתר - ואיני מתכוון להוריד עדכון FIRMWARE למודם כזה מאתר שאינו אתר חברת האם )

לגבי ההעברה של האינטרנט - אז במקרה שלי - עובדה - זה לא עוזר :( - זה לא עובד, זה עבד וזה פשוט כבר לא, - משהו במפורש השתנה אצל ערוצי זהב / נטויזן - כי אצלי לא השתנה דבר - הUPDATEים של XP - לא גרמו לכך ( ! )

לגבי ה ROUTER - ה"זול" - נאמר לי במפורש מלמיר שהמודם אינו מתאים לכבלים - וגם אם יש טענה כי ייתכן וFIRMWARE חדש יצא וייתן תמיכת L2TP עתידית - אני צריך משהו די במיידי ( וגם לא סומך על זה שבאמת תצא קושחה שכזו )

והבא בתור - מבחינת כסף - זה רק מה שהציעו לי מ 2PLUS

אל הבחור ש 2PLUS התקינו אצלו משהו - לא הבנתי אם יש לך משהו "פשוט" כמו HUB וכמה מחשבים - איך 2PLUS קשורים לתמונה?

אתה בטוח שאין לך ROUTER או SWITCH מיוחד שניתן לך ע"י 2PLUS?

שוב - צריך עזרה אנשים - ממש חשוב - ועוד תגובות אם ניתן מאנשים במצב זהה...

MEK

פורסם

לגבי ההעברה של האינטרנט - אז במקרה שלי - עובדה - זה לא עוזר :( - זה לא עובד, זה עבד וזה פשוט כבר לא

זה פשוט לא מובן לי (המצב ש X פתאום לא יכול להעביר ל Y).

אתה רוצה לרשום את ההגדרות שלך פה?

אולי באמת היה שינוי אצל חברות הכבלים - אבל יכול להיות שגם שינוי קטן אצלך ישנה את המצב.

פורסם

אל הבחור ש 2PLUS התקינו אצלו משהו - לא הבנתי אם יש לך משהו "פשוט" כמו HUB וכמה מחשבים - איך 2PLUS קשורים לתמונה?

אתה בטוח שאין לך ROUTER או SWITCH מיוחד שניתן לך ע"י 2PLUS?

בטוח. התקנה רגילה של אינטרנט כבלים.

פורסם

sxs, יצא לך או למישהו שאתה מכיר להתנסות עם הראוטרים האלו?

פורסם

לא, עדיף לשאול את בעל החנות ולסדר אפשרות החזרה במקרה שזה לא יפעל

פורסם

אני גולש עם הכבלים (ערוצי זהב) ועם נטוויזן ועם חייגן (אני לא ממש יודע איזה - יש כמה סוגים ??)

בנוסף אני מחובר למחשב שני שגם גולש באינטרנט בלי שום בעיה (שניהם מחוברים ברשת הכי פשוטה - ה WIZARD של WINXP )

שני המחשבים גולשים בכיף בלי שום בעיות - ככה שאני לא יודע אם זו תצורה כמו שלך אבל אצלי זה עובד

אם אתה רוצה פרוט על משהו בהגדרות שלי תשאל -

פורסם
  • מחבר

וואו - הרבה יותר זול ממה שחשבתי - מישהו קנה מהם משהו ( אמינים? )

והאם מישהו השתמש שם באיזשהו ROUTER שגם מתאים לכבלים?

בכל מקרה - תודה רבה - לא ידעתי על קיום האתר הזה ( גם משלוחים זולים :) )

בכל מקרה - מחיפוש מפרך ( והתחשבות בבעיות אספקה של יצרנים מסויימים בגלל השביתות )

מה דעתכם על זה?

http://www.top100.co.il/Product.asp?Pid=2614&Cat2Cat1ID=47&Cat2ID=191

( ויש לי מה לעשות עם היציאה למדפסת... )

תודה רבה מראש - ועוד אנשים - אנא שתפו אותי - באיך אתם משתפים את החיבור :)

MEK

פורסם

רגע...אי אפשר לשתף את האינטרנט כאשר עוברים לחייגן כבלים?

אין לי ראוטר, עכשיו אני משתף דרך ICS ואמרו לי שתבל עוברת לשיטת החייגן :-\

פורסם
  • מחבר

אנשים,

באתר של למיר - ( וכך גם נאמר לי מאיש מכירות שלהם ) - נאמר לי מפורשות - שגם הROUTERים עליהם מצויין כי יש תמיכה ב L2TP - ווPASS THROUGH - וכדומה - מה שכביכול אמור להתאים לי,, - אינם מתאימים - ואינם מיועדים לתשתית האינטרנט המהיר בכבלים הארץ... :(

יש למישהו פיתרון / הארה / הערה וכדומה?

אם יש פה מישהו שמתחבר עם ROUTER - וחולק מספר מחשבים בחיבור לאינטרנט עם מכשיר שמצויין עליו כי הוא תומך ב L2TP וכדומה ( אלו שעולים גם - 300-400 ש"ח )

אשמח - אם תכתבו על התנסוייותכם...

MEK

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים