עבור לתוכן

בעיה מוזרה - המחשב עובד רק במאוזן

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב שנקנה לפני 3 שנים, ולפני קצת זמן הוא לא הצליח לעלות פתאום.

פתחתי את המחשב וניקיתי את האבק, ועכשיו הוא מצליח לעלות, אבל רק כשהוא שוכב(במצב מאוזן)...

כשאני מעמיד אותו, לוקח לו כמה שניות והוא נכבה.

אם אני מדליק אותו כשהוא במאונך, אז הוא מתחיל לעלות, ונכבה עוד לפני שהוא מעלה את הווינדוס.

אני מניח שאחד מהרכיבי חומרה נדפק, אבל איך אני מגלה איזה אחד?

תודה :)

פורסם

במחשב יש מעט מאוד רכיבים "מכניים", כאלה שעשויים להיות מושפעים מהאוריינטציה המרחבית. רשימה זו כוללת את המאווררים, הכוננים, ההארד דיסקים ובערך זהו. תקלה באחד מאלה לא תכבה את המחשב (הוא יעלה לכל הפחות עד לנקודה שבה הוא יחפש מערכת הפעלה). מה נשאר? מגעים. תוודא שהכל מחובר חזק וכמו שצריך - הן בפאנל האחורי והן בתוך המארז.

פורסם

כאשר הוא נכבה, הוא נכבה סופית או שעושה ריסט ומנסה לעלות שוב?

כאשר הוא מתחיל לעלות במצב מאונך, האם הוא מגיע תמיד לאותה הנקדוה ואז נכבה?

פורסם
  • מחבר

כשהוא נכבה הוא נכבה סופית.

לא לאותו מצב, נגיד עכשיו עשיתי ריסטארט ושמתי אותו במאונך והוא הצליח להגיע עד לשלב שהווינדוס מתחיל לעלות ונכבה.

אחרי זה ניסיתי ישר להדליק שוב כמה פעמים והוא לא הצליח בכלל להתחיל לעלות.

הוא עושה גם יותר רעש כשהוא במאונך.

פורסם

במחשב יש מעט מאוד רכיבים "מכניים", כאלה שעשויים להיות מושפעים מהאוריינטציה המרחבית. רשימה זו כוללת את המאווררים, הכוננים, ההארד דיסקים ובערך זהו. תקלה באחד מאלה לא תכבה את המחשב (הוא יעלה לכל הפחות עד לנקודה שבה הוא יחפש מערכת הפעלה). מה נשאר? מגעים. תוודא שהכל מחובר חזק וכמו שצריך - הן בפאנל האחורי והן בתוך המארז.

הכול מחובר חזק כמו שצריך?

פורסם

הגוף קירור של המעבד שלך לא יושב כמו שצריך , תוודא שהחזרת אותו למקום כמו שצריך .

כשהוא שוכב , המשקל של הגוף גורם למגע "מלא" עם המעבד , וכשאתה מעמיד אותו , הגוף קירור נשען על אחת הפאות של המעבד , ואין מגע נורמלי , לכן הוא נכבה תוך כמה שניות , כדי להגן על עצמו ולא להשרף .

אם הוצאת את גוף הקירור כדי לנקות את האבק , בגדר החובה לשים משחה טרמית חדשה כדי לא לגרום למערכת להתחמם יותר מדי ולהגיע לחום לא בריא .

פורסם

מחשב לא נדלק מחדש אחרי הכיבוי - יתכן שיש איפה שהוא קצר

תחפש במחשב לכלוך מוליך חשמל שיכול לקצר אותו או חוטים / ברגים משוחררים שנוגעים במשהוא

תבדוק את הספק לבד )תוציא אותו מהמחשב ותחבר בחיבור של הלוח שחור אם ירוק) אם הוא מתכבה כשהוא אופקי אם המכסה למטה (המצב שבו הוא עומד במחשב). תפרק את הספק ותבדוק שאין בו סימנים של שרוף או קבלים מנופחים

פורסם

אני עם יאבל, לדעתי זה חוסר מגע של הגוף קירור.

פורסם

תעבור על כל החיבורים של הכבלים ותוודא שהם מחוברים היטב.

תעבור על כל הכרטיסים ותוודא שהם יושבים טוב ומוברגים היטב.

גם על הזכרונות הייתי מעביר לחיצה קטנה.

והכי חשוב זה הקירור של המעבד שאם הוא מחובר במנגנון הטיפשי של אינטל יכול מאוד להיות שהוא לא יושב טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי באמת הבעיה הייתה שהגוף קירור של המעבד לא ישב טוב.

עכשיו הכל עובד והמחשב אפילו עושה פחות רעש.

תודה רבה לכל מי שעזר!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים