עבור לתוכן

שירותי סריקת תמונות - מחפש המלצות מנסיון אישי

Featured Replies

פורסם

שלום,

בזמנו רכשתי סורק ביתי פשוט במטרה לסרוק ולהפוך את כל כמה אלפי תמונות הפילם הישנות

מהאלבומים בבית הורי - לדיגיטליות.

עם הזמן (כלומר לאחר שסרקתי אלבום בודד וקטן)

הבנתי שלעשות את זה ידנית ובאמצעות סורק ביתי - יהיה סיוט מתמשך ויגזול זמן ומאמץ רבים.

עברו כמה שנים והחזון שחלמתי עליו התגשם:

כעת ישנם שירותי סריקה אוטומטיים, שליח בא ולוקח את כל האלבומים, סורקים ומחזירים.

עד כמה שראיתי מחיפושים קצרי- קיימים כמה וכמה גופים \ בתי עסק שמספקים שירותי סריקה שכאלה;

אני מחפש המלצה ממישהו שכבר התנסה ויכול להזהיר או להמליץ על שירות ספציפי.

מדובר בעסקה של כמה אלפי שקלים (לכמה אלפי תמונות) ולכן אני לא ממהר להחליט על הראשון בגוגל

ומעדיף לחפש המלצות מבעלי נסיון.

אם אחד מכם הוא בעל נסיון בנושא - אשמח להתרשמות \ המלצה \ אזהרה לגבי השירות שבו השתמשתם:

- מה שם העסק \ קישור לאתר של העסק

-התמונות הסרוקות: מהו הפורמט שבו הן נשמרו, מה הרזולוציה שלהן

ומה והתרשמות שלכם לגבי איכות הסריקה באופן כללי - האם אתם מרוצים מהתוצר הסופי?

-האם היו מקרים של איבוד תמונות?

(יש לנו המון תמונות בגדלים שונים ומשונים וחלקן לא מסודר באלבומים בכלל)

- מחיר \ הנחה משמעותית לכמות גדולה של תמונות?

- לוגיסטיקה (יש שליח שלוקח ומחזיר את התמונות? כמה זמן לקח כל העניין וכמה תמונות היו בסה"כ?

על איזו מדיה דיגיטלית התוצר הסופי נמסר?)

תודה :hi:

פורסם

מעקב.

אני כרגע נמצא בתהליך של סריקת התמונות הישנות שלי באמצעות סורק Epson שרכשתי לא מזמן.

עד כה סרקתי למעלה מ-700 תמונות בפחות משבוע (מצטבר) של עבודה (כמה שעות כל יום).

אני סורק ב-600dpi, מה שלוקח לי יותר זמן. התוצאות טובות מאד עד כה ואני מרוצה.

התמונות הבעייתיות הן בעיקר תמונות שנשרטו או שהחלו לדהות.

בחירה בפילטר אבק+שריטות בנוסף לתיקון צבע (אופציות מובנות בתוכנה של הסורק שרכשתי) עוזרת לא מעט, במיוחד תיקון הצבע בתמונת דהויות.

את השריטות הרציניות כמעט ולא ניתן לתקן בלי עיבוד רציני בפוטושופ ויש לציין שהסריקה מבליטה שריטות קיימות גם אם הן קטנות ולא נראות לעין במבט חטוף בתמונה (כמובן אחת הסיבות לכך היא שאני צופה בתמונות בהגדלה במסך המחשב).

לגבי חברות שמבצעות את הסריקה, גם אני בררתי לגבי זה לפני התחלת הפרוייקט שלי ומצאתי את זה מאד לא משתלם (כלכלית).

התמחור הוא בערך 1 ש"ח לתמונה (כאשר ניתן לקבל הנחה מסויימת על כמות גדולה - בכל מקרה אני מניח שהם לא ירדו ממחיר של חצי ש"ח לתמונה) והסריקה מתבצעת ב-300dpi (ניתן לבצע את הסריקות ב-600dpi בתוספת תשלום).

אני כמוך צריך לסרוק אלפי תמונות (אני מעריך שמעל ל-5000, אפילו הרבה מעל) ובסופו של יום החלטתי שמדובר בהוצאה יקרה מדי לתמורה שאקבל.

כן, ברור שאני אצטרך לעבוד על זה הרבה זמן (מספר חודשים), אבל הפלוס הגדול הוא שאני עובר על כל התמונות הישנות שלי ובזמן שהסורק עובד ניתן לגלוש במקביל באינטרנט ;D.

בסופו של דבר אני לא חושב שיהיה הבדל משמעותי באיכות הסריקה בין סורק ביתי איכותי ובין שירותי הסריקה השונים, ובסריקה ביתית יש את היתרון של שליטה מלאה באילו הגדרות להשתמש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים