עבור לתוכן

Phenom II X6 1090T

Featured Replies

פורסם

בדף הראשי של האתר יש כתבה יפה על המעבד :xyxthumbs:

ואני שואל את עצמי - האם יכול להיות שמעבד של 6 ליבות AMD מקבל ציון יותר נמוך ממעבד I7 עם 4 ליבות OC 4Ghz ?

מעבד AMD של 6 ליבות על 4.46Ghz - מקבל ציון של 2991 בCPU כאשר מחשב I7 על 4Ghz מקבל 3000+ - מדובר ב CPU TEST1 ב Vantege..

פורסם

למה שלא יהיה הגיוני? ארכיטקטורה שונה. תדר של מעבד אחד אינו כמו תדר של מעבד אחר.

וחוץ מזה שזה מבחן סינתטי שלא אומר כלום.

פורסם

^ 1+. ובנוסף, כמו שחוזרים ומדגישים באינספור דיונים בפורום. יותר ליבות לא תמיד אומר יותר "ביצועים". הכל תלוי שימוש ויישום. כאשר יש לך שימוש "אמיתי" (בניגוד לסינתטי), לדוגמה קידוד ווידיאו או רינדור אנימציה, אז מחפשים מבחני ביצועים ספציפיים כדי להשוות איזו מערכת היא המשתלמת ביותר.

פורסם

- רוב המבחנים בכתבה היו סינטטיים.

- היה שוני בכרטיסי המסך בין מכונות אינטל ומכונות AMD ומכאן שאסור להסתמך על GPU SCORE או על תוצאות משחק באף מבחן.

- מחירי המעבדים של אינטל הם פי 3.5 ופי 2 לעומת הפנום.

כאשר באים לסקור ביצועי מעבדים, חובה להסתמך על מבחנים אמיתיים של אפליקציות אמיתיות למשל קידוד, משחקים, ביצועי שרת, הצפנה, וירטואליזציה, פיתוח וקומפילציות, מתימטיקה וחישוב ועוד קריטריונים אחרים. מבחן מקיף שכזה יכול לתת תמונה אמיתית של ביצועי המעבד. בכל מקרה, לא קובעים חד משמעית כמה מעבד חזק על סמך מבחנים סינטטיים ובודאי לא על מבחן אחד, אחרת היה אפשר להסיק הפוך מהמבחן הזה לדוגמא:

http://tinyurl.com/39sop63

אתרים אחרים ומבחנים אחרים שבדקו והשוו, החמיאו למה שהפנום X6 מביא איתו. ביצועים כמו למשפחת i7, מחיר נמוך ממעבדי i7 דומים בביצועים, צריכת הספק נמוכה, טמפרטורת עבודה נמוכה. אתה מוזמן לדפדף בקישור שנתתי לך ולראות מגוון של בדיקות.

בנוסף הנה עוד מבחן רציני ומקיף:

http://www.lostcircuits.com/mambo//index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=42

השורה התחתונה היא - בכל מקום שיש הצדקה לבחירת i7, ישנה גם הצדקה לשקול את ה-X6 ולרוב, התמורה שהוא יתן, יחד עם הפלטפורמה שעליה הוא מתבסס, תהיה עדיפה ממה שה-i7 מציע.

פורסם

אני בדעה להעיף את כל המבחנים הסינטטיים בביקורת. כל ביקורת שאני פותח, העמוד היחידי שאני מסתכל בו זה ביצועים קידוד ומשחקים כי קידוד מושפע ממעבד, משחקים בעיקר מכרטיס המסך. כל המבחנים הסינטטיים שבאים לתת "נפח" לביקורת, חסרי משמעות בדר"כ.

וגם אז, תוכנת קידוד X שבגרסתה הנוכחית לא מנצלת ריבוי ליבות יכולה פתאום בגרסה שיוצאת עוד שבוע לתמוך בניצול 4 ליבות או 6 ליבות או בכלל "כל המרבה, הרי זה משובח" ואז יצא שעל סמך מבחן "אמיתי" של תוכנה X קניתי מעבד שבסוף יתאים לי פחות ממעבד אחר לדוגמה.

כך שלדעתי תמיד צריך להסתכל רק על מבחני אמת ועל המכלול השלם ולא על בדיקה אחת של משחק או תוכנת כיווץ/קידוד כולשהי.

פורסם

+1

וגם +1 על מה שרשם בור ועם הספר, להקפיד על כרטיסי מסך זהים בשביל השוואות נכונות במשחקים ובישומים שמושפעים (ולו קצת) גם מכרטיס המסך הקיים במערכת.

פורסם

1+1=2

רק רציתי לבדוק אם סוף סוף אפשר לכתוב פה תגובות,

פורסם

קראתי המון מבחנים וקשה לי למצוא סיבה לקנות מעבד זה.

באותו מחיר ניתן לקנות מעבד 4 ליבות אינטל שבדברים שלא מנצלים הרבה ליבות עדיף על ה AMD 6, ובדברים שכן מנצלים, זהה לו, ובמקרים מסוימים מהיר ממנו.

תבדקו תוכניות מקצועיות של גרפיקה/אודיו/וידאו, כגון Cubase, 3dsmax וכו', ותגיעו לאותה מסקנה.

פורסם

השאלה שהרבה אנשים מתעלמים ממנה היא "מה הפער" לאחר שהם רואים פער בטבלה כולשהי.

אתרי ביקורות מותחים טבלאות או מגדילים מספרים כדי שתראה בכלל הבלים גם אם זה שנייה ואז הגרף נראה ככה שמעבד אחד הסקאלה שלו מגיעה לקצה בעוד של המעבד השני היא עד החצי.

הרבה פעמים אני רואה אנשים אומרים "מעבד X יותר טוב ממעבד Y בהרבה" ואז אני נכנס לביקורת ואני רוא שה"הרבה" הזה זה במספרים של שניות.

מכאן, שאם מעבד מסויים כיווץ שיר בעוד 10 שניות ועולה עוד 500 שקל שווה את המחיר ? לא. לכן הרבה אנשים שאני מכיר עובדים ד היום עם פנטיום 4 פשוט כי בינו לבין CORE I כולשהו יש פער של שניות או אפילו דקה. זה המון על גרף בביקורת, אבל כלום במציאות אם אתה לא איזה סטודיו לכיווץ שכל היום אתה מכווץ דברים וזה לדוגמה כמובן.

דבר שני הוא מחיר. נגיד וחשוב לך הפער של שניות. כמה תהיה מוכן לשלם על פער של 20 שניות בכיווץ או עוד 5 FPS במשחק ?

הרי חשוב לקבל 30 FPS, נכון ? רצוי 60 נכון? רוב הכרטיסים כיום נותנים ביצועים מדהימים ובביקורת רואים שאחד נותן מעל השני, אז זה אומר שעדיף לקנות אותו? לא. אם תקבל 45 או 40 FPS זה לא ישנה לך כלום, רק אם ההבדל הוא עד ה-30FPS כדי שיהיה לך בכלל משחק זורם, אז ישנה עדיפות לכרטיס זה על פני אחר ובמעבדים אותו דבר.

סיכום:

חשוב לשים לב כמדובר בפער, מה ההיגיון אומר על הפער הזה מול המחיר. האם תהיה מוכן לשלם עוד כמה מאות שקלים (וב AMD מול INTEL זה מגיע גם להרבה יותר כי לוחות ל-AMD זולים יותרפר מבחר FEATURES מסויים) כדי לקבל את אותה תוספת שניות זעומה שלא תרגיש אף פעם בשימוש יומיומי.

פורסם

קראתי המון מבחנים וקשה לי למצוא סיבה לקנות מעבד זה.

באותו מחיר ניתן לקנות מעבד 4 ליבות אינטל שבדברים שלא מנצלים הרבה ליבות עדיף על ה AMD 6, ובדברים שכן מנצלים, זהה לו, ובמקרים מסוימים מהיר ממנו.

תבדקו תוכניות מקצועיות של גרפיקה/אודיו/וידאו, כגון Cubase, 3dsmax וכו', ותגיעו לאותה מסקנה.

קודם כל אני מסכים עם מה שאלכס כתב. בעבודה יומיומים במחשב כל הגרפים האלה חסרי משמעות לחלוטין.

ובכל זאת, רציתי לבחון את הטענה שלך על אחת התכניות שציינת, 3DSMAX 2010

הבאתי איתי (בשונה ממך) שלוש תוצאות מאתרים שונים ברשת:

http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2010/test_amd_phenom_ii_x6_1055t_1090t_be/12/#abschnitt_autodesk_3ds_max_2010

http://www.behardware.com/articles/789-5/amd-phenom-ii-x6-1090t-1055t.html

http://techgage.com/article/phenom_ii_x6_1090t_-_amd_enters_the_six-core_arena/4

מסקנות (מהמבחן הזה בלבד):

- בכל המבחנים האלה ה-1090 שווה פחות או יותר בביצועי 3DSMAX 2010 ל-960 וה-975 של אינטל שמחירם יקר פי-2 ופי-3 בהתאמה.

- במבחני ה3DSMAX 2010 שהראיתי, ה-1090T מהיר יותר מכל מעבדי אינטל עם תג מחיר דומה (860, 930, 940)

- רצוי לגבות טיעונים במספרים.

פורסם

^ מילים כדורבנות.

אם הייתי קונה מחשב היום (ולא אמרתי את זה מאז קיץ 2007 !) הייתי קונה מחשב עם מעבד AMD Phenom II X6 1090T וחוסך כסף+6 ליבות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים