עבור לתוכן

איחוי דיסק - הסוף לספקולציות..טוב או לא טוב לבצע ?!

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים

א-לא ידעתי לאן להפנות את הנושא לכן העדפתי לשאול כאן = בפורום הכללי.

ב-איחוי דיסק.הרבה נאמר נכתב או סופר על הפעולה הזו.ישנם הטוענים שמדובר בפעולה חיונית שיש לבצעה כדי לשמור על ביצועי המערכת וההארד דיסק.

ישנם הטוענים שמידי פעם איחוי עלול לגרום לבעיות של אי יציבות במערכת כמו מסכים כחולים לפתע תקלות שקורות פתאום וכו'.

רוצה לשמוע את דעתכם ואני מניח שהיא מבוססת בידע מצטבר או ניסיון.

מה היתרונות ? מה החסרונות ? מה עדיף,הכלי המובנה של חלונות לאיחוי הדיסק או להשתמש בתוכנה שכולם ממליצים עליה = smart defrag

מודה לכם מראש ואשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

זאת שאלה שמתאימה לפורום אחסון.

defrag עוזר רק לכוננים מכנים (מבוססים דיסק מגנטי לרוב) כי הוא גורם לכך שהמידע של כל קובץ לא נחתך בין איזורים פיזים שונים והראש קריאה לא צריך לקפץ ממקום למקום (לוקח המון זמן).התוכנות שעושות את זה לרוב מעתיקות מידע ממקום למקום אז הסיכוי פגיעה נמוך יחסית כי התוכנה לא כותבת מעל איזור מסויים עד שהיא מעדכנת את הFAT ואם מפריעים לה בעדכון הFAT יש גם העתק שלו שמצביע על המיקום הישן.

הדבר שאתה לא רוצה לעשות זה defrag לכונן SSD (לרוב מבוסס FLASH) כי שם המידע מפוזר בכוונה. בגלל שאין שום מנגנון מכני זמן הגישה הוא קבוע ונמוך. אין מחיר שצריך לשלם בrandom access בניגוד לכוננים מכנים.

פורסם
  • מחבר

זאת שאלה שמתאימה לפורום אחסון.

defrag עוזר רק לכוננים מכנים (מבוססים דיסק מגנטי לרוב) כי הוא גורם לכך שהמידע של כל קובץ לא נחתך בין איזורים פיזים שונים והראש קריאה לא צריך לקפץ ממקום למקום (לוקח המון זמן).התוכנות שעושות את זה לרוב מעתיקות מידע ממקום למקום אז הסיכוי פגיעה נמוך יחסית כי התוכנה לא כותבת מעל איזור מסויים עד שהיא מעדכנת את הFAT ואם מפריעים לה בעדכון הFAT יש גם העתק שלו שמצביע על המיקום הישן.

הדבר שאתה לא רוצה לעשות זה defrag לכונן SSD (לרוב מבוסס FLASH) כי שם המידע מפוזר בכוונה. בגלל שאין שום מנגנון מכני זמן הגישה הוא קבוע ונמוך. אין מחיר שצריך לשלם בrandom access בניגוד לכוננים מכנים.

א-תודה שהשבת לי ( אשמח אם יעבירו לפורום המתאים )

ב-קראתי את שכתבת אם כי אני לא כל כך בטוח שזה עונה על השאלה שלי.אני מחפש תשובות יותר בסגנון של..רמת השפעה על הביצועים ומה האפקטיביות שנובעת כתוצאה מפעולת איחוי הדיסק.כמו כן יתרונות של הפעולה לעומת חסרונות ומה האפשרות / הסיכויים לתקלות במערכת כתוצאה מהפעולה.

פורסם
אני מחפש תשובות יותר בסגנון של..רמת השפעה על הביצועים ומה האפקטיביות שנובעת כתוצאה מפעולת איחוי הדיסק.כמו כן יתרונות של הפעולה לעומת חסרונות ומה האפשרות / הסיכויים לתקלות במערכת כתוצאה מהפעולה.

משפיע על ביצועים - כן כי פעולת seek לוקחת 5-10 מילי שניות ואם אתה

למשל ניקח מצב שאתה קורא קובץ עם 100 סקטורים שמפוזר בדיסק והגודל שלו זה 16 מגה ואתה משלם 10 מילי שניות על seek והדיסק הקשיח שלך מעביר מידע בקצב של 100 מגה לשניה. אם הקובץ רציף על הדיסק אז לוקח לך seek אחד (10 מילי) ואז 16 לחלק ל100 . זה יוצא 170 מילי שניות. נגיד שהקובץ שלך מפוזר מאוד והוא בכלל צריך 100 seek זה אומר שיקח לך 1160 מילי שניות לקרוא אותו . אז במקרים קיצוניים מאוד השיפור במהירות יכול להיות פי 10 .

אין ממש סיכון אמיתי בפעולת defrag. הדבר הכי מסוכן בזה הוא אולי השימוש הגדול בדיסק עצמו אולי יכול לסכן אותו סטיסטית. בגלל שהמנגנון הוא מכני יש סיכוי מסוים שהוא יתקלקל ואי אפשר לדעת מתי זה יקרה. זה יכול לקרות גם מתי שאתה רואה סרט או מוריד קבצים. פעולת defrag אולי מאמצת את הדיסק אבל היא מונעת שימוש יתר במנגנון המכני בעתיד אז אם אתה עושה פעם בחודשיים defrag (אפילו יותר מדי) זה יכול לשפר גם את ה "שרידות" של הדיסק שלך.

אז השאלה שלך של האם defrag זה סיכון שכדאי לקחת - ברור שכן כי הפעולה תוריד את הסיכון העתידי של כשל מכאני.

פורסם
  • מחבר

משפיע על ביצועים - כן כי פעולת seek לוקחת 5-10 מילי שניות ואם אתה

למשל ניקח מצב שאתה קורא קובץ עם 100 סקטורים שמפוזר בדיסק והגודל שלו זה 16 מגה ואתה משלם 10 מילי שניות על seek והדיסק הקשיח שלך מעביר מידע בקצב של 100 מגה לשניה. אם הקובץ רציף על הדיסק אז לוקח לך seek אחד (10 מילי) ואז 16 לחלק ל100 . זה יוצא 170 מילי שניות. נגיד שהקובץ שלך מפוזר מאוד והוא בכלל צריך 100 seek זה אומר שיקח לך 1160 מילי שניות לקרוא אותו . אז במקרים קיצוניים מאוד השיפור במהירות יכול להיות פי 10 .

אין ממש סיכון אמיתי בפעולת defrag. הדבר הכי מסוכן בזה הוא אולי השימוש הגדול בדיסק עצמו אולי יכול לסכן אותו סטיסטית. בגלל שהמנגנון הוא מכני יש סיכוי מסוים שהוא יתקלקל ואי אפשר לדעת מתי זה יקרה. זה יכול לקרות גם מתי שאתה רואה סרט או מוריד קבצים. פעולת defrag אולי מאמצת את הדיסק אבל היא מונעת שימוש יתר במנגנון המכני בעתיד אז אם אתה עושה פעם בחודשיים defrag (אפילו יותר מדי) זה יכול לשפר גם את ה "שרידות" של הדיסק שלך.

אז השאלה שלך של האם defrag זה סיכון שכדאי לקחת - ברור שכן כי הפעולה תוריד את הסיכון העתידי של כשל מכאני.

סבבה לגמרי.אני עכשיו מתחיל לקבל כיוון.

אגב..אשמח אם תוכל לענות לי על " מה עדיף,הכלי המובנה של חלונות לאיחוי הדיסק או להשתמש בתוכנה שכולם ממליצים עליה = smart defrag "

פורסם

אנא הפסק לצטט הודעות שמעליך, זה ברור אל מי אתה פונה כי: א. הוא היחיד שהגיב כאן; ו-ב. ההודעה שלו נמצאת מעל להודעה שלך;

לשאלתך- יש תוכנות מומלצות בסטיקי, בין היתר תוכנה מומלצת לאיחוי היא PerfectDisk.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

תודה על תשובתך.

פורסם

סליחה אם אני מתעלק על הדיון, אבל יש לי שאלה בנושא.

מה היתרונות של תוכנות האיחוי למיניהן לעומת תוכנת האיחוי של ווינדוס? האם היתרונות הם רק בהגדרות (כמו איחוי אוטומטי וכו'), או גם ביעילות האיחוי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים