עבור לתוכן

בעיה עם פירמוט (קשורה ללוח אם ולהארד דיסק)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים...

אני צריך קצת עזרה ולא הצלחתי לחשוב על מקום טוב יותר להעלות את השאלה שלי... אז ככה:

יש לי מחשב יחסית ישן, הוא בן איזה 5 שנים ככה, אני חושב שהמפרט לא רלוונטי.

לפני שנה בערך קניתי הארד דיסק 320 ג'יגה של WD, אבל משום מה, למרות שהלוח שלי אמור לזהות SATA ההארד דיסק לא עבד.

עשיתי דבר פשוט ושלחתי אותו לאיזה חנות מחשבים שיסדרו את העניין הזה...

אין לי מושג מה הם עשו ומה לא, ביקשתי שההארד דיסק החדש יהיה כונן ניפרד במחשב, כך שC = הHD הישן ו-D = החדש.

אני רוצה לפרמט את המחשב, וכשאני מתחיל ועולה המסך שבו אני בוחר איזה כונן למחוק והאם למחוק (הכחול הזה ממש בהתחלה)

אני רואה שם רק את כונן C... מה שמעלה בי את השאלה מה יקרה אם אני אמחק את C?...

האם עלולים להיות בו קבצים שאמורים לזהות את כונן D? כי אם אני מבין נכון אחרי הפירמוט של C המחשב יתעלם לחלוטין מקיומו של ההארד דיסק ה"חדש"...? ואם כך הדבר אז יכול להיות שכל המידע ששמור אצלי בD ימחק קיבינימט?...

מה לעשות?...

אני בצבא ולא רוצה לשלוח מחר את המחשב לתיקון כי אני רוצה אותו לסופ"ש, לעומת זאת אין לי איך לשלוח אותו באמצע השבוע כשאני לא נמצא.

תודה.

עריכה: אני לא מעוניין בפירמוט של כל המחשב, אלא של החומר הנמצא על C בלבד... זה הכונן שהווינדוס יושב עליו.

פורסם

אתה מפרמט רק את מה שאתה בוחר לפרמט.

דרך אגב, פירמוט הוא רק סידור מחדש שלך כמה נתונים ב meta data של מערכת הקבצים - הוא לא באמת "משמיד" מידע. המידע "נעלם" כאשר כותבים על הסקטורים שהוא נמצא בו אחרי זה.

גם פורמט מלא הוא אותו תהליך שגם מלווה בchkdsk עמוק על הדרך.

העובדה שאתה לא רואה את הקבצים והתיקיות לא אומר שהם לא שם.

כמובן שבכלל אין שום קשר בין זה לבין התקנת מערכת הפעלה.

אם אתה מתקין XP היא לא תדע לזהות דיסק קשיח שהוא SATA בגלל חוסר תמיכה מובנה של AHCI (בניגוד לויסטה ו7 שבאו אחריה).

זאת כנראה גם הסיבה, בין היתר שלא ראית את הדיסק (למרות שלעדתי פשוט לא ידעתי שצריך לקבוע לו טבלת מחיצות ומערכת קבצים עם הקצאת אות לפני שניתן לגשת אליו מעמרכת ההפעלה כמו כל התקן איחסון אחר).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אבל אני לא מבין כל כך את הקשר בין מה ששאלתי למה שאתה אומר.

בוא נעזוב בצד את המערכת הפעלה ומה המשמעות של פורמט למחשב, אני בסך הכל רוצה להבין האם פירמוט של כונן C יגרום לאי יכולת להשתמש בכונן D (מה שנישמע לי מאוד הגיוני כי אם יש קבצי מערכת שנותנים למחשב וללוח אם שלי את היכולת הזאת הם כנראה נמצאים שם), והאם ברגע שאני מפרמט את C אני מפרמט גם את D איכשהו (מה שנישמע לי פחות הגיוני). אני מחפש אישור לזה מבנאדם קצת יותר מנוסה ממני.

ראיתי כבר SATA עובד עם winxp בלי יותר בעיה, ואני לא חושב שהפער הוא חומרתי, ככל הנראה יש קבצי מערכת שקשורים ללוח אם שאני אמור להתקין על המחשב או משהו אבל הדיסק שקיבלתי עם הלוח לפני טריליארד שנה לא ממש תרם לעניין.

אם יש הצעות איך להתמודד עם הפער הזה ולאחר הפירמוט ל"גרום" למחשב להכיר גם בכונן D איכשהו, אני אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

אם בחרת לפרמט מחיצה מסויימת, רק היא בלבד תעבור את התהליך.

XP יעבוד עם AHCI בתנאי שיהיה אחד מהשלושה:

א. תטמיע את הדרריבר התקנה ע"י לחיצה על F6 (כמו התקנת בקר SCSI).

ב. הגדרת תאימות לאחורה בביוס לפני ההתקנה.

ג. שילוב הדריבר בהתקנה עצמה ע"י כלים כמו nLite.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, זה נותן לי קצת יותר בטחון...

אתה יכול לבחור את הדרך היותר פשוטה ויותר בטוחה מבין השלושה שציינת ולהגיד לי בדיוק איך עושים את זה?...

פורסם

הכי פשוט זה שיטה ב'. כמובן שצרך לקחת בחשבון שבמקרה הזה אי אפשר להשתמש ב native features של SATA כמו NCQ או hotswap אחרי התקנת מערכת ההפעלה.

איך עושים את זה? קודם כל פותחים את החוברת או PDF של הלוח אם ולקרוא שם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אז המידע לא ימחק ואני כמעט יודע איך להחזיר את הכונן לכשירות :P

מגניב... תודה רבה לך :) אם יהיו לא בעיות נוספות אקפיץ את הדיון.

שבת שלום. :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים