עבור לתוכן

למה לי לעבור למקינטוש? (הסבר הכי משכנע שראיתי)

Featured Replies

פורסם

http://mac-kanyon.co.il/product_info.php?cPath=267&products_id=1524

7000 ש"ח למחשב מבוסס Core 2 Duo...

כן, ממש...

אל תשכח המחיר כולל מסך איכותי מבוסס פאנל IPS, מערכת הפעלה מקורית ועוד מספר תוכנות. המחיר עדיין שחיטה, שלא תבין אותי לא נכון, אבל צריך להסתכל על החבילה הכוללת. כמו כן מאק זה סמל סטטוס ועל סמל סטטוס משלמים.

• תגובות 67
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מו כן מאק זה סמל סטטוס ועל סמל סטטוס משלמים.

סמל סטאטוס זה בגדים מאוד יקרים, מכונית יוקרה וכו'. אלו ימשכו אליך בחורות, (מסוג מסוים) עסקים לעיתים אם אתה איש עסקים, וכו'.

מחשב הוא לא סמל סטאטוס כמו שנדמה לאחוז קטן של דבילים. מחשב הוא כלי עבודה/בידורי. ולא מושך אף אחד כמו מה שלעיל, אלא רק עוד דבילים מאותו הסוג.

פורסם

תגיד את זה לשורצי בתי הקפה בת"א

פורסם

אלו בדיוק הם האחוז של הדבילים שדיברתי עליהם. והם קיימים בכל מקום בעולם, לא רק בת"א. (אלו החושבים שקניית מק יקר הופך אותם לאנשים ברמה גבוהה מסוג מסוים. כאילו כמעט כל אחד, לא יכול להרשות לעצמו לקנות את אותו המק, אלא רק הם)

ודרך אגב, אותם אנשים היו קיימים גם לפני שאפל הוציאו מחשב נייד לפני מספר לא רב של שנים. ואז בכלל, הסמל "סטאטוס" שלהם שכב בביתם, בלי שהרבה יכלו לראותו פרט לשאר חבריהם הדבילים.

הפרק הזה של רמזור צוחק על אותם טיפוסים.

http://www.mako.co.il/mako-vod-keshet/ramzor-s2/VOD-770d2c238a92421006.htm

עריכה: בשביל שדבר מסוים יהיה סמל סטאטוס, הוא חייב להיות מאוד יקר, באופן כזה, שרוב האנשים לא יכולים להרשות אותו לעצמם. (ולא אי בחירה בו, בגלל העדפה אישית, או בגלל שיש מוצר מקביל ולא פחות איכותי במחיר יותר זול) זה לא המקרה במק, שעדיין רוב האנשים כן מסוגלים לרוכשו, אך מעדיפים שלא מהסיבות שהזכרתי.

פורסם

וזה בדיוק מק. יקר שלא לצורך, מעבר לכל תמחור הגיוני של מוצר מקביל ברמתו.

פורסם

מישהו שמשוויץ בפרארי שלו אני מבין. מישהו שמשוויץ בג'ינסים שלו אני עוד יכול להבין (כאילו, אם עדיין הייתי בן 14).

מישהו שמתלהב מהשעון אומגה שלו אני יכול להבין (בערך, זה עדיין טיפשי להחריד לדעתי)

אבל מישהו שמשוויץ במק שלו? הוא סתם יצא פראייר.

פורסם

למה להשוויץ במחשב זה יותר טיפשי מאשר להשוויץ בשעון, בגד או מכונית? ???

פורסם

אני לא טוען שזה יותר טיפשי או פחות טיפשי.

אני פשוט אומר שמבחינתי (בתור אדם בעל עניין וידע [אך צנוע להחריד]) בתחום המחשבים,

אם אני אראה מישהו שמשוויץ במק שלו אני פשוט אחשוב שהוא פראייר טיפש ושהיה אפשר

להשיג מפרט טוב באותה מידה אך זול יותר (או באותו מחיר אך חזק יותר) אם היה קונה PC

פורסם

הבנתי אותך.

כמו שיחשוב בן-אדם שמבין בבגדים או בשעונים כאשר יראה אדם משוויץ בג'ינס/שעון יקר, אך נחות מבחינת איכות?

רוב האנשים הם לא בעלי ידע במחשבים, אז מבחינתם מחשב "יוקרתי" ושעון "יוקרתי" לא שונים מהותית.

פורסם

אני לא טוען שזה יותר טיפשי או פחות טיפשי.

אני פשוט אומר שמבחינתי (בתור אדם בעל עניין וידע [אך צנוע להחריד]) בתחום המחשבים,

אם אני אראה מישהו שמשוויץ במק שלו אני פשוט אחשוב שהוא פראייר טיפש ושהיה אפשר

להשיג מפרט טוב באותה מידה אך זול יותר (או באותו מחיר אך חזק יותר) אם היה קונה PC

אתה לא יכול להשוות מחשב סטנדרטי למאק. מאק זה מסך שבתוכו נמצא מחשב לכל דבר. עלויות הייצור גבוהות פי כמה וכמה בהשוואה למחשב סטנדרטי. במקרה של תקלה אפל מחליפים את כל היחידה . אנשים לא רוכשים מאק משיקול של יחס מחיר תמורה. קיימים שיקולים אחרים והם לגיטימיים באותה המידה.

פורסם

שעון ב 5000 ש"ח כל אחד יכול להרשות לעצמו כמעט. (כן, זו תהיה רכישה מפגרת למי שמרויח 5 אלף שח בחודש, אך הוא מסוגל לכך)

שעון ב 50,000 יורו (ולא חסרים הרבה יותר יקרים מזה, למי שתוהה) לא כל אחד יכול להרשות לעצמו, ולכן זה סמל סטאטוס. - "תראו כמה הצלחתי שאני יכול להרשות לעצמי שעון יקר כזה" = סמל סטאטוס של מצליחן.

אותו הדבר לגביי פרארי, שממש לא כל אחד יכול להרשות לעצמו.

אבל המצב במק דומה לדוגמא הראשונה ולא לדוגמאות האחרות.

פורסם

מוצר שכל אחד יכול להרשות לעצמו בכל זאת נחשב לסמל סטטוס. אפל גאונים בשיווק.

פורסם

השאלה למה אתה קורא "להרשות לעצמך" היא גם מאוד חשובה וגם משתנה מפריט לפריט ומבנאדם לבנאדם.

לפי הסטנדרטים שלי למשל, מחשב iMac 27 אינץ' ב-12,000 ש"ח, ממש לא "כל אחד" יכול להרשת לעצמו,

אולי מישהו שמרוויח 12,000 ש"ח נטו בחודש אחד.

פורסם

על תשלומים שמעת?

פורסם

השאלה למה אתה קורא "להרשות לעצמך" היא גם מאוד חשובה וגם משתנה מפריט לפריט ומבנאדם לבנאדם.

לפי הסטנדרטים שלי למשל, מחשב iMac 27 אינץ' ב-12,000 ש"ח, ממש לא "כל אחד" יכול להרשת לעצמו,

אולי מישהו שמרוויח 12,000 ש"ח נטו בחודש אחד.

אתה "נטפל" לדגם אחד של איי מק 27, יש גם איי מק 27 ב9 וחצי אלף שקל (לא שזה זול אבל זה לא כזה בלתי מושג למי שרוצה את אותה מערכת

מחשב ובאותה איכות בני וחלקים ובפרט המסך), יש גם איי מק 21 אינץ' ב7 אלף שקל ולכל מי שכבר יש מסך מקלדת ועכבר ורוצה להנות מחווית המק

יש את המק מני ב3850 שזה כבר יותר משפוי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים